folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Reels Kaydırm Ayı Bırakırsam Filmlerden Keyif Alır Mıyım?

Reels Kaydırm Ayı Bırakırsam Filmlerden Keyif Alır Mıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ben hem meslek seçimi olarak hem de hobi olarak film izlemeye bayılan bir insandım. son yıllarda yaşta ilerledikçe tabi filmlerden keyif almamaya başladım. aslında film izlemek istemediğimi farkettim. daha da aslında, film izlemek istiyorum ama izleyecek bir şey yokmuş gibi geliyor. film sitesine girip yarım saat film arayıp çıkıyorum.

İzlenecek filmler çok mu azaldı ? yoksa sosyal medyanın aşırı tüketimi ile beynim doygunluğa mı ulaşıyor ? Eskiden 5-6 puanlık filmleri bile izlerdim çerezlik niyetine.. 

sosyal medyayla ilgisi varmıdır?_

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Ben bunu kitapta yaşadım ,yaşıyorum .

En son Dan Brown sırların sırrı nı aldım , öyle duruyor,  kapağını bile açmadım .

Zevkler  , sabır , neşe ,ilgi alanları zamanla köreliyor. Yaş ve hayat şartları herşeyin içine  xıçıyor  .

Değişik birşeyler dene. Bisiklete bin . Balık tut . Yemek yap . Evin odalarını boya .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Tiktok ile hayatımıza giren kaydırmalı kısa videoları izlemeyi diğer platformlarda çabucak arakladı. Bu şekilde video izlemek beynin dopamin merkezini sürekli uyarıyor bence. Sürekli yeni videoları merak ediyorsun ve bunu tek hareketle yapıp izleyebilmek insanı garip bir şekilde hipnoz edip iyi hissettiriyor. Ben uyuşturucu kullanmakla aynı mantıkta görüyorum. Hayır ibneler birde öyle bir algoritma kurmuş ki hep ilgi alanlarımdan video çıkartıyor izlemeden duramıyorum. Tabi bunun sonucunda film vs izlerken insan sıkılmaya başlıyor. 

Ha birde şöyle bir durum var eskisi gibi kaliteli film çıkmıyor. Anca ayda yılda bir çıkıyor. Nerede Matrixler, Yüzüklerin Efendisi, Breaking Bad vs vs. Şimdi ki filmler zenci ve ibnelik kaynıyor. Diziler desen onlarda aynısı üstelik bir sezon arası veriyorlar 1-2 sene sürüyor. Ne izlediğini, nerede kaldığını unutuyorsun. Bazen kanal veya yapımcı anlaşamıyor dizi iptal oluyor vs vs. O yüzden artık bitmemiş dizilere başlamıyorum.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manglerman
    manglerman's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

Ben bunu kitapta yaşadım ,yaşıyorum .

En son Dan Brown sırların sırrı nı aldım , öyle duruyor,  kapağını bile açmadım .

Zevkler  , sabır , neşe ,ilgi alanları zamanla köreliyor. Yaş ve hayat şartları herşeyin içine  xıçıyor  .

Değişik birşeyler dene. Bisiklete bin . Balık tut . Yemek yap . Evin odalarını boya .

aynı durumu hem kitapta hem de filmde yaşıyorum:) aynı kitap masamda tr ye geldiği gibi aldım ama hala okumadım :D 

film izlerken 4k 55" tv de ışıkları kapatıp çayımı çerezimi alıp orjinal dilde altyazı ile izlerdim. şimdi çalıştığım pc de 3. monitörde türkçe dublaj 2x ile izliyorum :)

altyazısı olmayan işleri mesai dışında 2x ile izliyorum vb. 

film veya kitap kalitesi ile değil harcamaya zamanımız olmadığı için aslında. :)

buna harcayacağım zamanı şuna harcarım diye düşününce hep içim ynıyor o yüzden :D 

kitapları da artık storytel den 2x ile dinliyorum spor yaparken veya kardiyo yaparken. herşeyi hızlandırdım.

yavaş konuşan insanlara tahammülüm kalmadı tabi böyle olucna dinlediğim herşey en az 2x hızında :D 

türk kızlarından sabun yapalım, rus kızları elini yıkasın.:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

arkadaşlar birde artık büyüdükçe bazı şeyleri ilginç çekici vs bulmuyoruz sıradan geliyor,

mesela ben bunu recep ivedikte farkettim kuçukken adamı çok komik bulurdum son 2-3 filminde asla gülmedim,

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacılar bir de makale okumayı deneyin. Dergi Park'ta birçok alanda birçok makale var. Neye ilginiz varsa o konu hakkında makaleler var. Birini indirip okuyun. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

çok basit shorts izlemeyi 3-5 gün bırakacaksın, sonra tekrar dene nasıl izliyorsun o filmleri

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KemikadaM
    KemikadaM's avatar
    Erkek

Bende de aynı durum var. Film izleyemiyorum sahne sarmadığında telefon geliyor elime izlemeye başladığımda da aradan 5-10 dk geçmiş oluyor. bazen beynim uyuşuyor izlemekten. Kitap da hiç okunmuyor artık bi bildirim geliyor hop gene kopmuşum. çözüm olarak daha çok sevdiğim şeyleri yapmayı deniyorum arkadaşlarımla vakit geçiriyorum cs2 de oyun arkadaşlarım var onlarla muhabbet ediyoruz (oyun bahane) arabamı yıkıyorum benim için büyük terapi böyle böyle telefondan uzaklaşmaya çalışıyorum.

Ç.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

Bu konu hakkında daha önce bir şeyler yazmıştım. O konuyuda sen açmışsın. Bu konuyla direkt bağlantılı. Yorumları tekrar oku.

https://www.tahribat.com/forum/neden-iyi-filmler-artik-yok-259757#msg3442305

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Bende de bu durum var ama tabi ki iki sebep var bana göre. 

1- eski kalitede filmler diziler yok.

2- her şeyi çok hızlı tüketiyoruz, sosyal medya yüzünden, böyle olunca da filmlere pek sabrımız kalmıyor.

Ben de bu durumda olduğum için eski filmleri, dizileri izlemeye başladım. Peaky blinders izlememiştim Ona başladım mesela. 

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Ben instagram kullanmıyorum. Yine de mevcut bizlere sunulan platformlara girip film beğenemiyorum. Çünkü onlar kim ki iyi film nedir bilecekler ?

Eski alışkanlık imdb ye takılıyorum hocam. Halen kaliteli yönlendirme yapan bir seçenek bence. Biraz yönetmen, biraz aktör araştırman yetiyor. Mesela yapay zekaya, psikolojik dram filmleri Arjantin sineması ünlü yönetmenler ve ses getiren yapımlar, tarzında yazıp bir sonuca vurabilirsin. İmdb den de puan ve yorumlara bakabilirsin.

Psikolojik dram kategorisinde Arjantin sinemasının ses getiren yapımları veya çalışmaları ile dikkat çeken yönetmenleri konusunda bilgi verebilir misin ?

Şeklinde yazınca güzel sonuç verdi. Bir bak istersen. 

El secreto desus ojos çıkıyor mesela çok iyi filmdir.

Bir de önceden film önerileri veriyordum muhtemelen tüketilmiştir ama belki birinin işine yarar. Aşağı bırakıyorum.

https://www.tahribat.com/forum/sinema-filmleri-oneri-ve-bilgi-192284#folder192284

https://www.tahribat.com/forum/sinema-filmleri-oneri-ve-bilgi-2-199293#folder199293

NaZi_ tarafından 05/Nis/26 19:36 tarihinde düzenlenmiştir

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
Toplam Hit: 779 Toplam Mesaj: 19
film izlemek