folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Referandumla İlgili Sadece 5 Dakkikanizi Ayirip İzleyin...

Referandumla İlgili Sadece 5 Dakkikanizi Ayirip İzleyin...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

underzero bunu yazdı:
    -----------------------------

karatahta bunu yazdı:

Yanlışlığı nasıl göremiyorsunuz anlamadım. Soyut madde metni belli, yoruma açık yönü yok bunun.

Bakın bu yapılacak değişiklik ;

HSYK’nın 22 asıl 12 yedek üyesi olacak.

Yargıtay 3 asıl 3 üyeyi doğrudan seçecek.

Danıştay 2 asıl 2 yedek üyeyi doğrudan seçecek

12 bin hakim ve savcı 1. sınıf hakim ve savcılar arasından doğrudan 10 asıl 6 yedek üye seçecek.

30 üyeden oluşan Adalet Akademisi Genel Kurulu 1 asıl 1 yedek üye seçecek.

Cumhurbaşkanı hukukçu öğretim üyesi ve avukatlar arasından 4 üye seçecek.

Videodaki şahıs yanlış aktarıyor. Mevcut sistemde Danıştay ve Yargıtay HSYK'ya üye seçiyor, e yeni sistemde de Danıştay Yargıtay üye seçiyor,  o zaman bağımsızlık nasıl gidiyor elden? Şu an Danıştay,Yargıtay seçerken sorun yok, Anayasa değişip Yargıtay-Danıştay seçince mi sorun var? Yapmayın yahu.

sorun surda olusuyor,

cumhurbaskani bagimsiz tarafsiz birini secmeyecek secemeyecektir, bakiniz, rektor atamalari, bakiniz (ismini su an hatirlayamadigim sanirim bir iktisatciyi atamisti sonra geri cekildi bir yil beklemesi gerekti daha sonra atanma durumu vardi) vs vs

adalet akademisinin adalet bakanligindan olusmaktadir (bildigim cogunlugu adalet bakanligindan) adalet bakanligi iktidara baglidir iktidarin istedigide zaten kendine yakin bir adalet

hakim ve savcilarin durumunu zaten ergenekon davalarindan goruyorsun,

bagimsiz hangi kurum kaldi ?

Murat abi, değişiklikle beraber iktisatçıların atanması engelleniyor.

HSYK'daki şu değişiklik önemli,şimdiye kadar HSYK'nın işlemlerine yargı yolu kapalıydı. Meslekten atıldın, atıldın.Bitti-nokta. Adaleti sağlamakla yükümlü kişilerin kurumunda işlemlere yargı yolu kapalı,düşünebiliyor musun?

Şimdiye kadar HSYK'yı Danıştay-Yargıtay seçerdi,Danıştay-Yargıtayı HSYK. Kapalı kutu yani.

Düşün ki, meslek hayatın 7 kişinin oluşturduğu bir kurula bağlı ve sen bir hakimsin, peki ne kadar bağımsız olabilirsin,bir de HSYK kararlarına itiraz yolu kapalıyken?

Bağımsız hangi kurum kaldı demişsin, doğrudur. Herkes, herkese bir yerden bağımlı, bu Anayasa değişikliği de sihirli değnek değil tabi ki, 13 Eylül'de birden her kurum ve kişiler adaletin yılmaz savunucuları olmayacak, mizan gibi ölçüp-tartmayacak,ama bir adımdır.

Cumhurbaşkanın bağımsızlığı,sorumsuzluğu, ama sorumsuzluğuna rağmen yapabildiği kritik atamalar başlı başına doktrinde tartışma konusudur.Ona sözüm yok.

Burada açıklamaya çalıştıklarımdan ötürü Anayasa değişikliğini onayladığımı-onaylamadığımı çıkarmayın. Bu açıklamalarım Pic_Boy'un paylaşımındaki şahsın olayı aktarış tarzındaki yanlışlar üzerine.

Ha ben kimim? Ben de vatandaş karatahta'yım.Böyle yorumladım.

Çekil,Önümden Çekil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

mrphs bunu yazdı:

umarım herşey için geç olmadan millet aklını başına toplar. adamlık bir ömür sürer, artistlik van münüt

en azından van minütta olsa adamlığı var!.

bknz. baykal

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Bu referandumun siyasi partiler ile alakası yok ki. Yani AKP evet dedi diye ben eğer onu tutuyorsam benim de evet deme zorunluluğum yok. Ama gel gelelim referandum sonucunda gelecek yeniliklere ki bundan kimsenin haberi yok neden yok ben de bilmiyorum ona göre oyumu veririm ki evet diyeceğim çünkü kimse bana hayır demem için mantıklı bir sebep söyleyemedi ya da kandıramadı. Hayır üzerinden siyaset yapıp yerel ve genel seçimlerde kendine oy çıkarma peşinde olanları çok net şekilde görüyorum ki bu hayır demem için bir sebep çünkü bana destekli bir neden söyleyemiyorlar.

Demeke istediğim şu ki; AKP taraftarı olanın evet, CHP, MHP taraftarı olanın hayır oyu vermesi gibi bir zorunluluğu yok. Bana söylenenler beni gayet tatmin ediyor neden hayır? İnanın Baykal şu an genel başkan olsaydı hayır oyu hakkında biraz bilgim olurdu. Şu anki başkan geçinenlerin hiçbirşey yaptığı yok!

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
Toplam Hit: 7331 Toplam Mesaj: 34