folder Tahribat.com Forumları
linefolder Python
linefolder Python İle YGS Puan Hesaplama Yazılımı

Python İle YGS Puan Hesaplama Yazılımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WhatIsMyName
    WhatIsMyName's avatar
    Erkek

Arkadaşlar herkese merhaba.Python ile amatör bir YGS Puan Hesaplama programı yazmaya çalışıyorum.Henüz 2 günlük bir Python kullanıcısıyım.Yardımcı olabilecek tecrübeli bir arkadaşım bulunuyor mu acaba? Python sürümü olarak 3.4.3 kullanmaktayım.

S1LENC3RS
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Erkek

ygs puanı hesaplamanın bir standartı var ama çok uzun formüllerden oluşuyor

Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WhatIsMyName
    WhatIsMyName's avatar
    Erkek

Amatör birşeyler arıyorum hocam.Yapabilirseniz kod konusunda yardım edebilir misiniz?

S1LENC3RS
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek

ne tesadüfki bende bugün başladım python a internetten videolu eğitim buldum yarın düzgünce başlayacam bakalım yapabilirsem bende ygs puan hesaplayıcı yapmayı denerim

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Öncelikle YGS de böyle mi oluyor bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla en az bilinen soru daha yüksek puan getiriyor bunun algoritması vs olayları var.Sen yazabildiğin kadarıyla yaz yardıme deriz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşlar @whatismyname benim kankardeşim zaten ben getirdim foruma ben öğren dedim :D

bize gerçek algoritma değil 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü 1 türkçe netin 4 puan felan verdiği kodlar lazım başlangıç bu nede olsa deneme bir şey yapmadan öğrenilmiyo :)

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

istediğiniz şey zaten temel programlama bilgisi, olayın pythonla falan alakası yok, temel matematiksel işlemler yani

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    RimPalace bunu yazdı

arkadaşlar @whatismyname benim kankardeşim zaten ben getirdim foruma ben öğren dedim :D

bize gerçek algoritma değil 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü 1 türkçe netin 4 puan felan verdiği kodlar lazım başlangıç bu nede olsa deneme bir şey yapmadan öğrenilmiyo :)

kodlar lazım diyorsun kimse kod hazırlayıp vermez madem amacı öğrenme öncelikle kendisi yazsın desin ki şurda şurda hata alıyorum yapamadım :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Hocam nasıl ilk okulda matematiğe giriş derslerinde dört işlemi öğretiyorlar ilk programlamada da aynısı geçerli. Zaten sen giriş derslerini takip et gereken cevabı bulacaksın.

Şuan yapman gerekenlerin algoritmasını çıkar sonra onun üzerinden kodlayarak ilerle.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RimPalace
    RimPalace's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

istediğiniz şey zaten temel programlama bilgisi, olayın pythonla falan alakası yok, temel matematiksel işlemler yani

Hocam 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesini nasıl yapacağız ?

Cumhuriyet rejimi için en ufak rahatımı bile feda etmem.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iKlotho
    iKlotho's avatar
    Erkek
    RimPalace bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı

Hocam 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesini nasıl yapacağız ?

yanlis, dogru diye iki degiskenin olur. 20 soru var diyelim cevaplara tek tek bakarken if koyarsın 

if yanlis == 4: 

dogru -= 1

yanlis = 0

Too weird to live, too rare to die.
Toplam Hit: 5462 Toplam Mesaj: 25
python yazılım ygs