Reels Kaydırm Ayı Bırakırsam Filmlerden Keyif Alır Mıyım?
-
telefondan uzaklaşmak lazım. günlük 6 saat olan ekran süremi 10 dakikaya indirdiğim hafta 1 senedir çözemediğim bir işimi o hafta halletmiştim. Yaklaşık 1 ay boyunca ekran süremi 10 dakikada tutmuştum, hayatı tamamen sorgulatıyor insana. Şu sıralar yine çok fazla zaman harcıyorum ve kendimden nefret etmeye başladım.
Bu konuyu en güzel anlatan örneklerden biri çalınan odak adlı bir kitap, tavsiye ederim
-
Aslında sadece filmlerden kısa kesitler sunan bir uygulama yapılabilir. Kaydırarak geçiş yapılır eğer beğenirse kullanıcı tıklayıp izler. Bende şöyle bir kural var izlemediğim her film yenidir. Yeri gelir 1995 yapımı filmi bile izlerim.
watervay tarafından 05/Nis/26 22:14 tarihinde düzenlenmiştir -
watervay bunu yazdı
Aslında sadece filmlerden kısa kesitler sunan bir uygulama yapılabilir. Kaydırarak geçiş yapılır eğer beğenirse kullanıcı tıklayıp izler. Bende şöyle bir kural var izlemediğim her film yenidir. Yeri gelir 1995 yapımı filmi bile izlerim.
Dediğin tarzda bir Kore mini dizi uygulaması var sadece dikey ekranda yayınlanıyor efsane sarıyor o diziler. 😂
-
mkyb bunu yazdıwatervay bunu yazdı
Dediğin tarzda bir Kore mini dizi uygulaması var sadece dikey ekranda yayınlanıyor efsane sarıyor o diziler. 😂
O diziler tam heyecanlı yerinde bitiyor. İnternetten devamını bulmaya çabalıyorum. Çoğu paralı üyeliklere yönlendiriyor.
-
1 yıldır sosyal medya hesaplarım kapalı.
facebook ve twitter haricinde.
facebook malum tüm akrabalar falan. kırk yılda bir neler olmuş diye bakmak için giriyorum.
twitter'da ise anonim takılıyorum.
instagram cart curt olmadan yaşam kalitem yükseldi.
kim nereye gitmiş? kim kimle sevgili olmuş?
kim kimi sikmiş?
BANANE AMINA KOYAYIM.
O KADAR ÖNEMLİ İNSANLAR MISINIZ LAN!
-
Aslinda cok guzel filmler var diziler kitaplarda..
ama vakit yok.
mesela gecen bir film sectim. 2 saatmis ...vazgectim. sonra yine bir film sectim 2.5 saat... yine dedim uzun.
böyle böyle uzun zamandir birsey izleyemiyorum.
sizi bilmem ama hayatimda istedigim duzeni kuramadigim icin kafam devamli mesgul. bir film actigimda sucluluk duygusu oluyor. onca yapilacak is varken film izlemek bosa gecmis zaman oluyor.
ama instagramda videolar 3 dk 5 dk. bir iki tane izlemenin bir zarari olmaz diye basliyorum. isin aci tarafi 3 saat zaman harcamis oluyorum. güya film izlemedim ?
-
Eskisi gibi güzel filmler yok bence. film izlerken telefonu elinize alıyorsanız film ilginizi çekmemiş demektir. bu durumda kapatın çünkü vaktinize yazık. 2x 3x yapıp izliyorsanız tüketim alışkanlığından ötürü izliyorsunuz demektir. yine vaktinize yazık.
netflix, amazon prime, hulu vb platformlar çok hızlı film çıkarıyorlar ve bu yüzden çok fazla film tüketmeye başlıyoruz bence.
bence instagram twitter youtube gibi platformların kısa videolar kısımlarını mümkün olduğunca az kullanmak gerekiyor. hem fazla vakit alıyor hemde aşırı tüketime eviriyor beyni.
-
watervay bunu yazdımkyb bunu yazdıwatervay bunu yazdı
O diziler tam heyecanlı yerinde bitiyor. İnternetten devamını bulmaya çabalıyorum. Çoğu paralı üyeliklere yönlendiriyor.
adam zaten onun için paralı platform yapmış hocam :) müşteri çekiyor. benzer bir platform var sanırım avrupada kesitleri düşüyor önüme. hep aynı kadım aynı erkek aldatma bilmemne...
türkiyede de açılacaktı benzer dikey formatlı bir platform ama ne oldu bilmiyorum.