Python Vs Java
-
aynı anda hem java'yı öğrenip hem python'u öğrenmeye çalışman yapabileceğin en gereksiz şey olur. :)
android kursuna gideceksen java'yı öğrenmeye başla, eğer java'da web'e yöneleceğim diyorsan scala öğren. çok şey var jvm tarafında ama gerekmedikçe (bkz: yüksek performans gerektiren uygulamalar) kullanmak bence anlamsız.
python'la çok daha kısa sürede / az kodla java'dan daha fazla iş yaptırabilirsin. çok hoş, esnek bir dil. java ile yapıp da python ile yapamayacağın iş yok. tek dezavantajı array işlemlerinde filan java'dan çok daha yavaş olması ama cpython kullanıp native bi şekilde bu soruna çözüm bulan da yok değil. eğer masaüstü programı yazacaksan python öğren, java'da acm ile filan yazılmış da adam gibi çalışan bir masaüstü uygulaması görmedim ama python'da wxpython gibi direk native bi şekilde güzel güzel çalışan uygulamalar yazabilirsin.
ama ne yaparsan yap bir dili öğrenmek için öğrenme, önce o dil ile ne yapmak istiyorsan onu belirle sonra öğren.
-
sniperscope bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Hocam android kursuna gidiceğim diyerek aslında kendi sorunu cevaplamışsın. JAVA üzerine yoğunlaşmanı öneririm açıkçası.
Bunları niye öğrenmek istiyorsun bununda önemi büyük hocam. Yani japonya'da öğretmen olduğunu ve tükkanın olduğunu biliyorum. "Öğrenmem lazım" dediğin için soruyorum yanlış anlama. Yani özel bir konu üzerinde uğraşıyorsan o kunuyu belirtirsen hangi dilin daha faydalı olacağı hakkında yorum yapabiliriz.Sevgili Nessaj ve DrKill cevaplar icin tesekkurler.
Python'u PHP den sikildigim icin ve daha farkli seyler yapmak istedigim icin ogrenmek istiyorum.
Java ise kendime ait bir kac projem var(gps ve Silah sistemleri) onlar icin istiyorum.
Hocam o zaman 2 tane dili birden aynı ağırlıkta öğrenmeye kalkma. Ne yaptığından zevk alırsın nede yaptığın işte ilerlersin. Önceki mesajımdaki gibi ağırlığını java üzerine yoğunlarştırmanı öneririm. Python'un "(senin için)" hoby amaçlı bir dilden ileri gideceğini pek düşünmüyorum. Python öğrenmek istiyorsan öğren ama dediğim gibi ağırlığını java'ya ver derim açıkçası. Zira gerek projelerin bunun üzerine gerekse Android programlama öğrenmek istiyormuşsun.
Saygılarımla.
-
Aynı dertten bende yakınıyorum hocalar kararsızlık çok kötü birşey :S java ve python kitapları bende de var yalnız ikisininde 40.-50. sayfasına kadar okuyup örneklerle çalıştım ama kararsız kaldıgım için ikiside yarım kaldı sonra ne olduysa pythona sardım :D okul yüzünden pek fırsat bulamıyorum ama konuyu şiddetle takip ediyorum :) bilgiler için herkeze teşekkür ederim :)
-
DrKill bunu yazdı
Hocam o zaman 2 tane dili birden aynı ağırlıkta öğrenmeye kalkma. Ne yaptığından zevk alırsın nede yaptığın işte ilerlersin. Önceki mesajımdaki gibi ağırlığını java üzerine yoğunlarştırmanı öneririm. Python'un "(senin için)" hoby amaçlı bir dilden ileri gideceğini pek düşünmüyorum. Python öğrenmek istiyorsan öğren ama dediğim gibi ağırlığını java'ya ver derim açıkçası. Zira gerek projelerin bunun üzerine gerekse Android programlama öğrenmek istiyormuşsun.
Saygılarımla.
Ustadim, Java kesinlikle uzmanlik duzeyine kadar yogunlasacagim dil olacak orasi muhakkak. O duzeye gelene kadar en azindan bedavadan bir dil daha ogreneyim diyorum.
-
python da exe çevirememe diye birşey yok.python çok iyidir ama ekstra olarak.java bundan sonra önüne geçilemeyecek bir dill halini aldı , kaldı ki oracle bütün ekibiyle sürekli arkasında duracağına söz vermiş javanın.php biliyorsan java senin için çok da zor olmayacak , ayrıca java hakkında sormak istediğin yer olursa bana ulaşabilirsin
-
Cradex bunu yazdı
python da exe çevirememe diye birşey yok.python çok iyidir ama ekstra olarak.java bundan sonra önüne geçilemeyecek bir dill halini aldı , kaldı ki oracle bütün ekibiyle sürekli arkasında duracağına söz vermiş javanın.php biliyorsan java senin için çok da zor olmayacak , ayrıca java hakkında sormak istediğin yer olursa bana ulaşabilirsin
Hocam adini not ettim. Bir dunya soru gelebilir haberin olsun, sonra demedi deme. :)
-
sniperscope bunu yazdıCradex bunu yazdı
Hocam adini not ettim. Bir dunya soru gelebilir haberin olsun, sonra demedi deme. :)
elimden geldiği kadar yardımcı olurum ayıpsın.
-
Yazdığın mesajlara bakarsak Java derim.
-
Java.
Arkasinda once Sun simdi Oracle tecrubesi var. Oracle'in hangi urununu kullanirsam kullanayim; her yerde ayni ve performansli. Yani en en en basiti netbeans. Linux, windows, MacOs uzerinde kullandim. Sanki isletim sistemleri ayni gibi.
Java guclu dildir ve saglamlasiyor.
--
python gelecegin php'si diyorum. Php'den hizli (benchmark sonuclarina gore). Fakat bazi seyler daha katsalar super olacak. Asp.Net ile boy olcusebilecek sekilde qt ile falan birseyler yapilsa mesela.
Web icin istiyorsan python diyebilirdim( ben hala php kullaniyorum ve devam edicem). Fakat java'ya gecmek yapabilecegin en mantikli is olacagini dusunuyorum.
Uzun sure python diye direttim. Diretmez olaydim. Keske java ogrendeydim diyecektim ama ondan da va gectim.
Coluk cocuk, lise talebesi android icin python ve java ile program yazacak. bu yuzden object-c'ye baslamak daha mantikli geliyor. Fakat seve seve java ogrenilmeli.
(dipnot: projeye gore programlamlama dili secmek gerek)
-
Buremba bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
Javanın syntax ına baktım çok karışık pythonda bu çok güzel ama pythondada arayüz için felan uğraşıyorsun o biraz sıkıcı ama yinede güzeldir python java da öyle birşey yok sanırım
bide pythonda direk exe diyee program yapamıyorsun illa python yorumlayıcısı olmak zorunda bi nevi linuxun olucak gibi (ama bütün sistemlerde kullanılıyor symbian s60 dan tutta ios , android)
java konusunda bilgili değilim fakat python başlangıç için programlama mantığı sözdizimine alışkanlık için on numara ha bu demek değildir ki ilerisinde çok büyük programlar yazamazsın , yazarsın bal gibide.
Hangisine gelince Java şuan revaçta ama ben yinede bi fan olarak python diyorum :)
Modülleriyle uğraşması güzel bide django öğrendin mi php ye bile gerek kalmaz
Pythondan başla alışman kısasürer hooop programların içine atlarsınpython'da exe'ye çevirememe gibi bir durum yok.
Evet öyle bi durum yok ama yorumlayıcıyla beraber exeye çevirdiği için 5 satırlık program oluyor sana 5mb (mesela)