Ramazan'da Bilinçli Tüketin
-
Sizlerle iftarda bilinçli tüketmenin önemini değişik de olsa anlatmaya çalışan bir video paylaşmak istiyorum. Ramazan ayında gündüz fakirleri iftar vakti de zenginleri anlamaya çalışmanın bir manası yok. Az yiyin, yavaş yavaş tüketin, sağlık elden gitmesin.
http://on.fb.me/oGtDRA
-
1 aydır tüm kanallarda aynı şey
bol bol su için , tuzlu ve şekerli şeyleri tüketmeyin sonuç olarak metabolizma bozulacak bu sıcakta başka birşey degil
en verimli kullanabilmenin tek yolu uyumak olabilir , yine fazla yerseniz sindirdiğinizde tekrar acıkacaksınız
-
En iyisi tutmayalım biz bu orucu,
-
tutmuyorum kafam rahat :D
-
şu 2 günde sigara krizim tutmaz ise sorun yok :))
-
dinle alakası olmayanların ramazandaki tavsiyelerini dinlemek ne garip oluyo :)
tutan kendine tutar tutmayan kendine tutmaz inanırsın inanmazsın
kimse sana niye tutuyon demiyorsa sende kimseye tutma tutarsan şöyle böyle diyemezsin
Her ramazanda aynı konular tahribat da açılışor her ramazanda konuyu görenler karşılığında evrim karşıtı konular açıyor
sonuç: her iki tarafda banlanıyor :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
kimse sana niye tutuyon demiyorsa sende kimseye tutma tutarsan şöyle böyle diyemezsin
Her ramazanda aynı konular tahribat da açılışor her ramazanda konuyu görenler karşılığında evrim karşıtı konular açıyor
-----------------------------alper oruç din ile alakalı degil metabolizma ile alakalıdır , sen normal bir günde de oruç tutabilirsin veya birşeye dikkat çekmek için ölüm orucuna girebilirsin.
bizde o metabolizma dan bahsediyoruz sen sanıyormusun ramazanda bilinçli tüketin diyenler dini olarak yorumluyor hepsi sağlıksal açıdan olan bitenleri ve en iyi şekilde nasıl geçirebileceiğinize dair fikirler sunuyor :) inanç ile alakası yok yani tutan da tutmayan da kendine
islamda oldugu gibi budizmde biraz daha değişik bir oruç şekil var !-_-!
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Sana bir kaç şey yazasım geldi Alper.
Din ile alakalı ultra bilgili olduğumu düşünüyorum. O yüzden Din ile işim olmuyor ve olmayacak. Ki zaten bir konu hakkında bilgi sahibi olmazsan onunla alakan olur ama körü körüne alakan olur. Orucu tutan da tutmayan da kendisi için tutuyor herkesin kendi sağlığı kimseyi ilgilendirmez. Sen her zamanki garip bakış açınla yaklaştığın için benim burada: "Tutma! Tutarsan şöyle böyle olur" dediğimi düşünüyorsun ama video'yu bile izlememişsin burada aynı garip yaklaşımınla konuşuyorsun. Hele hele sondan 2. satırını hiç anlamadım. Ramazanda açılan konulara karşı evrim karşıtı konuların açılması fikri bana saçma geldi. Ne dersin?
Sonuç: Adam olan banlenmez.
-
herkesin tuttugu kendine tabi =) şaka bir yana bu sıcakta susuz geçecek 15 saat, karacigerin günde 4 saat dinlenebiliyor olması, metabolizmayı bozar beyler, kimse çıkıpta oruç faydalıdır çığırtkanlıgı yapmasın =) Bi de saygı bekliyorsunuz tamam, ama siz su içmiyorsunuz diye de ben kuytu köşe aramak zorunda degilim su içmek için
-
2 yıldır her sahurda haşlanmış yumurta ve yemek aralarında içilen suyla çok rahat geçiriyorum,kimse bana oruç metabolizmayı bozar kafayı yersin muhabbeti yapmasın hiç bir sıkıntım yok Allah'a şükür..Bu arada animasyon güzeldi :)
-
yanak bunu yazdı:
2 yıldır her sahurda haşlanmış yumurta ve yemek aralarında içilen suyla çok rahat geçiriyorum,kimse bana oruç metabolizmayı bozar kafayı yersin muhabbeti yapmasın hiç bir sıkıntım yok Allah'a şükür..Bu arada animasyon güzeldi :)
-----------------------------içki de zararlı degil sigara da zaten içiyorsun mis keyif, acısı 40 yıl sonra çıkıyor