Rakının Yanında Tercih Ettiğiniz Mezeler..
-
peynır,cacık
-
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------manyaki bunu yazdı:
-----------------------------
haydari, şakşuka, kavun
şakşuka ne hocam ilk defa duyuyorum ?
patlıcanlı bir meze, şarkısı bile var hoca :) -
Smirnoff bunu yazdı:
manyaki bunu yazdı:
haydari, şakşuka, kavun
şakşuka ne hocam ilk defa duyuyorum ?
-----------------------------Hocam soslu patates ve patlıcan kızartması gibi bişey. ekşiden bi alıntı yapayım ben sana en iyisi. Yalnız gerçekten hiç denemediysen rakı ile denemeni tavsiye ederim. Tek de gayet güzeldir yemesi o ayrı. Migrosda bulabilirsin.
* alacalı olarak küçük küp kesilmiş patlıcan, kabuğu çıkarılmış bolca domates, tuz, zeytinyağı ile tamamen susuz olarak pişirildikten sonra, ince kıyılmış maydanoz ve hafif sarmısaklı yoğurt ile soğuk yenmesi gereken süüpper bir lezzet.
-
ya ne ugrascaksınıs alın elinize bir tas içine koyun ekmeği üstüne de rakı kasıklayıp durun xD
-
meze olarak acılı ezme, patlıcan salatası, çerkez tavuğu, peynir, kavun vs.
ara sıcak olarak kalamar, tereyağlı karides ve soslu ciğer.
balık olarak levrek, palamut veya sardalya.
-
Konuyu iyi ki açmışım bu şakşukayı öğrendim ve yapıcam baya lezzetli bişeye benziyo =) Görüşlerimi buraya yazarım =)
-
Smirnoff bunu yazdı:
Konuyu iyi ki açmışım bu şakşukayı öğrendim ve yapıcam baya lezzetli bişeye benziyo =) Görüşlerimi buraya yazarım =)
-----------------------------Hocam aşçılığına güvenmiyorsan deneyip de şakşuka dan soğuma :D Migros larda bulabilirsin baya da uygun ve tam lezzetinde oluyor. Soğuk yenmesi de büyük bi önem taşıyo.
-
manyaki bunu yazdı:
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------Hocam aşçılığına güvenmiyorsan deneyip de şakşuka dan soğuma :D Migros larda bulabilirsin baya da uygun ve tam lezzetinde oluyor. Soğuk yenmesi de büyük bi önem taşıyo.
Haklısın o kadarda iyi değil aşçılığım =) migrosta daha önce haydari,acılı ezme filan almıştım baya lezzetliydi şimdi şakşuka alıyım =) -
18-30 yaş arası çokiçtim bu nimeti... şimdi içemiyorum... toleransım azalmış... sened e 4 kez falan masay oturuyorum artık... 1.Mezem peynir, haydari, şakşuka, helva-limon bittabii 2.Yemek balık, mercan tekir çipura 3.Meyve tabağı.. 4.Kelle paça... neden 110 kilo oldum şimdi anladım.. :))
-
hocam sıcak soğuk meze olayı vardır.
sıcaklardan varsa kalamar , midye tava, patates, karides (dördünden biri bazen midye ve kalamar)
soğuk dersen patlıcan salatası, varsa pilaki olabilir, yoksa beyaz peynir, yoğurtlu semizotu, acili ezme vazgeçilmezm zaten, birde haydari (bunalrdan en az üçü)
yosunlarla pek aram yok ama kaya otu, börülce flnda oluyor ama bu iş gene zevktir dene yanılmayla zaman içinde oluşur. mühim olan zevktir efendi gibi oturulur efendi gibi kalkılır :) özellikle ege tarafında deli yosun mezeleri var adını sanını duymadığım. bazısı güzel ama benim aram yok işte.baktım baktım dedim yarım kaldı içim el vermedi. tamamlamak lazım
sıcak yemek balıktır hoca p.ç olur yoksa o rakı. ne balığı dersen benim huyumdur türkiyenin neresinde olursam olayım çipurada çipura. yoksa mecbursam ızgaralıkta yoksa levrek.çipura yok diyedlim o zaman kırmızı ağırlıklı karışık ızgara
genelde tatlıya yer kalmaz ha ben yerim diyosan üstüne adını bilmediğim tahini toprak kapta fırınlayrak yaptıkları tatlı süper oluyor. Güveçte tahin helvası diye geçiyormuş ben tahin sevmem ama bunu seviyorum.
kapanışım klasiktir orta türk kahvesi, mevcutsa (egede flnsam) sakızlı türk kahvesi
edit: tatlının adını buldum