R/C Araba
-
buruksu bunu yazdı:
-----------------------------
pillere deli gibi para vermeyin, istanbulaysanız karaköy selanik pasajının girişinde pilci var cihazın içinden pili söküp götürün oraya daha yüksek amperlisini istiyorum diyin ucuza alırsınız elinde yoksa bile sipariş geçip bi iki güne getittiriyor
-----------------------------pilci desek buluruz öyle mi hoca:)
Bu gün uğrayacağım ve soracağım..
-
habitrail bunu yazdı:
hocam araç ciddi olarak rc ise hani doğan görünümlü şahin derler ya :D neyse şaka bi yana olay esc ile başlar lipo kullanımına uygunsa lipo al çünkü başlangıç değerindeki bir lipo bile sana anca yarım saat kadar yeter diğer arkadaşların dediği gibi normal pille olacak iş değildir yani:D ama şimdi sana da nasıl lipo al derim ki ben çünkü lipo tehlikeli olabilir senin elinde kısa devre yaptırırsan veya şarz sırasında Allah göstermesin değerlere dikkat etmezsen(iyi bir şarj cihazında sorun deil tabi) kısaca patlarsa sıca*sın. sana tavsiyelerimi sıralayayım;
1) öncelikle aracının ne olduğunu öğren bunun için rcpano.net falan kullanabilirsin(esc değerlerin falan işte)
2) ardından lipo kullanabiliyorsan nedir, nasıl kullanılır, s ve c değerleri nedir, nasıl hesaplanır buna bir bak.
3) paypal hesabın varsa hobbyking.com iyidir az alışveriş yapmadık:D
-----------------------------canım kardeşim. videoyu iyi inceleyin pil bloguna bi bakın bakalım..
normal bir uazktan kumandali araç ya.
neden o zaman voltajı tam 6x 1.2 volt şeklinde ?
6tane pil var içinde 100milyonluk araca lipo vs. diyorsunuz.
tek yapacağı onları yüksek amperli pil ile değiştirmek hepsi bu.
normal pil dediğiniz şuanki pilinin tam 3.5katı güce sahip.
2450mAH lik pil setinden bahsediyorum.
-
1-618-GR bunu yazdı:
Artı R/C merakını abartıp bu oyuncaktan arıyorum :P
http://www.youtube.com/watch?v=vIJINiK9azc&feature=player_embedded
-----------------------------hacı bunun fazla bi olayı yok, zaten onun içinde helyum var bıraksanda uçuyo yere inme gibi bi durumu yok. kumandaylada sadece sağ sol ileri geri yaptırıyosun. ama ben bağdat caddesindeki apple store'da gördüm bi alet, böyle 4 tane fln pervanesi war adam uzaktan kumanda yerine ipad kullanıodu şekil yapmışlar lavuklar dükkanın önünde uçuruyolardı fln...