Python Vs Java

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

aynı anda hem java'yı öğrenip hem python'u öğrenmeye çalışman yapabileceğin en gereksiz şey olur. :)

android kursuna gideceksen java'yı öğrenmeye başla, eğer java'da web'e yöneleceğim diyorsan scala öğren. çok şey var jvm tarafında ama gerekmedikçe (bkz: yüksek performans gerektiren uygulamalar) kullanmak bence anlamsız.

python'la çok daha kısa sürede / az kodla java'dan daha fazla iş yaptırabilirsin. çok hoş, esnek bir dil. java ile yapıp da python ile yapamayacağın iş yok. tek dezavantajı array işlemlerinde filan java'dan çok daha yavaş olması ama cpython kullanıp native bi şekilde bu soruna çözüm bulan da yok değil. eğer masaüstü programı yazacaksan python öğren, java'da acm ile filan yazılmış da adam gibi çalışan bir masaüstü uygulaması görmedim ama python'da wxpython gibi direk native bi şekilde güzel güzel çalışan uygulamalar yazabilirsin.

ama ne yaparsan yap bir dili öğrenmek için öğrenme, önce o dil ile ne yapmak istiyorsan onu belirle sonra öğren.

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

Hocam android kursuna gidiceğim diyerek aslında kendi sorunu cevaplamışsın. JAVA üzerine yoğunlaşmanı öneririm açıkçası.
    Bunları niye öğrenmek istiyorsun bununda önemi büyük hocam. Yani japonya'da öğretmen olduğunu ve tükkanın olduğunu biliyorum. "Öğrenmem lazım" dediğin için soruyorum yanlış anlama. Yani özel bir konu üzerinde uğraşıyorsan o kunuyu belirtirsen hangi dilin daha faydalı olacağı hakkında yorum yapabiliriz.

Sevgili Nessaj ve DrKill cevaplar icin tesekkurler.

Python'u PHP den sikildigim icin ve daha farkli seyler yapmak istedigim icin ogrenmek istiyorum.

Java ise kendime ait bir kac projem var(gps ve Silah sistemleri) onlar icin istiyorum.

Hocam o zaman 2 tane dili birden aynı ağırlıkta öğrenmeye kalkma. Ne yaptığından zevk alırsın nede yaptığın işte ilerlersin. Önceki mesajımdaki gibi ağırlığını java üzerine yoğunlarştırmanı öneririm. Python'un "(senin için)" hoby amaçlı bir dilden ileri gideceğini pek düşünmüyorum. Python öğrenmek istiyorsan öğren ama dediğim gibi ağırlığını java'ya ver derim açıkçası. Zira gerek projelerin bunun üzerine gerekse Android programlama öğrenmek istiyormuşsun.

Saygılarımla.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek

Aynı dertten bende yakınıyorum hocalar kararsızlık çok kötü birşey :S java ve python kitapları bende de var yalnız ikisininde 40.-50. sayfasına kadar okuyup örneklerle çalıştım ama kararsız kaldıgım için ikiside yarım kaldı sonra ne olduysa pythona sardım :D okul yüzünden pek fırsat bulamıyorum ama konuyu şiddetle takip ediyorum :) bilgiler için herkeze teşekkür ederim :)

| GTP | TBT | Desinatör | icrypex.net | https://biyogra.fi/erdiburak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Hocam o zaman 2 tane dili birden aynı ağırlıkta öğrenmeye kalkma. Ne yaptığından zevk alırsın nede yaptığın işte ilerlersin. Önceki mesajımdaki gibi ağırlığını java üzerine yoğunlarştırmanı öneririm. Python'un "(senin için)" hoby amaçlı bir dilden ileri gideceğini pek düşünmüyorum. Python öğrenmek istiyorsan öğren ama dediğim gibi ağırlığını java'ya ver derim açıkçası. Zira gerek projelerin bunun üzerine gerekse Android programlama öğrenmek istiyormuşsun.

Saygılarımla.

Ustadim, Java kesinlikle uzmanlik duzeyine kadar yogunlasacagim dil olacak orasi muhakkak. O duzeye gelene kadar en azindan bedavadan bir dil daha ogreneyim diyorum.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradex
    Cradex's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

python da exe çevirememe diye birşey yok.python çok iyidir ama ekstra olarak.java bundan sonra önüne geçilemeyecek bir dill halini aldı , kaldı ki oracle bütün ekibiyle sürekli arkasında duracağına söz vermiş javanın.php biliyorsan java senin için çok da zor olmayacak , ayrıca java hakkında sormak istediğin yer olursa bana ulaşabilirsin

Stanford University
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cradex bunu yazdı

python da exe çevirememe diye birşey yok.python çok iyidir ama ekstra olarak.java bundan sonra önüne geçilemeyecek bir dill halini aldı , kaldı ki oracle bütün ekibiyle sürekli arkasında duracağına söz vermiş javanın.php biliyorsan java senin için çok da zor olmayacak , ayrıca java hakkında sormak istediğin yer olursa bana ulaşabilirsin

Hocam adini not ettim. Bir dunya soru gelebilir haberin olsun, sonra demedi deme. :)

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradex
    Cradex's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sniperscope bunu yazdı
    Cradex bunu yazdı

Hocam adini not ettim. Bir dunya soru gelebilir haberin olsun, sonra demedi deme. :)

elimden geldiği kadar yardımcı olurum ayıpsın.

Stanford University
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Yazdığın mesajlara bakarsak Java derim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Java. 

Arkasinda once Sun simdi Oracle tecrubesi var. Oracle'in hangi urununu kullanirsam kullanayim; her yerde ayni ve performansli. Yani en en en basiti netbeans. Linux, windows, MacOs uzerinde kullandim. Sanki isletim sistemleri ayni gibi. 

Java guclu dildir ve saglamlasiyor. 

--

python gelecegin php'si diyorum. Php'den hizli (benchmark sonuclarina gore). Fakat bazi seyler daha katsalar super olacak. Asp.Net ile boy olcusebilecek sekilde qt ile falan birseyler yapilsa mesela. 

Web icin istiyorsan python diyebilirdim( ben hala php kullaniyorum ve devam edicem). Fakat java'ya gecmek yapabilecegin en mantikli is olacagini dusunuyorum. 

Uzun sure python diye direttim. Diretmez olaydim.  Keske java ogrendeydim diyecektim ama ondan da va gectim. 

Coluk cocuk, lise talebesi android icin python ve java ile program yazacak. bu yuzden object-c'ye baslamak daha mantikli geliyor. Fakat seve seve java ogrenilmeli. 

(dipnot: projeye gore programlamlama dili secmek gerek)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    Buremba bunu yazdı
    Ka1nsha bunu yazdı

Javanın syntax ına baktım çok karışık pythonda bu çok güzel ama pythondada arayüz için felan uğraşıyorsun o biraz sıkıcı ama yinede güzeldir python java da öyle birşey yok sanırım 

bide pythonda direk exe diyee program yapamıyorsun illa python yorumlayıcısı olmak zorunda bi nevi linuxun olucak gibi (ama bütün sistemlerde kullanılıyor symbian s60 dan tutta ios , android)

java konusunda bilgili değilim fakat python başlangıç için programlama mantığı sözdizimine alışkanlık için on numara ha bu demek değildir ki ilerisinde çok büyük programlar yazamazsın , yazarsın bal gibide.

Hangisine gelince Java şuan revaçta ama ben yinede bi fan olarak python diyorum :)

Modülleriyle uğraşması güzel bide django öğrendin mi php ye bile gerek kalmaz 

Pythondan başla alışman kısasürer hooop programların içine atlarsın 

python'da exe'ye çevirememe gibi bir durum yok.

Evet öyle bi durum yok ama yorumlayıcıyla beraber exeye çevirdiği için 5 satırlık program oluyor sana 5mb (mesela) 

Toplam Hit: 7263 Toplam Mesaj: 44