Python İle YGS Puan Hesaplama Yazılımı
-
Kardesim bu kodu yazdim buyur belki isini gorur :
class Soru : soru = None cevaplar = None dogru_cevap = 0 def SoruYazdir(self): print("SORU : "+self.soru) def CevaplariYazdir (self): i=1 for cevap in self.cevaplar : print("["+str(i)+"]"+cevap) i+=1 def SecimOku(self): secim = 0 try: secim = int(input ('Seciminiz : ')) except ValueError: print("Lutfen gecerli bir sayi giriniz") secim = self.SecimOku() return secim def CevapOku(self): secim = self.SecimOku() while not secim or int(secim) > len(self.cevaplar) or int(secim) < 0 : print('(Seciminiz tekrar yapin. 0 dan buyuk ve verilen cevap sayisindan kucuk olmasi gerekir )') secim = self.SecimOku() if secim == self.dogru_cevap : return True else : return False def SoruSor(self): print('===================================') self.SoruYazdir() print('-----------------------------------') self.CevaplariYazdir() print('-----------------------------------') cevap_dogru_mu = self.CevapOku() print('\n') return cevap_dogru_mu class Sorular : sorular = [] dogru_sayisi = 0 yanlis_sayisi = 0 dort_yanlis = 0 toplam_dort_yanlis_sayisi = 0 sonuc = 0 def SoruEkle(self,soru,cevaplar,dogru_cevap): yeniSoru = Soru() yeniSoru.soru = soru yeniSoru.cevaplar = cevaplar yeniSoru.dogru_cevap = dogru_cevap self.sorular.append(yeniSoru) def SorulariSor(self): print('Toplam '+str(len(self.sorular))+' tane soru sorulacaktir.') for soru in self.sorular : cevap_dogru_mu = soru.SoruSor() if cevap_dogru_mu == True : self.dogru_sayisi += 1 self.sonuc += 1 else: self.yanlis_sayisi +=1 if self.dort_yanlis == 4 : self.sonuc -=1 self.dort_yanlis = 1 self.toplam_dort_yanlis_sayisi +=1 else: self.dort_yanlis +=1 def SonucGoster(self): print('Cevaplanan soru sayisi : '+str(len(self.sorular))) print('Dogru sayisi : ' +str(self.dogru_sayisi)) print('Yanlis sayisi : ' +str(self.yanlis_sayisi)) print('Toplam 4 yanlis sayisi : ' +str(self.toplam_dort_yanlis_sayisi)) if self.toplam_dort_yanlis_sayisi > 0 : print('Toplam '+str(self.toplam_dort_yanlis_sayisi * 4)+' yanlisiniz '+str(self.toplam_dort_yanlis_sayisi)+' dogruyu goturmustur') print('Sonuc : ' +str(self.sonuc)+ ' puan') sorular = Sorular() #10 tane denemelik soru ekliyoruz #hepsinin dogru cevabi 1 soru_sayisi=10 i=1 while i <= soru_sayisi : sorular.SoruEkle("Soru "+str(i) , ["Cevap 1", "Cevap 2" ] , 1 ); i+=1 sorular.SorulariSor() sorular.SonucGoster() -
Sağolun hocam.Tahribattan çalışıyorum koşullara yeni geçmiştim elif'i bilmiyorumdum o anki bilgim ile ancak bunu yazabildim.Bana akıl hocalıği yapabilecek yazışarak gerekirse konuşarak yardimci olabilecek bir ağabey arıyorum.Ben yardimci olurum, eğitimine katkı sağlarım diyen biri varsa yazabilir mi acaba?
-
WhatIsMyName bunu yazdı
Sağolun hocam.Tahribattan çalışıyorum koşullara yeni geçmiştim elif'i bilmiyorumdum o anki bilgim ile ancak bunu yazabildim.Bana akıl hocalıği yapabilecek yazışarak gerekirse konuşarak yardimci olabilecek bir ağabey arıyorum.Ben yardimci olurum, eğitimine katkı sağlarım diyen biri varsa yazabilir mi acaba?
Kardesim bende python'u canim sikildiginda TV izlemek yerine kurcaliyorum. Elimden gelen yardimi yaparim ama bende python'da acemiyim :). Bir sey lzm olursa at pm.
-
dhmm bunu yazdıWhatIsMyName bunu yazdı
Kardesim bende python'u canim sikildiginda TV izlemek yerine kurcaliyorum. Elimden gelen yardimi yaparim ama bende python'da acemiyim :). Bir sey lzm olursa at pm.
Çok teşekkür ederim hocam :)