RAM Sorunu.. YARDIM Lütfen..
-
Arkadaşlar anakartım bu Gigabyte GA-945GCM-S2L
Asıl sorun ise şu; anakartım 4 gb RAM desteklediği ve benim de 2x 2gb DDR2 667mhz RAM 'im oldu halde anakart 3 gb görüyor.. windows da 4 gb görüyor ama 3gb kullanıyor.. windows 7 64 bit kullanıyorum...
sorun ne olabilir ve mümkünse çözümü nedir??

-
ekran kartın ne
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------
ekran kartın ne
-----------------------------nvidia 9500 gt 1gb,, ekran kartı paylaşımı yok yanii,, zaten bir önceki de 512 mb ekran kartıydı o varken de 1 gb eksik görünüyordu...
-
moruk onboard ise ekran kartın ona ayırmıştır die düşünmüştüm ama değilmiş
muhakkak bi iş ayırmıstır sistem ama ne için :D
-
DestinatioN bunu yazdı:
moruk onboard ise ekran kartın ona ayırmıştır die düşünmüştüm ama değilmiş
muhakkak bi iş ayırmıstır sistem ama ne için :D
-----------------------------bir türlü çözemedim .. kafam durdu... bıos a bakıyorum anormal bişey yok...
-
s.et boşver bendede 4 var 3.80 kullanıo o bile fazla amk 3 de yeter sıkıntı yapma =)
bi gün ramlerden birini takmayı unutmusum 2 gb ram le 4 arasındaki farkı valla anlamadım =)
umarım için rahatlamıştır :D
-
DestinatioN bunu yazdı:
s.et boşver bendede 4 var 3.80 kullanıo o bile fazla amk 3 de yeter sıkıntı yapma =)
bi gün ramlerden birini takmayı unutmusum 2 gb ram le 4 arasındaki farkı valla anlamadım =)
umarım için rahatlamıştır :D
-----------------------------elbette yetiyor, fakat bana mantıksız geliyor.. o yüzden kafayı taktım.. oyun ve uygulamalarda sorun yok...
-
Başlat > çalıştır > msconfig yaz > ön yükleme sekmesi > gelişmiş seçenekler > bellek üst sınırı
buraya 4096 yaz
veya üst bellek sınırı var ise kaldır.
-
necroshine bunu yazdı:
Başlat > çalıştır > msconfig yaz > ön yükleme sekmesi > gelişmiş seçenekler > bellek üst sınırı
buraya 4096 yaz
veya üst bellek sınırı var ise kaldır.
-----------------------------dediğini yaptım değişen bir şey yok,, ayrıca üstbellek sınırına 4096 yazıyorum ama pc kapanıp açılınca yine (0) oluyor,, yine de teşekkürler..
-
Bu Ana Kartlar Yapar Böyle Malesef Ama Yinede Biosu Update Yap Belki Degişir Ama Orada 3gb Görmesi Birşeyi Etkilemez.
-
cpu-z'yi indirip kur ordan da bir test et geçenlerde birine daha olmuştu
http://www.tahribat.com/Forum-8-Gb-Ram-I-Gorumuyor-132759/2/ gerçi bu konuda da çözememiştik