RC Kumanda Alıyorum Kullananlar Bi Bakıversin.
-
http://urun.gittigidiyor.com/6-KANAL-RC-KUMANDA-DEVRESI-KUMANDA-VE-SARJLI-PIL_W0QQidZZ14443074
kısa mesafe yer aracı için bu kumandayı almayı düşünüyorum iş görürmü işin erbabı olanlar ne diyorsunuz yada sizin öneriniz ne olur.
-
amacını bilmiyorum ama gereksiz daha ucuza oyuncak al içini çal ;)
saygılar
edit:bide bunun frekansta düşük
-
Hocam 40 ytlye uygun...
Fakat 6 kanal alıcısı olsa bile 4 kanal vericisi olduğundan 4 kanalın üstüne cıkamazsın...
Frekansı düşük değil 29 mhz uluslar arası standartta kara modelleri için kullanılıyor...
400-500 metreye kadar sorunsuz çeker eğer bi sıkıntısı yok ise...
Araba vs sürmek için ideal...
Model arabaların içinden cıkan kumanda bu...
6 Kanallı 0 bir alet almak istiyorsan, thknın sitesinden 160 ytlyi gözden cıkarman gerekir...
-
50 mhz e çıakbilir onun 29 mhz olmasının nedeni üsttü yasak özel izin almak gerekio yoksa gelip hakkında soruşturma açıyorlar
-
mockingboy bunu yazdı:
-----------------------------
50 mhz e çıakbilir onun 29 mhz olmasının nedeni üsttü yasak özel izin almak gerekio yoksa gelip hakkında soruşturma açıyorlar
-----------------------------normalde kanunen yasak olmasına rağmen türkiyede bununla ilgilenen bir merci yok.. örneğin benim kumandam 72 mhz... 72 910 da calışıor
-
rene aslında varmış frekanslara göre ne amaçla kullandığına bakıyorlarmış eger bi sapıtma görürlerse basıyorlarmış mesela bizim okuldada vardı lisede biz lisedeyiz diye ilgilenmemişler anadolu teknik elektronik lisesiydi benim ki ve hocanın yalancısıyım ilgilenen kurumsa yıldız teknik üni. miş..
-
walla hocam, modelci forumlarına girersen piyasada 1000 tane 75 mhz 72 mhz kumanda var, daha hiç bir kurum yada kuruluşun türkiyeye kumandalar girdikten sonra bi yaptırım yaptığını duymadım...
-
yıldız teknik üniversitesinin şuan işlemede olan projesi var askeriyeyle ortak çalışılıyor yaklaşık 50 yıllık diye biliyorum..istanbul boğazlarında füzelerle koruma sistemi var..yabancı cisim uçak saplayıcı ve yok edici..ve bu projeyle ilgili olarkta herhangi bir frekans algılayıcılarıyla sistem tehdit edilmesin diye kontrolun yıldız teknik üniversitesine verildiğini derslerde işlemiştik..nitekim amerikaya yapılan saldırıyla ilgili haberlerde atv ali kırca olması lazım yıldız teknik üniversitesinde röportaj yapılmıştı ozamanda kanalda anlatmışlardı sistem ve işleyişini aradım ama tv kaydına rastlayamadım rene kusura bakma söz bulursam hemen paylaşcam..
-
türkiye gerçeklerinden biri. üniversitenin içinde radyo teleskobu var sırf radyo teleskobu için tahsis edilmiş özel kanal aralıkları onlarda bile bazen kaçak yayın yapılabiliyor.
-
yapılıyor zaten bu iş teknoloji kontrol altına alamaz yeni cihazlarla imkansız frekans saptırıcılar var eskiden millet az radyo yayını hacklemiyordu şimdi onun önlemini aldılar..(televizyonlarda ilk dalga geçende çat çat çat kel behsat yapmıştı :D ) şu tartışılır artık uydu teknolojisi var zaten herşey kayıt altında..tubitak biraz daha ciddi bakıp kurumsal destek sağlasalar herşey güzel olur..mesela ilk okul mezunu iseniz ben yağdan kıl çektim bile deseniz sen yapamazsın derler..ilk bu oluşumu yenmemiz lazım..
edit: konu sadece rc kumandaydı nerelere geldik =)
-
Bende türk hava kurumunda çalışırken böle bi sistem denenmişti, fakat onlar genelkurmaydan gelmişlerdi..
Biz modelleri kullanıken, frekans karıştırıcı jammer getirdiler 1 tane jeep, içinde 4 tane amfi gibi alet vardı, aletleri actıkları anda türkcell, telsim,bizim model kumandas hepsi gitmişti...
Yannız aveayı durdurmaıyorlardı jammer ile oradaki komutan demişti :)
Demekki altyapımız var bi taraftan cok mantıklı ki, elime bi bomba geçse 3 km öteye bi 2.4 ghz kumanda ve kamera sistemi ile çat die sokarım...
Diğer taraftan benim frekansıma karışmasınlar arkadaş bu yüzden 4 hafta önce model kaybettim ben:|