Ramazan Geldi - Oruç Tutma Vakti İle İlgili Bir Soru
-
unbalanced bunu yazdı
fazilet takvimi koymamş sanırm utançlarından.. galiba adamlara 25 saat oruç tuttuacaklardı o yüzden eklememişler ama diyanette var :)
hocam bu ayıp diyanetin değil bence :)
-
diyanet değil zaten diğer takvim için söyledim. fazladan fazladan yazmışlar.. evet kutuplarda durum farklı ama bu adamların fazladan yazması belki 3-5 saat fazladan oruç tuttumak oluyor. kızdığım nokta bu. fazilet takvimine göre buradaki imsak 2 gibi, süleymaniye vakfının hesaplarına göre 5 e yakın.. ben kutupda olmadığım halde 3 saat fark ediyorsa, oradakiler için kim bilir ne kadar fark var
dur bi bakayım
haha site uçmuş :)
unbalanced tarafından 27/Haz/14 22:03 tarihinde düzenlenmiştir -
Diyanete güvenmiyorum ama adam gibi cemaat de yok o nedenle bu takvime göre tutacağız mecburen
-
Hacım diyanette ki elemanlar maaşı için çalışıyorlar. Yani bu hutbede buraya kadar konuşacaksın bu hutbede bunları söylüceksin felan. Parayla din işlerini yapan adamlara güvenmem. Ve açıkcası Türkiyede ki din işlerini bu adamlar yaygınlaştırmıyor bana kalırsa, yazın okunacak çocuk sayısına göre para alan adamlar bana kalırsa dini istedikleri gibi değilde istenildiği gibi anlatırlar ve bu ezan vakitleri içinde geçerli. Diyanet yazısında temkin vakitlerini kaldırdık diyor ki oruç, namaz sıkıntıya girmeyebilir tabi giredebilir..