Rap Müzik Midir?
-
arabeski savunmadım türküleri savunuyorum ayrıca bach beethowen dinleyen onlar gibi giyinmiyorlar ben giyim tarzınada kıl oluyorum sokakta görünce gırtlaklayasım geliyor pantalon kıçlarından düşücek nerdeyse...ulan baban öyle mi giyinirdi diyesim geliyor
-
cia sana bişi söliimmi arkadaşım..
bence sen konu açmış olmak için konu açıyorsun..
müzikleri insanlar zevkleri için dinlerler.
sen burda rocktan geldini kanıtlasan nolucakki?
birisi çıkıp rap dinlemeyi bırakıcakmı sen kanıtlayınca..
arkadaşım saçmalıorsun..
biraz daha dikkatli ol bence..
-
MelancholiTr bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------+1
Hocam eğer illa konu açacam diyorsan yararlı konular aç.Siteye programlama,grafik vs falan konuları aç.Böle konular forumun kalitesini düşürür.He bide sana muhalefet olan adama kendini çok haklı gibi savunuyorsun o da ayrı mevzu.
-
Cia bunu yazdı:
arabeski savunmadım türküleri savunuyorum ayrıca bach beethowen dinleyen onlar gibi giyinmiyorlar ben giyim tarzınada kıl oluyorum sokakta görünce gırtlaklayasım geliyor pantalon kıçlarından düşücek nerdeyse...ulan baban öyle mi giyinirdi diyesim geliyor
Bana rap dinleyicisi denilebilirmi bilmiyorum. Çünkü burdaki bi çok arkadaş gibi her ayrıntısını, kimin ne olduğunu falan bilmem. Sadece açar dinlerim. Çünkü sözleri anlamlı. Benim içinde müzik anlamlı söz demek. Giyimim de normal bildiğin insan gibi işte. Her rap dinleyen yerlerde debelenip bol elbiseler giymiyor merak etme.
-
raple rock aynı zamanda doğan iki kavramdır..amaç sadece sistemi eleştirmektir..çekilen kötü anları bir türden dile getirmek için kullanılan müzik sanatlarıdır..fakat rap denilen bir olgu oluşmuştur rock kendi içinde biraz daha şiddete dayalı bir tarz seçerken rap bir hayat felsefesi haline gelmiş gücünü doğadan alan bir kavram olmuştur..break dance hiphop grafitti bunların hepsi sokak sanatlarıdır..hepsi bir yoldan hayatta kalma savaşıdır..ki herbiride kendi içinde farklı kavramlara bölünür..lise edebiyat ve tiyatro hocamın okul bitirme tezi bu iki müziktir..AA aldığı bu tez örnek tez olarakta gösterilmiş..Doğuşlarına kadar inilip yapılan araştırmada bu araştırma tamamen yurt dışında yapılıyor bu müzikleri başlatan kişilerin mahalle arkadaşı olduğuna kadar gidiyor olay..rock müzik genelde hızlı tempo üstüne yavaş söz rap ise yavaş tempo üstüne hızlı söz olarak adlandırılır..rap bir müzik hiphopsa yaşam tarzıdır yani evrensel küme hiphoptır..
peki türkiyede rap:
açıkça söyleyebilirim ben 8 yaşında rap le tanışmış biri olarak underground bu kadar kötü değildi..genelde almanyadan gelen eksik aksanlı müziklerdi..sonra türkiyede bir grup insan ki bu cartel değildir cartelde almanya tayfasıdır..dışlanmayı göze alarak bu müziği yaptılar..isimsiz çok albüm vardı imç de dolaşan..ozman eroin beyaz ölüm temalı olan bu şarkılada içilen eroini içtiklerini ama nasıl kaybettiklerini anlattılar.içinde tarihde kültürde barındırırdı..Bana göre günmüzde rap berbat halde underground ı üstlenmiş insanlar esrar ın ne kadar güzel birşey olduğunu anlatıyor şarkılarında..ve genç nesil bunlarla devam ediyor....
Ceza artık eski Ceza değildir..lirikten sözlerden çok kaybetti tabi bunun altında biraz Sagopa dan ayrılmakta yatıyor ama o popüler rapi tercih etti stilini sözlükten arka arkaya gelen kelimelerle yapmaya kadar götürdü..eskilerden tavsiyem ceza dumanyak kim neden öldü..
Sagopa kendi tarzını oluşturdu iyice onun içine büründü güzel sözler yavaş tempo en azından bir şekilde kaliteli iş yaptığınıda düşünyorum..
şuan türkiyede hiphop kardeşliği öldü bunu cartele laf atarak kingz of İstanbul a laf atarak başlatılar en sonunda kendi ailelerine kadar indiler..gerçekten üzülüyorum o tempo o beatler o sesler artık yok..
benim sevdiğim isimse rapin arabesk sesi MT adam güzel anlatıyor..ve barış için çok çabaladı..herkesle feat yapmak istedi tüm türkçe rap yapalanlara davet yolladı kabul edenler etti..edenleri internetten indirebileceğiniz Şattafat adlı underground albümünde bulabilirsiniz..ama bence hepsini dinleyin adam alt yapı müziğine önem veriyor..
overground a hayır rap popileritesine hayır..yaşasın underground
türkçe rap belgesel diye aratın youtube da cidden güzel hazırlanmış şeyler var..
sevgiler saygılar
-
MelancholiTr bayzin insanları konuşmayı bırakalım bunlar size bişey kazandırmaz ortada bir fikir var onu tartışın tartışmayı bilmiyorsunuz ki cia şöle yapma cia böyle olmaz demekten başka bişey yapmıyorsunuz
-
nuggets54 bunu yazdı:
Rap ve Rock müzik arasında ortak bir bağlantı söyler misin bana?
-----------------------------isyan....
rap benim hayat felsefem rap benim ailem...
-
bayzin bunu yazdı:
MelancholiTr bunu yazdı:
-----------------------------cia sana bişi söliimmi arkadaşım..bence sen konu açmış olmak için konu açıyorsun.
birisi çıkıp rap dinlemeyi bırakıcakmı sen kanıtlayınca..arkadaşım saçmalıorsun..
Hocam eğer illa konu açacam diyorsan yararlı konular aç.Siteye programlama,grafik vs falan konuları aç.Böle konular forumun kalitesini düşürür.He bide sana muhalefet olan adama kendini çok haklı gibi savunuyorsun o da ayrı mevzu.
+2yok mu arttıran :W
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------bayzin bunu yazdı:
MelancholiTr bunu yazdı:
-----------------------------cia sana bişi söliimmi arkadaşım..bence sen konu açmış olmak için konu açıyorsun.
birisi çıkıp rap dinlemeyi bırakıcakmı sen kanıtlayınca..arkadaşım saçmalıorsun..
+2yok mu arttıran :W
-----------------------------+3 :W
-
Cia bunu yazdı:
MelancholiTr bayzin insanları konuşmayı bırakalım bunlar size bişey kazandırmaz ortada bir fikir var onu tartışın tartışmayı bilmiyorsunuz ki cia şöle yapma cia böyle olmaz demekten başka bişey yapmıyorsunuz
benmi tartışmayı bilmiyorum..?
bi açtığın konulara bakarmısn ?
yok süper loto çıksa napardınız yok rap müzik midir..
kusura bakma ama böle konularda tartışmaya bile luzum yok.sabaha kadar tartışsak sen benden ne öğreneceksin ben senden ne öğrenecem??
rapin müzik olmadınımı öğrencez? vayy be ne önemli ama..
kusura bakma ama ben ne boş adamım nede boş vaktim var..
şimdi hadi eyv