folder Tahribat.com Forumları
linefolder Python
linefolder Python Öğrenmek,Öğretmek İsteyenler İçeri,Ekip Kuruyoruz

Python Öğrenmek,Öğretmek İsteyenler İçeri,Ekip Kuruyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

öğrenciye beni de yazın hoca 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

bi ara baya uğraşmıştım dilin temelini çok kolay alıyorsun ve temel için kaynak bol. Ama iş sistem programalamaya kütüphanelere, grafik ve ses için yardımcı programlara gelince, türkçe kaynak yok. 1-2 ay önce yine başlayayım ingilizce kasarım demiştim ama sanırım 3X ve 2X diye ayırmışlar. Bu dili sevmemin temel nedenlerinden biri geriye yönelik uyumluluğuydu kalkınca bende boşladım. Böyle bir ayrım beni soğuttu, tabiiki inceleme amaçlı prof. programların bile çalışması için çok uğraşmam başka bir soğutucu sebepti. Hevesinizi kırmak istemem ama türkiyede insanlar tak çalıştırdan başka birşeyden anlamıyorlar ve bu tür dillerle yasılan programlardan hep korkuyla uzak duruyorlar. Python, JAVAnınki gibi güçlü destekçilere sahip olmadıkça türkiyede yayılamayacak gibi görünüyor.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongly
    wrongly's avatar
    Erkek

öğrenci çiziği

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo
    Sağlam bir dildir beyler, çizdim

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

Bende öğrenmek isterim benide yazın student gurubuna :)

Ek olarak basitten zora gidecek şekilde videolu anlatım yapılsa süper olur.Ama basitte olsa en detaylı şekilde.Temel ne kadar sağlam atılırsa gidişatıda o kadar iyi olur.

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Arkadaşlar madem TBT ruhu alevleniyor bildiğim birkaç şeyden bahsetmek istiyorum. 

-Phyton şu aralar gerek  dünya genelinde gerek üniversitelerde gerekse, internet şirketleri için bir numaralı dil haline geliyor. 

TopCoder 'a bakarsanız yazılan programların büyük bir kısmı Java ve Phyton olduğunu farkedersiniz.

-MIT derslerinde Phyton öğretiyor. MIT programını takip eden ODTÜ ise Phyton derslerini açmaya başladı. ODTÜ' de elektronikçiler şuanda C görürlerken, bir iki yıl içinde bu dilin Phyton olacağı neredeyse kesin. Bilkent ise daha çok Harvard ve Stanford' ı takip ediyor. Java bilgisayarcıların ve elektronikçilerin aldığı ortak dil. Phyton' a geçilir mi geçilmez mi bilmiyorum ama öğrenmekte kesinlikle fayda var. 

Bunun yanında ilgilenmek isteyenler için, sadece popülerliğinin arttığını duyduğum ikinci bir dil : Ruby,  ama bu konuda pek bir bilgim olduğunu söyleyemem. 

http://yigitdemirag.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek

python hakkında soru soranlar olmuş, bildiğim kadarıyla cevaplayayım..

1. python nasıl bir dildir: python açık kaynak kodlu, ve esnek, kolay yazılabilir, kkolay ve türkçe karakter kullanabileceğimiz bir dildir. php, c, c++ a yapı açısından benzer . örneğin

phpde: print"tahribat";

pythonda: print "tahribat"

aralarındaki benzerlikler bu şekilde ufak bir örnekte açıklanabilir.

2. pythonda neler yapabiliriz?: pythonda, açık kaynak kodlu programlar yapılıyor genelde, her turlu alanda çalışılabilir.

web, mobile, bilgisayar, görsel programlama, nesne tabanlı programlama..

her dilde, etkileşimli ve esnek projelerde kullanılabilir.

3. pythonun diğer dillerden farkları ne?:*açık kaynak kodlu olması

*microsofta bağlı kalmamak, bu benim için geçilebilesi bir sebep

* türkçe karakter desteği, genelde türkçe karakter desteği sağlıyor. değişkenlerde örneğin.

* esnek ve kolay bir dil

* gençlerin yatırım yapabileceği bir dil, gelecek vaad ediyor. google  pythonun peşinden gidiyor.

buda ilerde nereye gelebileceğinin en büyük kanıtı.

* her turlu projede çalışılabilir. çeşitli arayüz takımlarıyla.

* cok sade bir dil.

* öle ona tıkla şu gelsin, şuna tıkla şu form oluşsun, şu formu şuraya surukle derdi yok. direk yazıyorsun. microsoftculara önermem. başınız ağrır, kkıçınız sandalyeye yapışır.

zumsuk hocamın linuxcular ve windowscular arasındaki farklar adlı ufak bir yazısını görmüştüm bir konuda ona uğrayın :d

4. bu dili nasıl öğrenicez? kaynak döküman vs varmı?

öncelikle şunu belirteyim, görsle eğitim vs yoktur. yabancı kkaynaklarda varsa bilemem.

türkçe olarakiztihza.comda her turlu bilgi mevcut. ayrıca pardusun e dergisindede pythonla alakalı bilgiler mevcuttu.

ben açıkçası söylemek gerekirse, tbtde iztihza paylaşıldı. orayı görünce . vazgeçtim butun herşeyden. kendimi pythona adadım. zaten öncelerdende öğrenmek istiyordum, türkçe kaynak sıkıntısı çekiyordum.

not: öğrenen arkadaşlar notlarını bizimle paylaşırlarsa seviniriz... tum tahribat ailesi olarak...  hepinize iyi çalışmalar.

dokunmak sanattır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Çizik,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

öğrenci olarak beni de ekleyebilirsin.
    Öğrendiklerimi video halinde bende anlatabilirim.  

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

çizik/

4641544948---53415249544153
Toplam Hit: 10664 Toplam Mesaj: 65