Rakip Ve Yerinden Olma Fobisi
-
Bunun ne demek olduğunu açayım.Mesela siz bir elektrik mühendisisiniz ve bir genç gelip size kendisininde elektrik müh. olmak istediğini söylüyor.Siz bu sefer başlıyorsunuz "bak çok zordur bence bir daha düşün" yada "çok mühendis var sen tutunamazsın" gibi laflarla onu bu meslekden caydırmaya.
Bizim arkadaş lise stajı yaparken yanında staj yaptığı adam cocuga illustrator programını öğretmemiş çocuğun öğrenmek istemesine rağmen.Hatta bilgisayarına programı kurdurmamış bile.
Mesela bu korku Cem Yılmazda bile var.Eski ve yeni gösterilerini izlemiş olanlar bilirler gösterlerinde sık sık mesleğinin zorluğundan ve yetenek işi olduğundan bahseder.
Temelde yatan o adamında sektörde kendisine bir rakip olarak ortaya çıkacağı ve hatta belkide elinden kendi mevkiğini alacağını düşünmesidir.
Beyaz ve Okan Bayülgende ise bu korkunun tam tersi var.
-
yani dostum?
-
elektirik mühendisimisin yoksa komediyen mi orasını anlamadım
-
CaNNi bunu yazdı
elektirik mühendisimisin yoksa komediyen mi orasını anlamadım
ikiside değil.Yazıda çok anormal bişeyden bahsetmiyor anlamadıysanız bir daha okuyun.
-
Metanet bunu yazdı
yani dostum?
-
ErotikPanda bunu yazdıMetanet bunu yazdı
yani dostum?
-
ReeX bunu yazdıErotikPanda bunu yazdıMetanet bunu yazdı
yani dostum?
konuyu açtığıma açacağıma pişman ettiniz mk.Böle bir tespit yapıp paylaşmak istedim işte ne yanisi :D
-
Hayırlısı be reis.
-
ReeX bunu yazdıErotikPanda bunu yazdıMetanet bunu yazdı
yani dostum?
-
Yazın çok eksik kalmış.
Psikolojik bir tespit yapmak istemişsin iyi gidiyordu ama sonra çat diye kesmişsin konuyu.
Dediğin konu bu haliyle yoruma hayli açık. Belkide gerçekten elektrik mühendisliği zordur onunda uğraşmasını istemiyordur kaygı demek doğru değil.
Ama çoğu insanda çoğu durumda geçileceğim ezileceğim aman Allah ım egom ezilecek korkusu yaşar bunun için ego üzerine makale yazı kitap vs okumanı tavsiye ederim.
Sonra gelir güzel bir yazı hazırlarsın daha iyi olur :)
zeybekustasi tarafından 22/Şub/13 16:49 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdı
Yazın çok eksik kalmış.
Psikolojik bir tespit yapmak istemişsin iyi gidiyordu ama sonra çat diye kesmişsin konuyu.
Dediğin konu bu haliyle yoruma hayli açık. Belkide gerçekten elektrik mühendisliği zordur onunda uğraşmasını istemiyordur kaygı demek doğru değil.
Ama çoğu insanda çoğu durumda geçileceğim ezileceğim aman Allah ım egom ezilecek korkusu yaşar bunun için ego üzerine makale yazı kitap vs okumanı tavsiye ederim.
Sonra gelir güzel bir yazı hazırlarsın daha iyi olur :)
Sen anlamışsın en azından neden bahsettiğimi.Evet yazı çok kısa olmuş ama burda 3-5 satırdan fazla yazınca "özet yok mu" falan türü yorumlar yazılıyor milletin okuyası gelmiyor diye çok uzatmadım.