Reklamcı Olmayı İstemek
-
benimde ilgimi ceken bir alan
-
istanbul üniversitesi halkla ilişkiler reklamcılık bölümünden mezun oldum bu sene
büyük reklam şirketlerine stajiyerlik başvurusu yaptım almadılar. bu büyük reklam şirketlerine nasıl girilir (4 senelik tecrübemle konuşuyorum) anlamadım
ufak çapta reklam şirketleri az para verir çok iş yaptırır..kapital köpeği yaptırırlar seni...genelde reklam filmlerinin afişlerinin yazarları çizerleri büyük reklam şirketlerinde çalışmış iş tecrübesi yüksek elemanlardır.oralar da iş bulursun ama gelebileceğin en büyük mertebe marka danışmanlığı ya da müşteri ilişkileri ... burda yapacağın iş müşterinin kahrını çekmek olur.1 metre ileri gidemezsin iş yaşantısı bağlamında
sen okudun ne olacan amk ? babam bunu sorar bana
halkla ilişkiler şirketlerine başvuru yapacam olmazsa pazarlama şirketlerine başvuracam
yok yok en iyisi KPSS amk :D
-
dünyada ki şirketler reklam için her yıl 500 milyar dolar harcıyor
-
reklam sektörü olmasa dizi sinema sektoru bu kadar kazanmaz. Artık hayatımızın bir parçası olmuş.
reklamcı olmak için okumak şart ha niye dersin uygulamaya gelince (işe başlayınca) afedersin işlerdeki her bku gorursunişler nasıl saglanıyor ne amaçla neden ?? hepsini yaşarsın
Bunun sayesinde kendi yolunu çizer ve benliğini kazanırsın ha okumadan olurmu olur. Ama okuyan okumayandan bir adım öndedir (bilgi derecelerini yakın sayarsak) -
Her ne kadar Türkiye'deki reklamcılık böyle midir bilmesemde ;
Güzel bir oyun. İngilizce ve yeni sanırım.
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------Gelecekteki reklam ajansıma cv'ni yollayabilirsin ;)
-----------------------------
İns:) -
öncelikle hangi alanda çalışmak istediğini belirlemelisin. indoor, outdoor, promosyon, dijital,, hareketli ve görsel reklam, sesli reklam, sanal reklam bu alanlardan birini seç öncelikle ardından bana pm atarsan birikimimi paylaşabilirim...
-
ivy bunu yazdı:
-----------------------------Hevesli olman lazım herşeyden önce. Ev arkadaşım BBDO'da stratejistti sonra Promoqube'a geçti. Okula hiç gitmiyor[özel üniversitede]. Sadece derste sektörde çalışan adamlar katılımcı olursa anca öyle gidiyor, tabi birde vize-final :D Okulda öğreneceğin hiçbir şey yok bence. Tabi senin ne olmak istediğinde önemli. Stratejist, copywriter,artdirector,musteri temsilcisi bunlardan seçim yapıp ona göre yoluna devam etmelisin. Ama şöyle bir sorun var, reklamcılık sektöründe diplomayı kıvır sok olayı işliyor çünkü genel olarak konuşuyorum birçok reklam ajansının [worldwide ve türkiyede tanınmışlar, küçük ajanslardan bahsetmiyorum] en üstünde genellikle başka bölüm mezunları var, büyük çoğunluk işletme yada boğaziçinden herhangi bir bölüm mezunu. Sosyal olmak çok önemli. Sektördeki adamlarlada bağlantı kurup bu bağlantıyı asla koparmamalısın falan filan, en iyisi bana ulaş kendisiyle görüştüreyim
-----------------------------
Oha bbdo en büyük hayalim:)