Ram"Ler Hakkında Bilgi İstiyorum
-
sayın müridler bilgisayarımda 512 mb 400mhz ddr twinmos ram var fakat yeterli gelmiyor o yüzden yarın 2gb 533mhz ddr2 ram almak istiyorum fakat anakartım desteklermi bilmiyorum.bu konuda bilgi ve yardımlarınızı rica ediyorum.
ana kartım:gigabyte duo socket.
şimdi bu pin sayısınıda merak ediyorum açıkcası everest diye bir programda gördügüm kadarı ile suan aktif olan ram'im tek kanal 64bit fakat kullanılmayan türede 128 bit olarak gözüküyor.şimdi bu bit nedir ne tür bir ram almam lazım acaba
[IMG]http://img510.imageshack.us/my.php?image=adszqf9.jpg[/IMG]
-
müridler bi el atın ayıp oluyo :)
-
6 Dakika 20 Saniye geçmiş hocam daha sadece bekle...
-
senin ddr ram bakman gerekiyor ddr2 desteklemiyor sanırım :S emin değilim ama
-
kardelş senin anakartta ddr ram varsa nasıl ddr2 ttakmayı düşünüyosun acaba?
bide alacaan ramlerle eski ramın uyuşmuyo eski ramı çıkarırsan yenilerini takabilirsin
şimdiden kolay gelsin...
-
everest ultimate edition indir ve orda anakart bölümünde destekledigi bellek türleri fln bişiy olması lzm yazar hangilerini desteklediği.
-
DIMM1 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
DIMM2: Samsung M3 68L6423BT1-CB0 256 MB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz)
bu ramlar pcde takılıy duruyo sizce 256mb olanı çıkarmam gerekirmi??? -
turuncu bunu yazdı:
-----------------------------
DIMM1 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
DIMM2: Samsung M3 68L6423BT1-CB0 256 MB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz)
bu ramlar pcde takılıy duruyo sizce 256mb olanı çıkarmam gerekirmi???
-----------------------------senin bilgisayar bunları görüyomu ikisini birliikte bide hiç takılma falan olmuyomu bunlar çakışırlar mhzleri farklı
256 yı sök yararı olur
-
çok saol fatih kardeşim... evt ikisinide gayet güzel görüyo sadece messenger yazışmalarında ufak bir takılma oluyordu oyunlarda hiç problem falan olmuyor canavar gibi. şimdi çıkarıyorum tekrar teşekkür ederim.
-
fatihkutlu bunu yazdı:
-----------------------------kardelş senin anakartta ddr ram varsa nasıl ddr2 ttakmayı düşünüyosun acaba?
bide alacaan ramlerle eski ramın uyuşmuyo eski ramı çıkarırsan yenilerini takabilirsin
şimdiden kolay gelsin...
ddr olan ramimi çıkartıp ddr2 takmak istiyorum anakartla uyumlu olurmu acaba -
tam1chatlak bunu yazdı:
fatihkutlu bunu yazdı:
-----------------------------kardelş senin anakartta ddr ram varsa nasıl ddr2 ttakmayı düşünüyosun acaba?
şimdiden kolay gelsin...
ddr olan ramimi çıkartıp ddr2 takmak istiyorum anakartla uyumlu olurmu acaba
-----------------------------seniin kart ddr destekliyo ddr 2 takamazsın alırken adama sor ddr ram istiyorum diye o sana gerekeni verir ama ddr 2 dersen seninkine girmez o ram ddr 1 de 2 tane delik var ddr 2 de 1 tane
uyuşmaz yani..