Rap Müzik Midir?
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
keşke türk müzigini türküleride bu kadarsahiplenseniz neyse bence yabancı kültürü çekimi yasası burda da geçerli...ülkede sürekli başkalarına özenti yabancıya benzeme içerisinde giden bir kültür oluştu.şimdi de bu kültürün içinde rap kültürü diye sallama bişey çıkartılmış...
-----------------------------rap e karşı duyduğun şeyleri cok iyi anlıyorum bende duyuyorum onları :D ama zevkler ve renkler tartışılmaza aslında konu yersiz yani tartışma yaratabilcek bir konu..
-
Bende bildiklerımden sözedeyım.
Rap rockla hıcbır alakası yoktur ve ondan kopan bır parca deıldır.Rap tamamen kendıne ozgu olarak varolmustur.Fakir bir kültürden doğup eleştirmek (kötüyü yanlışı v.b) amacıyla yapılan bir MÜZİK türüdür.Zevk için olanıda var ama ben anlamlı olan rap taraftarıyım.Bunlara bakıldığında rapın rockla bır alakası olmadıgı acıkca gorulmektedır.
Dıpnot:Rapçilerin bol kıyafet gıymesının nedenı fakır kultürden gelmesıdır.Abıden kardeşe geçen kıyafet kardeşe buyuk oldugu için bol durmaktadır.Rapin gıyım tarzıda burdan gelmektedir.
Saygılarımla. . .
-
Cia bunu yazdı:
keşke türk müzigini türküleride bu kadarsahiplenseniz neyse bence yabancı kültürü çekimi yasası burda da geçerli...ülkede sürekli başkalarına özenti yabancıya benzeme içerisinde giden bir kültür oluştu.şimdi de bu kültürün içinde rap kültürü diye sallama bişey çıkartılmış...
-----------------------------Rock zaten bizim kültürümüz
-
rap bi sanattır rap bi yaşam biçimidir biraz araştır hocam
düz yazıları hızlı hızlı okuyan ameleleri dinlemeyeceksin çünkü o rap deil rap yaptıgı sanan saçma sapan işler
-
abi tek kelime ile ayben der ya 'rap Benim hayat felsefem' işte öle rap yaşam tarzıdır diğer müziklerden ayrılır onun için :W
-
müzik evrenseldir, renkler ve zevkler tartışılmaz, sanat sanat içindir, bana göre süt onlara göre çikolata...
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------Türk müziği ve türküler demişssin, ona bakarsan o zaman hepimiz TSM de dinleyelim.. Bu iş özentilikle alakalı değil hocam, kulağına ne hoş geliyorsa onu dinlersin..
Bu arada ben daha ziyade şarkının içeriğine bakarım...
-
nuggets54 bunu yazdı:
Rap ve Rock müzik arasında ortak bir bağlantı söyler misin bana?
-----------------------------2 side protest müziktir
-
neden kökeni yurtdışı olan birşeyi benimsemek söz konusu olduğunda direk özentilik geçiyor? türk medeni kanunu isviçreden alındı daha cumhuriyetin başında bizim kanunumuz bilemi özenti? insalarımızın belkide %95i arabesk müzik az yada cok dinliyor onlardamı özenti? arap kültüründen müzik gelince eyvalah amerikan kültüründen gelince yok kalsın siz özentisiniz bilmem ne. bu mantıkla bach dinlemekte özentiliktir beethoven dinlemekte özentiliktir. hepimiz özentiyiz o zaman. tamamen karalamak tartışma yaratmak amacıyla açılmış bir başlık kanımca.
-
sapına kadar !