folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Punta Kaynak Makinesi Yapacağım Fakat Kafamda Soru Oluştu...

Punta Kaynak Makinesi Yapacağım Fakat Kafamda Soru Oluştu...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Punta sevdasından vazgeç hocam sağlam olmaz bu şekil 

hocam kaynak da çürüyor yav :D gaz altı kaynağa yönelmek de istemiyorum onun makinesi bir dünya para oksijeni para ve riskli aletler kocaman... bir şekilde ucuza halletmem lazım bu işi. 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Kaynak neden çürüsün ki?

Boyayacaksın geçecek gidecek.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Kaynak neden çürüsün ki?

Boyayacaksın geçecek gidecek.

Rutil kaynak ince malzemese içten içe zamanla çürüyor, zaten o bölge komple yanıyor ince olduğu için, metalin kalitesi de düşüyor. Yani boyadanda üç dört sene sonra iyi olmayacak o kısım. Gaz altı ile iyi sonuç alınıyor onunla da uğraşmak istemiyorum. Duvara denk geleceği için sağlam olmak zorunda. Kimyasal yapışkanlara da bakabilirim.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Bana da söyle birşey lazım, normal elektrod var ama 

Bu lazım 

https://www.youtube.com/watch?v=2s9z9Tlumi0

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Araç aküsü tam işini görecek şeymiş bahsetmişler, kaliteli iş için kaliteli malzeme olmalı gaz altı ise gaz altı.

Bir işi başından doğru yapmak sonradan yanlışa izin vermez.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

yorumlarda bahsettiğin bir iş kullanacaksan muhakkak ortahalli bir şey al ya da iyi bir ikinci el al.

eğer paran varsa ama buraya bütçe ayırmak istemiyorsan yanlış düşünüyorsun çünkü bu senin işin ama elinde para yoksa ve sermayeni başka yerde değerlendirmek istiyorsan ona bir şey diyemem.  orta halli birşey aldın diyelim 10 bin tl ye, kullanmazsan veya satmak istediğinde en az 5 bin eder, bu durumda aslında sen 5 bin harcadın, kendin imal etsen işçiliği harcadığın zaman vs ne kadar kar ettirecek sana?

Onun haricinde cihaza gelirsek, bu tarz yüksek akım ve amperli cihazlarda tek mesele 10A girdi 160A çıktı bununla kaynak yaparım değil. Bu cihaz işine yarar mı yarar ama konterner yapıp satan adamın işine yaramaz.  Senede 2 defa kaynak makinasına ihtiyacı olan, traktörünün bir yeri kırıldığında 2 ciztlatacak yere 3 tane elektrot harcayan adamın işini görür o. 

Çünkü bu makinelerde tek mevzu bunu aldı bunu verdi değil, stabilitesi var, soğutması var, ayarı var, yangın sıcaklık güvenliği var. Bunların hepsi ömürü etkiler. Senin yaptığında 100 saat çalışılır orta hallisiyle 2000 saat çalışılır, bu yüzden 10 bin verip almak ya da ikinci el almak daha mantıklı. Özellikle böyle hobi gibi almış ama elinden çıkartmak isteyen bir sürü adam bulursun, kendi yapacağından daha ucuza gelir fizibilitesinde merak etme.

Sonra kendi yaptığınla 3 cıztlatıp 15 dakka sigara molası verirsin

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.