Ramazan Hilali Görülmedi, Ramazan 1 Pazar Günü
-
DrKeworks bunu yazdıopusdei bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
akşam ezanları filanda 15dakika erken okunuyo ülkemizde bildiğim kadarıyla
Yalnis biliyorsun hocam. O zamaninda okunuyor.
En kisa sureli ezan aksam ezanidir. Hizli ve cabucak okunur. Ayni hiz ile aksam namazi kilinir.
Aksam-Yatsi arasindaki sure kisadir...
yok hocam onu biliyorum da, bu güneşin batmasıyla ufuktaki kızıllık hakkında bir mevzu vardı. Tam akşam vakti girmeden güneş okunuyordu. Hatta sırf o yüzden ben yıllardır akşam ezanından 15 dakika sonra açıyorum orucumu ramazanlarda filan.
edit:şuradaki hadislerden filan işi garantiye alayım demiştim
http://www.kevsernet.com/s_ve_c/111.htm
Ben geç okunuyor diye biliyorum.
Subtitle tarafından 28/Haz/14 21:24 tarihinde düzenlenmiştir -
by_Tet bunu yazdı
İlk orucumuzu da tuttuk Allah kabul etsin
İlk orucumuzu da tuttuk Allah kabul etsin
-
Varg bunu yazdı
"Hilali görmedikçe oruç tutmayınız. Ve yine hilali görmedikçe iftar etmeyiniz. (bayram yapmayıniz)." hadis-i şerif
ramazan hilali gözükmedi, yarın şaban ayının 30 u. ramazan 1 pazar gününe denk geliyor. allah tüm müslümanların ramazan ayını mübarek kılsın.
sıkıntı yok hocam :) şabanda 1 gün oruç tutmuşuz çok mu?
-
1 gün meselesi yüzünden müslümanlar birbirini öldürmez umarım.
kaygusuz tarafından 29/Haz/14 00:16 tarihinde düzenlenmiştir
artık öyle bir hal almışki müslüman aleminde
hemen öldürelim kafa keselim mekanizması yerleştirilmiş beyinlere.
ilk orucu yurtdışında 1 saat geç açarak yaptım. herkese kolay gelsin 1 ay gelip geçecektir.
sahurda yediğim : 1 parça simit 1 bardak çay ve su idi:) bugün 21:41 de açtım ne tuhaftır aç olduğumu hissetmedim 1 saniye bile çok ilginç 18 saat aç susuz nasıl durdum şoktayım :) -
hatayi bunu yazdıVarg bunu yazdı
"Hilali görmedikçe oruç tutmayınız. Ve yine hilali görmedikçe iftar etmeyiniz. (bayram yapmayıniz)." hadis-i şerif
ramazan hilali gözükmedi, yarın şaban ayının 30 u. ramazan 1 pazar gününe denk geliyor. allah tüm müslümanların ramazan ayını mübarek kılsın.
sıkıntı yok hocam :) şabanda 1 gün oruç tutmuşuz çok mu?
Şek günü.