folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Referandumla İlgili Sadece 5 Dakkikanizi Ayirip İzleyin...

Referandumla İlgili Sadece 5 Dakkikanizi Ayirip İzleyin...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

5 dk videoya ayırdıysanız,3 dakikada şu yazı için ayırın.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2010/08/25/halkin_anlayacagi_sekilde_anlatalim

Videodaki şahıs, HSYK üye seçimleriyle alakalı yanlış bilgi aktarıyor. Sadece 7 bağımsız hakim olacak diyor.

Cumhurbaşkanının seçtiği üyeleri bağımsız kabul etmemesi komediden başka birşey değil.

Abi cumhurbaşkanı bağımsız mı sence? Halktan biri direk çıkıp cumhurbaşkanı mı oluyor? Olma ihtimali fln var deme lütfen ne demek istediğimi anladın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

tacir bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2010/08/25/halkin_anlayacagi_sekilde_anlatalim

Videodaki şahıs, HSYK üye seçimleriyle alakalı yanlış bilgi aktarıyor. Sadece 7 bağımsız hakim olacak diyor.

Cumhurbaşkanının seçtiği üyeleri bağımsız kabul etmemesi komediden başka birşey değil.

Abi cumhurbaşkanı bağımsız mı sence? Halktan biri direk çıkıp cumhurbaşkanı mı oluyor? Olma ihtimali fln var deme lütfen ne demek istediğimi anladın.

Abdullah Gül'ün Ak Parti geçmişi, ve iktidarda Ak Partinin olması bağımsızlık ve tarafsızlığına gölge düşürüyor, bu kesin.

Ancak Anayasa yıllar ve yıllar için yapılır. Cumhurbaşkanı hep Abdullah Gül olmayacak. Abdullah Gül hemen atama yapsın diye çıkarılmıyor bu Anayasa, kim bilir kaç sene kalacak yürürlükte.82 Anayasası 28 senedir yürürlükte.

Senin dediğin konu her alanda var, Cumhurbaşkanlığı'na has değil. Halkın arasındaki sade vatandaş milletvekili de olamıyor ona bakarsan, sermaye lazım, destekçi lazım.

Bu sebeple zaten, kimse en ideal seçim sistemi budur, en iyi temsil sistemi budur diyemez.Ama olabilecek en iyisi bu.

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

ne chpmiş arkadaş yıllardır iktidar olamadığı halde heryerde kadrolaşmış :D

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

bence konuştuklarının hepsi mantıklı ben kişisel olarak hayır diorum ama umarım ne sonuç çıkarsa HAYIRlı olur ,)

dewdim dewrildim geldim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:

tacir bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

Abdullah Gül'ün Ak Parti geçmişi, ve iktidarda Ak Partinin olması bağımsızlık ve tarafsızlığına gölge düşürüyor, bu kesin.

Ancak Anayasa yıllar ve yıllar için yapılır. Cumhurbaşkanı hep Abdullah Gül olmayacak. Abdullah Gül hemen atama yapsın diye çıkarılmıyor bu Anayasa, kim bilir kaç sene kalacak yürürlükte.82 Anayasası 28 senedir yürürlükte.

Senin dediğin konu her alanda var, Cumhurbaşkanlığı'na has değil. Halkın arasındaki sade vatandaş milletvekili de olamıyor ona bakarsan, sermaye lazım, destekçi lazım.

Bu sebeple zaten, kimse en ideal seçim sistemi budur, en iyi temsil sistemi budur diyemez.Ama olabilecek en iyisi bu.

Sorun bence akp yada başka bir partinin elinde olması değil adaletin bir kesimin tekelinde olması.Ben sıradan vatandaş olarak iktidarın elindeki yargıyla beni istediği gibi sömürmesini, onaylamadığım bir şeyin rahatça uygulamaya konmasını da istemiyorum. Aynı şekilde başkalarının düşünceleri için de öyle

Bildiğim demokrasi yada adalet böyle birşey değil.

İlk iletinde videodakiler yanlış birşey söylüyormuş gibi algıladım yazından.Tekrar izledim bir yanlışık, bir gülünçlük göremedim.Yazıyı da okudum bana oldukça yanlı bir yazı gibi geldi. Ayrıca pek te tatmin etmedi adamın yazdıkları.

Amacım tartışma ortamı yaratmak değil. Sadece senin böyle bir ileti atman beni şaşırttı o yüzden çift dikiş yaptım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

tacir bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

tacir bunu yazdı:

karatahta bunu yazdı:

İlk iletinde videodakiler yanlış birşey söylüyormuş gibi algıladım yazından.Tekrar izledim bir yanlışık, bir gülünçlük göremedim.Yazıyı da okudum bana oldukça yanlı bir yazı gibi geldi. Ayrıca pek te tatmin etmedi adamın yazdıkları.

Yanlışlığı nasıl göremiyorsunuz anlamadım. Soyut madde metni belli, yoruma açık yönü yok bunun.

Bakın bu yapılacak değişiklik ;

HSYK’nın 22 asıl 12 yedek üyesi olacak.

Yargıtay 3 asıl 3 üyeyi doğrudan seçecek.

Danıştay 2 asıl 2 yedek üyeyi doğrudan seçecek

12 bin hakim ve savcı 1. sınıf hakim ve savcılar arasından doğrudan 10 asıl 6 yedek üye seçecek.

30 üyeden oluşan Adalet Akademisi Genel Kurulu 1 asıl 1 yedek üye seçecek.

Cumhurbaşkanı hukukçu öğretim üyesi ve avukatlar arasından 4 üye seçecek.

Videodaki şahıs yanlış aktarıyor. Mevcut sistemde Danıştay ve Yargıtay HSYK'ya üye seçiyor, e yeni sistemde de Danıştay Yargıtay üye seçiyor,  o zaman bağımsızlık nasıl gidiyor elden? Şu an Danıştay,Yargıtay seçerken sorun yok, Anayasa değişip Yargıtay-Danıştay seçince mi sorun var? Yapmayın yahu.

Çekil,Önümden Çekil...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

Hocam şimdi 22 üyenin 16-17 tanesi iktira bağlı olmayak mı diyorsun direk yada dolaylı olarak? hep bağımsız mı olacak?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

tacir bunu yazdı:

Hocam şimdi 22 üyenin 16-17 tanesi iktira bağlı olmayak mı diyorsun direk yada dolaylı olarak? hep bağımsız mı olacak?

olacak olacak yine iktidara bağımlı olacak. paket geçerse HSYK'nın Hakimlerini savcılarını akp atayacak, yargıtaydaki, danıştaydaki bütün hakimleri ve savcıları değiştirecek. zaten HSYK'yı ele geçirirse diğerlerini çok basit şekilde istedikleri gibi yaparlar

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

karatahta bunu yazdı:

Yanlışlığı nasıl göremiyorsunuz anlamadım. Soyut madde metni belli, yoruma açık yönü yok bunun.

Bakın bu yapılacak değişiklik ;

HSYK’nın 22 asıl 12 yedek üyesi olacak.

Yargıtay 3 asıl 3 üyeyi doğrudan seçecek.

Danıştay 2 asıl 2 yedek üyeyi doğrudan seçecek

12 bin hakim ve savcı 1. sınıf hakim ve savcılar arasından doğrudan 10 asıl 6 yedek üye seçecek.

30 üyeden oluşan Adalet Akademisi Genel Kurulu 1 asıl 1 yedek üye seçecek.

Cumhurbaşkanı hukukçu öğretim üyesi ve avukatlar arasından 4 üye seçecek.

Videodaki şahıs yanlış aktarıyor. Mevcut sistemde Danıştay ve Yargıtay HSYK'ya üye seçiyor, e yeni sistemde de Danıştay Yargıtay üye seçiyor,  o zaman bağımsızlık nasıl gidiyor elden? Şu an Danıştay,Yargıtay seçerken sorun yok, Anayasa değişip Yargıtay-Danıştay seçince mi sorun var? Yapmayın yahu.

sorun surda olusuyor,

cumhurbaskani bagimsiz tarafsiz birini secmeyecek secemeyecektir, bakiniz, rektor atamalari, bakiniz (ismini su an hatirlayamadigim sanirim bir iktisatciyi atamisti sonra geri cekildi bir yil beklemesi gerekti daha sonra atanma durumu vardi) vs vs

adalet akademisinin adalet bakanligindan olusmaktadir (bildigim cogunlugu adalet bakanligindan) adalet bakanligi iktidara baglidir iktidarin istedigide zaten kendine yakin bir adalet

hakim ve savcilarin durumunu zaten ergenekon davalarindan goruyorsun,

bagimsiz hangi kurum kaldi ?

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nikita
    nikita's avatar
    Erkek

kompetan bunu yazdı:

Video yu izledim, "Ne mutlu CHP liyiz "diye bir yazı ara ara videonun önünde.

HSYK nın 7 üyesininde siyasi eğilimi chp den yana bu mudur yargının bağımsızlığı , yargı bağımsızsa YARSAV diye ideolojik baskıcı bir dernek  neden var. Bu anayasa değişikliğiyle üye sayısı 7 den 22 ye çıkarılması demokrasi adına bir gelişme değilmi.

Hem anayasa mahkemesinin hemde HSYK üyelerinin siyasi eğilimlerinin bir noktada sabit olması bile demokrasiden uzaklığının ifadesidir.

Bu bile  referandumda  evet  demek için yeterlidir.

+1

Toplam Hit: 7328 Toplam Mesaj: 34