Real 3D Stereoskopik Tasarımlarım (HTC Evo 3D)
-
Merhaba arkadaslar, busefer 3D stereoskopy konusunu tamamen cozmus bulunmaktayim :D kendi imkanlarimla, sagdan solda topladigim filtrelerle, isik kirilmalariyla oynamaya baslamamdan 3 hafta gecti ve sistemi tamamen cozdugumu soylemek isterim :D Tasarimlarimda Real 3D teknolojisini kullanmaya basladim ve normale dönemiyorum :) gerci Stere Render'lar cinsine gore 100 kat daha yavas. En yavas render olan da "Side-by-Side" dedigimiz, sinemalarda, 3d tvlerde ve htc evo 3d nin kulandigi auto stereoscopy (parallax barrier) teknolojisinde kulandigi tiptir. daha once forumda Analygraph tarasrimalri payasmistim. dimdi de HTC EVO 3D ve 3D TV kullanicilari icin birkac tasarimimi paylasmak istiyorum ;)
Not: HTC EVO 3D kullanicilari, resmi bilgisayariniza kaydedin. dosya uzantisini manule olarak "yeniden adlandir" secenegini kullanarak ".jps" yapin ve telefonunuza aktarin ;)
Real 3D Stereoscopy;

-
bu adam bu işi biliyor ya :)
-
Arkadasalr, ozellikle HTC EVO 3D kullanıcılarından resimlerin 3d ozelligi konusunda teyit mesaji bekliyorum. Ayrica LG Potimus Kulanicialri da resimleri telefonlerinda goruntuleyebilirler ;)
-
Çok hoş gzüel çalışmalar ellerine sağlık.
Ama sondan 2. resimdeki şekilsiz kim :D
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------Çok hoş gzüel çalışmalar ellerine sağlık.
Ama sondan 2. resimdeki şekilsiz kim :D
-----------------------------eyvallah hocam, 3D olarak mi gordun ??? ayrica sekilsiz dedigin Rusyanin En unlu Djlerinden birisidir ;)
-
Gayet Başarılı telefondan baktım tebrik ederim :)
-
sezeruludag bunu yazdı:
-----------------------------Gayet Başarılı telefondan baktım tebrik ederim :)
-----------------------------eyvallah hocam ;) supper ozaman :D
-
"Real 3D Teknolojisi" derken neyi kastediyorsun anlamadım? Biraz açıklayabilirsen sevinirim. Güzel çalışmalar var, çok takdir ediyorum seni doğrusu..
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------"Real 3D Teknolojisi" derken neyi kastediyorsun anlamadım? Biraz açıklayabilirsen sevinirim. Güzel çalışmalar var, çok takdir ediyorum seni doğrusu..
-----------------------------Real 3D dedigim herhangi bir programla 2d bir resmi 3d ye cevrilmemis, direkt oalrak cift kamera kullanilarak true stereo olarak cekilmis veya tasarlanmıs sahneler. Real 3D terimi bundan cikiyor. Ayrica Analygraph (kirmizi/mavi) gozlukler de demode oldugu icin ve gozu rahatsiz ettigi icin artik side-by-side stero teknigini kulanarak render aliyorum :)
-
RealD diye bi sistem var bildiğim ama Read 3D nin olduğundan emin değildim o yüzden sordum aslında. Eğer RealD'yi kastediyorsan, o da sadece kendi patentini almış 3 boyutlu görüntüleme teknolojilerinden biri yalnız sen çizdiğin medyayı ister Real D'de ister XPand'de, varsa IMAX te, ya da Nvidia 3D vision'da, ya da istersen DLP Link sağlayan projektörlerde kullanabilirsin, render olayının Real D ile ilişkisi var mı bunu öğrenmek istedim.
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------RealD diye bi sistem var bildiğim ama Read 3D nin olduğundan emin değildim o yüzden sordum aslında. Eğer RealD'yi kastediyorsan, o da sadece kendi patentini almış 3 boyutlu görüntüleme teknolojilerinden biri yalnız sen çizdiğin medyayı ister Real D'de ister XPand'de, varsa IMAX te, ya da Nvidia 3D vision'da, ya da istersen DLP Link sağlayan projektörlerde kullanabilirsin, render olayının Real D ile ilişkisi var mı bunu öğrenmek istedim.
-----------------------------:D RealD diyil hocam, Real 3D teknolojisini kullaniyor o da ;). RealD, sinema teknolojisinde Polarze gozluk kulanan firma. evet tabikide RealD 3D Video veya resim renderi alabiliyorm. kaldi ki Sinemalar icin 3D logo ve reklam tasarimalrim oldu. DCP makinasina gerek kalmadan sinema formatinda cikti da albiliyorm stereo olarak ;) bizzat projektorlerde de denedim ve KKTC de suanda oynayan logo calismalarim da var :)