Rakının Yanında Tercih Ettiğiniz Mezeler..
-
mezelerde konusunda bişey demiyorum ama rakının yanında şöyle mangalda güzelce pişmiş hafif sulu kalmiş bir kırmızı et mükkemmel gidiyor tavsiye ederim.
-
Ha bir de hocam. Bunu her yerde bulamazsın, bulsan da çoğu yerde çok güzel olmaz ama en baba meze deniz börülcesidir bence. Ege ye yolun düşerse herhangi bir balıkçıda mutlaka olur.
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------
Ha bir de hocam. Bunu her yerde bulamazsın, bulsan da çoğu yerde çok güzel olmaz ama en baba meze deniz börülcesidir bence. Ege ye yolun düşerse herhangi bir balıkçıda mutlaka olur.
-----------------------------
aklımın bir köşesine yazıyorum hocam eyvallah tavsiyeler için ;) :) -
fırında helva üzerine limon
-
haydari, italyan salatasi olabilir, acili ezme, yogurt yanina bide bi meyve tabagi off:D
-
Yanında meze olmadan içemeyeceğiniz en baba içkidir Türk Rakısı. Damak tadınıza göre rakıya eşlik edecek mezeler eklenmelidir. Bölgeye göre değişiklik gösterir mezeler. Güneydoğu Anadolu bölgemizde acılı ekşili mezeler yaygın iken Ege ve Batı Akdeniz'de balık ve deniz ürünleri ağırlık gösterir. Benim favori rakı mezelerim: Limonlu Barbunya pilaki, Beyaz peynir, Ton balığı, Acılı Antep Ezme, Haydari şeklinde gidiyor. Aşçılığıma güvendiğim için kendim hazılıyorum (:
Saygılar
-
cevizli tarator 3 saat önceden yapılır dolaba atılır, ali nazik kardeşimizi uygularız sonra,biraz ciğer yada cızbız kavrulur yada şişe kuşbaşı et.müzikler pcden ayarlanır.Büyüğü masaya oturtuktan sonra peynirdir salatasıdır herşeyi konulur masaya sonra çömelinir.:D
-
barbunya pilaki, ciğer, ali nazik, içli köfte (malatya usulü) :) afiyet olsun.
-
rakının yanında balık iyi gider. tavuk çöp şiş, beyazbeynir-kavun ikiliside. ama ben yanında bişey yiyemiyorum. bi paket sigarayla bi 70 lik yeter bana :)
-
bu konu harıka oldu bugun aksam ıcılır