Recm!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Daha önce verildiyse de izleyin!! Tazelensin..

    http://rapidshare.de/files/38012792/KIZ.wmv.html


    ? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek
    izledimde anlayamadım nedir bu ve neden ?

    "Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    cursedcrow bunu yazdı:
    -----------------------------
    izledimde anlayamadım nedir bu ve neden ?
    -----------------------------
    Orda kadını tekmeleyen pezevenklere göre kadın ahlak dışı bir iş yapmış. Seks yapmak gibi.

    ? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    teodos bunu yazdı:
    -----------------------------
    cursedcrow bunu yazdı:
    -----------------------------
    izledimde anlayamadım nedir bu ve neden ?
    -----------------------------
    Orda kadını tekmeleyen pezevenklere göre kadın ahlak dışı bir iş yapmış. Seks yapmak gibi.
    -----------------------------

    ne diyim bilmiyorum kafamda küfürler uçuşuyor.. sonra çalan o ilahimsi şey. sözde islamiyet adına yapıyorlar bunu.. yazık.. 


    "Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    Gerçekten yazık güzel dinimizin adını kirletmekten başka bişe deil bu ...

    Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2003
    Erkek

    içler acısı :S

    fonda okunan aytlerin mealine baktım ; ama olayla alaka kuramadım ..

    olayın islami şeriatla yönetilen bi diyarda gectiğini kabul edersek, recm konusunda asırlardır görüşbirliğine varılamamışken bilfill uygulanması ???

    sonuc olarak o sefillerin aq

     

    Önce recm meselesi: Bu mesele hakkında Vakit refikimizde "Kur'an'a göre zina" başlığıyla gerçekten kâfî ve vâfî bir yazı çıktı. O yazı üzerine eklemek gerekirse, recm Müslümanların değil Yahudilerin tartışmaları gereken bir sorundur. Çünkü bu ceza Kur'an'da değil, Tevrat'ta yer almaktadır.

    Tevrat'tan okuyalım: "Eğer bir adam başka bir adamın karısıyla zina ederken bulunursa, zina eden adam ve kadın ölecekler... erkeği taşla taşlayacaksınız ve ölecekler ve kötülüğü aranızdan kaldıracaksınız." (Tesniye, 22/22-24. Ayrıca bkz. Levililer, 19/20, 20/10-14 ve 21/9).

    Hz. Peygamber Yesrib'e (sonradan Medine) hicret ettiğinde, şehir halkıyla "anayasa" kabilinden bir sözleşme yaptı. 47 maddelik bu sözleşmenin ilk 24 maddesi Müslüman Arap kabilelere, geri kalanı Yahudilere ilişkindi. Bu sözleşmeye göre Yahudiler şehirde kendi hukuklarını uygulayabileceklerdi. Hatta Allah Rasulü kendisine gelen davalarda eğer davacılar Yahudi iseler onlara kendi hukuklarına göre hükmediyordu. Bu Maide suresinin 42-50. ayetler arasında yer alan ilkelerin sözleşmede yer almasından başka bir şey değildi. Bu sözleşmenin 36. maddesi Yargı ve yürütmenin işleyişine kimse nüfuzunu ve statüsünü kullanarak müdahale edemeyeceği hükmünü içeriyordu.

    Rasulullah'ın Medine'de recmine hükmettiği ilk zani ve zaniye Yahudilerdendi. Onlara sözleşme uyarınca kendi hukuklarına göre hükmetmişti.

    Bir çok kaynağın birlikte naklettikleri bir rivayette, Yahudiler kendi aralarında dahi adil yargılama yapmıyorlardı. Varsıl ve erk sahibi biri zina ettiği zaman "tahmim" (yüzü siyaha boyayıp eşek üzerinde sırt sırta dolaştırma) cezası veriyorlar, fakat bu işi fakir yaparsa taşlayarak öldürme cezasına mahkum ediyorlardı.

    Bu olay dışında aynı cezanın uygulandığı kahramanı Müslüman olan bir (ya da Gamidli kadın olayı müstakil bir olay olarak değerlendirilirse iki) istisnai dava daha var. Fakat Allah Rasulü Kur'an bu konuda Nur suresinin 2. ayetiyle kesin ve nihai hükmü getirdikten sonra önceki şeriatın hükmüyle amel etmemiştir. Buhari ve Müslim'in Hudud kitaplarında yer alan bir haberden Rasulullah'ın Nur 2'den sonra bu cezayı tatbik edip etmediğine dair tartışmanın daha ilk nesiller tarafından yapıldığına tanık olmaktayız. Zina suçunu cezalandırmada Kur'an tedrici bir yöntemi benimsemiştir. Nisa 15 ve 16 ile başlayan süreç Nur 2 ile noktalanmıştır. Vahyin hedeflerinin söyledikleriyle sınırlı olmadığı gerçeği göz önünde tutularak, vahyin bu konudaki hedefi de Kur'anî teşriin istikametine bakılarak çıkarılabilir.

    Maiz el-Eslemi ve Gamidiyye örnekleri tamamen "şer'u men kablena" (öncekilerin şeriatı) bağlamında verilen hükümlerdir. Nebi'nin bu uygulamasıyla, Ramazan orucu farz kılınıncaya kadar "Biz Musa'ya Yahudilerden daha yakınız" buyurarak tuttuğu ve müminlere tutturduğu âşûrâ orucunu aynı kategoride değerlendirmek icap eder kanaatindeyiz.

    Hepsinden öte bu istisnai hüküm, yerimiz kalmadığı için sayamadığımız 6 nedenden dolayı çok özel ve istisnai bir uygulamadır. Dolayısıyla recm Müslümanların değil Yahudilerin kutsal kitabında yer alan bir cezadır.

     

     

     


    Bu niymiş la?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tatarramazan
    tatarramazan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2003
    Erkek

    http://www.kurdtube.com/?sf=videoizle&id=1579 

    başka bir videosu  

     

     

     

    ilk videonun haberi

     

    Güney Kürdistan’da taşlanarak katledilen Êzîdî Xatu Dua’nın trajik hikayesi belgesel oluyor. Filmlere Kürdistan Kültür Bakanlığı da destek verecek. Güney Kürdistan’da son yıllarda kadına yönelik şiddet vakaları ve intiharlar gündemin ilk sıralarına yerleşti. Şengal’a bağlı Behza Köyü’nde 17 yaşındaki Êzidî kadın Xatu Dua, 7 Nisan 2007 tarihinde yüzlerce kişinin gözü önünde taşlanarak vahşi bir şekilde katledilmişti.

    Xatu Dua’nın taşlanarak öldürülmesi, geniş yankı bulmuş, binlerce protesto notası ve e-mail Avrupa ülkelerinden Güney Kürdistan hükümetine ve partilerine gönderilmişti. Müslüman bir erkeği sevdiği gerekçesiyle taşlanarak öldürülen Dua’nın trajik öyküsü, şimdi de 2 belgesel filmle anlatılacak. Biri Avrupa, diğeri Kürdistan’da gösterime girmek üzere hazırlanan belgeseli, İsviçre’den üç kişilik bir ekip organize ediyor: Filmin yönetmeni Cevdet Sufi, İsviçre Eğitim Bakanlığı’na bağlı çocuk hakları bölümünde görevli. Cenevre Üniversitesi sinema bölümü başkanı ve fotoğraf sanatçısı Carolina Quoveyn filmin yönetmen yardımcılığını yapıyor. Qouveyn, aynı zamanda filmin montajını yapacak. Ekibin 3. ismi ise, gazeteci Xuşka Rojhelat. Heyet yaptığı açıklamada, Kürt kültürünü ve kadınlarının yaşam kültürünü belgesel tarzında hazırlayacaklarını, konuya ilişkin Kürt partileri ve yöneticileri ile de görüşeceklerini belirtti. Biri 52 dakika, diğeri 1 saat 30 dakika olan iki belgesel filmi hazırlayacak olan ekip 52 dakika filmin Avrupa için,1 saat 30 dakika olan filmin ise Kürdistan için hazırlanacağını kaydetti. Film ekibi Dua’nın doğduğu ve Ezidilerin çoğunlukta bulunduğu Şexan, Behşika gibi yerlerde hazırlıklarını sürdürüyorlar. Filmin sponsorluğunu ise Cenevre üniversitesi ve İsviçre TSR televizyonu yapıyor.

     

     

    bu da hikayesi

     

    Dua, Musul’un Başika kazasında yaşardı. Ve kendi tercihi nedir bilinmez ama annesi babası Êzidî (Yezid)olduğu için o da Êzidî’ydi. Dua günün birinde 21 yaşlarındaki Şiwan isminde müslüman-Arap bir genci sevdi. Êzidîlerin Müslümanlara kız vermediğini bilse de neylesin kız, gönüldü bu, bir kere sevdi mi ferman dinler miydi? Êzidî kız da sevmişti bir kere Müslüman erkeği.

    Aradan günler, aylar geçti. Dua ile Şiwan’ın aşkı büyüdü. Êzidî inanışından dolayı birbirine kavuşamayacaklarını bilerek, birlikte kaçmaya, uzak diyarlara gitmeye karar verdiler. Tam bu sırada Dua’nın akrabaları, küçük kızın Müslüman erkeğe gönlünü kaptırdığını fark etti. İşte ne olduysa o gün, tarihlerin 10 Nisan 2007’yi gösterdiği gün oldu...

    Akrabaları Dua’yı önce saçlarından tutarak sokağa sürüklediler. Ardından çırılçıplak soydular. Sokakta ve evlerin damlarında toplanan binlerce insanın gözleri önünde, yüzlerce erkeğin taşları ve tekmeleri altında iki büklüm olmuş Dua’nın kendini koruyabileceği tek silahı çığlıklarıydı. Küçük kızın çığlıkları sokakları çınlatıp göklere yükselse de, o yakarışları ne tanrı duydu ne de vicdanlı bir kimse. Herkes kör, herkes sağır, herkes dilsizdi sanki... Dua’nın çığlıklarını duyanlar sanki bir tek saldıranlardı. ‘Meleke Tavuz’a’ yemin eden yüzlerce erkek, ‘namussuz’ nidalarıyla savunmasız kıza saldırıyordu. Halbuki namus neydi, namussuz kimdi? Kızı binlerce insanın gözleri önünde çırılçıplak soyan onlar iken, öldürüleceğini bilmesine rağmen kendisine vurulan tekmelere, taşlara aldırmadan çıkarılan elbiselerini bulup örtünmeye çalışan Dua iken, namussuz kimdi?

    Bazı gözü dönmüşlerin piriketle kafasını parçalamalarıyla can verdi Dua. Kanlar içinde ana rahmindeymiş gibi yatan genç kızın ölü bedeni, öyle yatarak ne anlatmak istemişti? Ana rahmindeki kadar saf ve temiz olduğunu mu, yoksa sevmekten pişman olmadığını mı?

    Dua’nın acısı bununla da bitse iyi. ‘Herkesin sonu kara topraktır’ denir ya. Bunu bile ona çok görenler, cesedini köpeklerin önüne atmak isteyenler oldu. En son dünyadaki Êzidîlerin Mir’i Tashih Beg müdahale etmese, kara toprağı bile ona çok göreceklerdi.

    Evet, Dua’nın ölümüne tek sebep, Müslüman bir erkeği sevmesiydi. O zaman suçu sevmek miydi? Fakat insanı insan yapan sevmek değil miydi? Peki Dua’nın katline sebep suçu neydi?

    Anlattığım bu ‘hikaye’ keşke bir tek Dua’nın hikayesi olsa diyesi geliyor insanın. Maalesef değil bir Dua, binlerce Dua var. Peki ‘namus’ için adam öldürmeyi günümüzde yani 2007’de yani telekomünikasyon çağında, yani… 21. yy da bile çok az bir cezayla ceza olmaktan çıkaran devletlere ve yasalara ne demeli? Peki suç ne, suçlu kim? Dua mı, yoksa Dua’yı katledenler mi, yoksa bu yasaları çıkaranlar mı, yoksa ‘özgürlük getireceğiz’ diye Irak ve daha birçok yere girip de ülkeleri karanlığa mahkum edenler mi? Yoksa… hepimiz mi? Şiwan’a ne oldu derseniz. Şiwan’ın akıbeti hakkında hala bilgi yok. Kimileri intihar etti, kimileri vuruldu, kimileri tutuklu, kimileri de saklanıyor dese de ne olduğu hala belli değil.

    Iraklı Sünni direnişçilerinin 22 Nisan günü Musul’un El-Nur semtinde 25 Êzidî gencini katletmesinin de Dua’nın ‘intikamı’ için olduğu söyleniyor. Fakat Dua’nın intikamı daha çok kan dökerek mi, yoksa insanın kendi kendisine yarattığı ve ismine ‘namus’ dediği bazı tabuların yıkılması ile mi alınır? Sevmeyi bilen her insan gibi, Dua da şimdi hayatta olsaydı, galiba intikamın intikamla, kinin kinle, öfkenin öfkeyle, kanın da kanla temizlenemeyeceğini söylerdi.

    ***

    Birilerinin telefon kamerasıyla çekip, gizlice el altından birçok televizyon kuruluşuna gönderdiği görüntüleri, TV kuruluşları üç maymunu oynayarak yayınlamak istemeseler de, izlerken gözyaşlarımı tutamadığım Dua’nın çığlıklarını başkalarının da duymasını istedim. İnsanı insanlığından utandıran görüntüler karşısında, bu çığlıklara cevap vermemeyi, hiçbir şey yapmamayı kendime ve insanlığa hakaret saydım. Dua’nın o gün duyulmayan çığlıklarının, geç de olsa birilerince duyulması gerektiğini görev bilerek, Dua’ya ve onun gibi namus cinayetlerine kurban edilen bütün kadınların anısına bağlılığın gereği olarak bu yazıyı kaleme aldım. Ve dilerim hepsi gibi Dua’nın da yeri cennet olur.


    Bu niymiş la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    yuh amk yazık lan :(


    Her Hakkım Saklıdır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sorpix
    Sorpix's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2007
    Erkek

    bu arada küçük bi ayrıntı dikkatimi çekti konuyla alakası yok ama...

     

    kürdistan diye biyer yok...yok olan bi yerin güneyi kuzeyi olmaz!!!


    Falan Filan...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    sevenlerin bile idam edildigi bir ulkeyi gordukce CUMHURIYETI daha cok seviyorum. 


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek
    recm cezasında kadının belden asasını topraga gömerler ve topragın dısında kalan kısmına cuval gecılerek görünmesı engellenır bır daire oluşturulur maktule 20 adım uzaktan taşlar atılarak ölmesi sağlanır yani bu oılay recm değil resmen bir linçtir şimdi herkes insanlık dışı felan diyorda kadının günahını almayayım sizin elinize bir pkk lı düşse ne yapardınız veya kendi bebeğini çldüren zina maksatlı satan biri olsa kısacası bence böyle cezalar normal benimde elime bebek katili bir pkk lı geçse böyle yapardım  

    Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
Toplam Hit: 4715 Toplam Mesaj: 26