Python İle YGS Puan Hesaplama Yazılımı
-
Arkadaşlar herkese merhaba.Python ile amatör bir YGS Puan Hesaplama programı yazmaya çalışıyorum.Henüz 2 günlük bir Python kullanıcısıyım.Yardımcı olabilecek tecrübeli bir arkadaşım bulunuyor mu acaba? Python sürümü olarak 3.4.3 kullanmaktayım.
-
ygs puanı hesaplamanın bir standartı var ama çok uzun formüllerden oluşuyor
-
Amatör birşeyler arıyorum hocam.Yapabilirseniz kod konusunda yardım edebilir misiniz?
-
-
Öncelikle YGS de böyle mi oluyor bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla en az bilinen soru daha yüksek puan getiriyor bunun algoritması vs olayları var.Sen yazabildiğin kadarıyla yaz yardıme deriz.
-
arkadaşlar @whatismyname benim kankardeşim zaten ben getirdim foruma ben öğren dedim :D
bize gerçek algoritma değil 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü 1 türkçe netin 4 puan felan verdiği kodlar lazım başlangıç bu nede olsa deneme bir şey yapmadan öğrenilmiyo :)
-
istediğiniz şey zaten temel programlama bilgisi, olayın pythonla falan alakası yok, temel matematiksel işlemler yani
-
RimPalace bunu yazdı
arkadaşlar @whatismyname benim kankardeşim zaten ben getirdim foruma ben öğren dedim :D
bize gerçek algoritma değil 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü 1 türkçe netin 4 puan felan verdiği kodlar lazım başlangıç bu nede olsa deneme bir şey yapmadan öğrenilmiyo :)
kodlar lazım diyorsun kimse kod hazırlayıp vermez madem amacı öğrenme öncelikle kendisi yazsın desin ki şurda şurda hata alıyorum yapamadım :)
-
Hocam nasıl ilk okulda matematiğe giriş derslerinde dört işlemi öğretiyorlar ilk programlamada da aynısı geçerli. Zaten sen giriş derslerini takip et gereken cevabı bulacaksın.
Şuan yapman gerekenlerin algoritmasını çıkar sonra onun üzerinden kodlayarak ilerle.
-
Lotus bunu yazdı
istediğiniz şey zaten temel programlama bilgisi, olayın pythonla falan alakası yok, temel matematiksel işlemler yani
Hocam 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesini nasıl yapacağız ?
-
RimPalace bunu yazdıLotus bunu yazdı
Hocam 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesini nasıl yapacağız ?
yanlis, dogru diye iki degiskenin olur. 20 soru var diyelim cevaplara tek tek bakarken if koyarsın
if yanlis == 4:
dogru -= 1
yanlis = 0