Radore Hosting Kullanan Bilen ?
-
Kurumsal olarak natro yu denedik, lakin asiri kesinti ve mail gönderim alma sorunu yasadik .
Ve birakmak ile kurtulduk.
-
r10'un başına gelenden sonra çok sıcak bakmıyorum.
-
hozzt.com denenebilir. kullaniyorum, memnunum suan icin.
-
bi ton şey yazdım ip adresi değişti diye uyarı verdi alayı gitti. natroda yakın zamanda kesintiler olmuştu. turhostta sunucum var 7-8 aydır gayet iyi gidiyor. yurtdışı host veya sunucu düşünürsen host için dreamhost, sunucu için kimsufi öneririm.
-
teşekkürler millet. Okuyorum hepsini. Bakıcam.
Gerçekten karmaşık konu. ORadan orayada taşımak istemiyorum.
-
Yeterli teknik bilgiye sahip olmayan kişiler rahatlıkla bu işi yapıp sorun çıktığında dükkanı kapatıp gittiğinden kullanıcılarda güvensizlik oluşmuş durumda ama kurumsallık ve şirketin büyüklüğüyle hizmetin kalitesi doğru orantılı değil.
ISP'lerde iş ve öncelikler farklı olduğundan onların gözünde hosting müşterileri çoğu zaman* en alt sınıfta. Her ay binlerce lira ödeyen veri merkezi ve erişim müşterilerinin sorunu varken yıllık 500 lira ödeyip her şeyi onlardan bekleyen hosting müşterisine sıra gelmez.
Ekmeğini hosting'den çıkaran büyük şirketler ise birçok müşteriyle uğraşmanın sağladığı tecrübe ve öfke ile sorun yaşadığınız anlarda çirkeflik yapar. ISP'lerdeki "ödenen para = hizmet" sorunu bunlarda fazlasıyla ön plandadır. Sitenize saldırı gelirse ekstra para talep ederler, ödemezseniz kapının önüne koyarlar. Binlerce müşterileri olduğundan bir tanesini kaybetmek sorun değildir.
Ayrıca ISP'ler ve büyük hosting'çiler hazırladıkları sözleşmeler ile veri kaybı dahil yaşanacak tüm sorunlar için sorumluluk kabul etmezler. Dava açınca kazanamazsınız.
Reseller'lar götlerini servis sağlayıcıya dayadıkları için, amatörler ise ne yapacaklarını bilmediklerinden teknik problemlere müdahale edip çözemezler. "Yarın sunucu patlasa müşterilere nasıl hizmet veririm" şeklinde düşünmezler. Size saldırı gelirse onlarda patlar. Ortada yasal dayanağı olan şirket, sözleşme ve fatura olmadığından size karşı her türlü ibneliği yapsalar bile hakkınızı arayamazsınız.
-
Buyrun bu da nereden hosting alalım klavuzum :)
-Üzerinden hizmet satışı veya tanıtım yaptığınız siteniz varsa (uptime işiniz için kritik derecede önemliyse) paraya kıyıp ISP'den dedicated sunucular üzerinde hizmet alın ama onların müşteri alehindeki default sözleşmesini imzalamayın. ISP'den hizmet alırken teknik bilgi önemli çünkü destek anlaşmanız olsa bile sunucuda sorun yoksa sitenizin problemi ile hızlıca ilgilenmezler.
Teknik bilgi yoksa yine hizmet + servis anlaşması şeklinde, sözleşmeye ayar çekerek büyük hosting'çinin kapısını çalın.
-Sitenizin trafiği veya şirketiniz çok büyük ama uptime kritik önemde değilse hiç düşünmeden yurtdışından alın. Yabancı dil bilmiyorsanız mecburen Türkiyedeki büyük hosting'çilere gideceksiniz.
-Sitenizin trafiği veya şirketiniz büyük değil ise yasal dayanağı olan, size referans sunabilecek, 3-5 ay sonra kapatıp gitmeyecek küçük hostingçilerden alın. Fiyat dışındaki en büyük avantajınız sorun sizden kaynaklansa dahi yardım edecek ve ödemeyi 3-5 gün geciktirince sitenizi kapatmayacak olmalarıdır.
-Reseller'lardan ve yasal dayanağı olmayanlardan uzak durun.
-Sözleşmelere dikkat edin.
-Vergiyi ödememek için fatura almamazlık etmeyin.
-Trafik yada disk alanı için sınırsız lafı geçtiğinde arkanızı dönüp uzaklaşın.
-Düzenli olarak verilerinizin yedeğini alın.
-B planınız olsun.(Hizmetinizde sorun çıktığı anda ns'leri değiştirip 24 saat sonra farklı bir yerde online olabilecek duruma gelin)
Balyoz99 tarafından 03/Mar/13 19:59 tarihinde düzenlenmiştir -
sorunsuz çalıştığım türk firması http://www.netdirekt.com.tr/ yabancı firma http://www.godaddy.com/ bu arada kullanmak isteyen varsa godaddy indirim kodu turkh