Radyo Frekanslı Kartlar (Radio Frequency ID - RFID) Hakkında
-
size bir iyi birde kötü haberim var güvenebilirsiniz bu yorumuma
Akbil kırılamaz evet
Ama kentkart ona binayen çok çok çok çok dandiktir ve kırılabiliniredit: ayrıca bir tüyo adanadada benzer teknoloji kullanılıyor ve kartı üreten firmanın adı üzerinde yazıyor muhtemelen görmüşündür asıl mesele dünya çapında bu kartlar ulaşımda kullanılıyor (ahtapotkart gibi v.s v.s) o yüzden dünyadaki kırılma mevzusuna bakmanı öneririm
-
Benimde kafama takıldı geçen gün aqua dolphindeyken.. i$in ustaları ne diycek acaba, kırılırsa.. :))
-
ben de biraz baktım bu konuya ancak senin istediğin sadece kartın içindeki bilgileri değiştirme ise çok zor görünmüyor. ancak ben bi tane kart yapıcam o kart ile de her şehirde otobüse beleş binicem dersen durum değişir. onun için bi devre hazırlaman gerekir.bu devre de temel olarak şöyle çalışacak rf tag'ına hızlıca şifreler gönderecek bunun için de bi algoritma hazırlarsın.. bu şekilde şifryi kırabilirsin tabi bunu tasarlayan mühendis bunun için bi önlem almadıysa
hocam al sana bi video http://www.teknolojiherseyim.com/bonus-trink-kullananlar-dikkat/
-
o cihaza 90$ bayılarak aldım kentkart kopyalicam diye. fakat 4tane hexadecimal sayıdan oluşan bir şifresi var. tek bir okuyuclya kırmak 210 yıl alıyor bruteforce ile. (bir okuma 0.3 saniye sayarsak). eğer ketnkartın şifresini biyerden bulamazsan değil kartı babayı çözersin:D istersen deniceksen elimdeki rfid okuyucu yazıcıyı alddığım fiyattan satabilirim:D
-
RFID kartları kopyalaya bilirsiniz gerçi kopyalama işi ile hiç uğraşmadım ama elimde dolu bir kart olursa bence çok basit...akbil ise çok farklı onun haberleşme protoklü tamamen özel ve gizli bir protokol...akbillerin eski modelleri kırılıyordu ama bu yeni olanlar biraz zor..
ama boş bir rfıd kart ile kendiniz güzel uygulamar yapabilirsiniz...bizim işyerinin bulunduğu pasaja piskolar dadandıydı gece geç saatlerde dalıyolar içeri paso çekim yapıyolar bide sağa sola zarar veriyolardı evsiz barksız ibneler milleti rahatsız ediyolar gece çalışanlarıda rahatsız ediyorlardı bizde bu kartlar ile bir geçiş kontrol sistemi yaptık ve gece bizim işmerkezinde işi olan kişilere birer kart verdik ve kapıya da saat 07:00 ile saat 08:00 arası kapyı açık tutan ve saat 8den sonra kapıyı otomatik kilitleyenbir sistem yaptık sorun çözüldü :D
pic bilen çok rahat yapabilir....
-
Mümkün değildir.
Chip sadece uygun header'a cevap verir.
Headerlara brute force çekmek, 2010 yıl sürmektedir.
Protokolün her yıl değiştiğini düşünürsek, kıramazsın.