folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Remax Ve Benzeri Gayrimenkul Danışmanlığı Hak.

Remax Ve Benzeri Gayrimenkul Danışmanlığı Hak.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Merhaba,

Tekstil perakende sektorunde çalışıyordum, Sonuc itibariyle bıraktım.

Şimdilerde Gayrimenkul danışmanlıgına soyunduk bakalım başvurular yaptık, görüşmelere gittik.Birkaç yerle görüşmeye gittim ve elde ettiğim sonuclar şöyle,

Kısaca Kendi işini kuruyor gibisin. Yani vergi levhan oluyor, muhasebecin, bağkurun vs.  Kendin portföy yakalayıp buluyorsun. Bunları pazarlamasını yapıyorsun. Bir ornekle Açıklıyayım daha rahat anlayın,

Örn,

Bır ev sattım bu evın değeri 500.000 tl olsun %3 alıcı ve satıcıdan toplamda %6 komısyon alıyorsunuz buda 30.000 tl yapıyor. Remax ı Örnek gösterirsek remax dıyor kı yarısı senın yarısı benım yanı %50 prim veya kar marji ile çalısıyor. Ofisi ortamında çalısıyorsun, Dısarda yeri geldiğinde koşturuyorsun. Ofis senın araba pc yemek yol maaş sigorta hiç bişiyine karısmıyor, kendin işletme kurdugun ıcın kendin patron oldugun için butun masraflardan muaf tutuyor kendini. sat kırala kar payından %50 ver sonuc bu. Ofiste pc'ni kendın götürüyor yemek yol sigorta ulaşım herşey sana ait.

Sizce Nasıldır ? Girilebilir mi Sizin Fikirleriniz Nelerdir ? Varmıdır Çalısan bır Görüşü olan. Farklı olumlu-olumsuz Fikirlere İhtiyacım var lütfen şeffaf Bir şekilde yaklasıp fikirlernizi beyan etmenızı isticem ?

Kısa bır  not:  Otomotiv'e de basvurmak girmek istiyorum ( Doğuş Oto gibi ) Bu alanda da calışan arkadaşlarımda ciddi paralar kazanıyor, emlak mı otomotıv mı hangısı daha gelecek ve maddıyat acısından daha olumlu karar veremıyorum. Yardımlarınızı Fikir ve Düşünceleriniz Nedir ? 

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mahlukat
    Mahlukat's avatar
    Erkek

Hocam eğer bi re/max ofisinde gayrimenkul danışmanı olarak çalışmak istiyorsan yıllık re/max Türkiye'ye $120 gibi bir para ödüyorsun(rakam farklı olabilir)Kendi portföyün oluyor ve eğer müşteri bulabilirsen tüm re/max'lerdeki evleri sende satabilirsin, diyelim ki re/max A firmasında bir ev var 300k sen buna buldun müşteri ama alakan yok re/max A 'daki adam ile konuşup %50-%50 olarak satışı yapabilirsin yani bu da %1.5 %1.5 dan totalda %3 almış oluyorsun ama çoğunlukla işler %6 dan(3-3) işlemiyor %5 %3 toplam şeklinde de sözleşme yapabilirsin.

Bu arada farklı paylarla çalışmalar var %50-%80 şeklinde yanlış hatırlamıyorsam en yükseğinin %80 olması gerekiyor.Yıllık re/max Türkiye'ye ödeyeceğin fiyatta değişiyor.

Bu arada para nasıl dağılıyor onuda anlatayım kısaca bir satış yaptığında diyelim ki ev 300.000TL %6'sı 18.000TL yapıyor sen %50lik pay ile çalıyorsan 9'u sana geliyor geri kalan 9'u ofise gidiyor(franchise) ofiste bunun bir kısmını ana re/max'e veriyor.

Eğer re/max ofisimi açıcam dersen sana $25.000-$30.000 gibi bir para çıkıyor 5-6 yıllık franchise hakkı için bunun haricinde belli ücretler verip broker'lık kurslarına ve satış danışmanlığının trickleri gibi kurslara gitmen gerekiyor aynı şekilde re/max'de normal çalışmaya başlarkende gayrimenkul danışlamını belgesi alman gerekiyor re/max tarafından verilen.Kurslar mor inek kitabı gibi eğer uygulabilirsen denilenleri çok iyi kazanırsın fakat şans faktörüde var bu işin içinde.

Edit:

"Kısaca Kendi işini kuruyor gibisin. Yani vergi levhan oluyor, muhasebecin, bağkurun vs.  Kendin portföy yakalayıp buluyorsun. Bunları pazarlamasını yapıyorsun. Bir ornekle Açıklıyayım daha rahat anlayın,"

Gayrimenkul danışmanı olarak girdiğinde saydıklarının hiç biri olmuyor bu arada.Çalışanlar sigortalarını kendileri öder genelde fakat ofisten ofise farklılık gösterebilir.

Mahlukat tarafından 19/Haz/15 05:08 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

emlakçılıkta iyi para var la :) ayda 1 ev satsan tamam işte ben ayda 400 poliçe satıyorum benden fazla kazanır :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

Re/max veya farkı emlak şirketlerinde çalısan yok mu ? Fikir Verecek ? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

hocam öncelikle yolun ve şansın açık olsun diyorum...

gayri amatör gayri profesyonel şekilde 8 yıllık Gayrimenkul Emlak Hayatımdan yol çıkarak ,

Re/max'ın çalışma sistemi ofis ofis değişmektedir. ama genel mantık şu şekildedir...

çalışanından masa parası adı altında işgaliye parası alır iş yapsanda yapmasanda aylık 200 tl civarı bir ücreti verirsin

genelde %51 ofise - % 49'da gayrimenkul danışmanı şeklinde çalışır

sigortanı yemeğini aracın var ise onun yakıtını ( araban yoksa sana araba felan vermez ) tüm kişisel giderlerin tamamı sana aittir

re/max sadece sana hazır kurulu lüks bir ofis vaat eder geri kalanın tamamını sana bırakır

portföy için insan ilişkilerin iyi olması gerek mevcut bir çevrenin olması gerek eğer çevren yoksa ve bu işten anlamıyorsan en az 2 yıl boşa kürek çekersin yani 2 yıllık giderlerinin tamamını cebine koymazsan sana re/max demez sen bu ay iş yapamadın al şu harclığı felan diye 

re/max'de çalışıcaksan kapalı portföy çalışacaksın yani aldığın satılık kiralık portföylerini satıcılarla sözleşme yapman gerekicek onun içinde sağlam satıcı bulucaksın onu ikna ediceksin ondan sonra portföyünü

gerek internetten gerekse yerel olarak pazarlıcaksın her portföy herkese sunulmaz 

hocam 500.000 tl bir gayrimenkulde alıcı ve satıcıdan toplamda 30.000 tl  tam komisyon aldığını varsaymışsın o işi bir kere geçiceksin :) kimse sana tam komisyon vermez eğer alıcağın komisyonda diretirsen satışdan olursun. 

hadi satışı yaptın 30.000 tl aldın bunun % 51 üzerinden 15300 tl re/max'in kalan 14700 tl'de senin 

bu portföyü almak için 2 ay uğraştın 

satış içinde az 4 ay uğraştın 

totalde 6 aylık bir emeğin söz konusu 

14700 / 6 = 2450 tl aylık kazancın olmuş olucak

re/max masa parası  x 200 TL = 1.200 TL

6 aylık sigorta x 500 = 3.000 TL

6 aylık yol yemek ve diğer giderlerin = 3.000 TL

toplamda 6 aylık ofis içi masrafın minumum = 7.200 tl

14.700 - 7.200 = 7.500 tl (oldu sana kalan para )

7.500 / 6 = 1.250 tl geldi aylığın :)

tabi bu bir örnek sattığın gayrimenkul böyle yüksek miktarlı bir gayrimenkul olmaya biliri ve yine tam komisyon alamayabilirsin veyahut 6 ay emek verir para harcarsın satamaya bilirsin % 100 satıcaksın diye bir kaide yok

nasibin kısmetinse 1 aydada satarsın ama genelde bu işe başlayan arkadaşlarımızın çoğu en az 1 yıl para kazanamaz

hocam gayrimenkul sektörü çok kolay görünen çok para kazanılabilir bir sistem gibi görünse aslında öyle değil

yani kısaca bu işe giriceksen ve bu işten uzun yıllar ekmek yemek istiyosan önce

güvenilir olucaksın

yalan söylemiceksin özü sözü bir olucaksın

müşteriye paraymış gibi bakmıcaksın öyle bakarsan satamazsın kimse ahmak değil parası olan adam biliyo kimin ne olduğunu

en önemli olay ise ofisde müşteri gelsinde diye bakmıcaksın sen durmadan sağlam portföyler bulucaksın onları çalışacaksın

çevrende bulunan portföyleri yürüyerek gezerek bulucaksın arabanın içinde değil

aracını sadece aracı olmayan müşteriler için kullanıcaksın mümkün merteme müşterinin aracını kullanıcaksın...

ayrıca yine sana tavsiyem gayrimenkul işine kurumsal bir firmada başla işin etik kısımlarını sadece orada öğrenirsin normal bir emlak ofisinde iş öğrenemezsin eğitim alamazsın 

aklıma şimdilik bu kadar geldi :) hadi hayırlısı olsun inşaallah

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Bende herde bu Re/max ilanlarını görüyorum merak ediyordum ulan bu adamlarda ne kadar çok çalışan var. Nasıl karşılıyorlar bu masrafı diye.

iyi oludu bu konu.

Bu arada hocam hakkında hayırlısı olur inşallah.

Erdem tarafından 28/Haz/15 02:20 tarihinde düzenlenmiştir

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek
    C-force bunu yazdı

gayri amatör gayri profesyonel şekilde 8 yıllık Gayrimenkul Emlak Hayatımdan yol çıkarak ,

Re/max'ın çalışma sistemi ofis ofis değişmektedir. ama genel mantık şu şekildedir...

çalışanından masa parası adı altında işgaliye parası alır iş yapsanda yapmasanda aylık 200 tl civarı bir ücreti verirsin

sigortanı yemeğini aracın var ise onun yakıtını ( araban yoksa sana araba felan vermez ) tüm kişisel giderlerin tamamı sana aittir

re/max sadece sana hazır kurulu lüks bir ofis vaat eder geri kalanın tamamını sana bırakır

portföy için insan ilişkilerin iyi olması gerek mevcut bir çevrenin olması gerek eğer çevren yoksa ve bu işten anlamıyorsan en az 2 yıl boşa kürek çekersin yani 2 yıllık giderlerinin tamamını cebine koymazsan sana re/max demez sen bu ay iş yapamadın al şu harclığı felan diye 

re/max'de çalışıcaksan kapalı portföy çalışacaksın yani aldığın satılık kiralık portföylerini satıcılarla sözleşme yapman gerekicek onun içinde sağlam satıcı bulucaksın onu ikna ediceksin ondan sonra portföyünü

gerek internetten gerekse yerel olarak pazarlıcaksın her portföy herkese sunulmaz 

hocam 500.000 tl bir gayrimenkulde alıcı ve satıcıdan toplamda 30.000 tl  tam komisyon aldığını varsaymışsın o işi bir kere geçiceksin :) kimse sana tam komisyon vermez eğer alıcağın komisyonda diretirsen satışdan olursun. 

hadi satışı yaptın 30.000 tl aldın bunun % 51 üzerinden 15300 tl re/max'in kalan 14700 tl'de senin 

tabi bu bir örnek sattığın gayrimenkul böyle yüksek miktarlı bir gayrimenkul olmaya biliri ve yine tam komisyon alamayabilirsin veyahut 6 ay emek verir para harcarsın satamaya bilirsin % 100 satıcaksın diye bir kaide yok

nasibin kısmetinse 1 aydada satarsın ama genelde bu işe başlayan arkadaşlarımızın çoğu en az 1 yıl para kazanamaz

hocam gayrimenkul sektörü çok kolay görünen çok para kazanılabilir bir sistem gibi görünse aslında öyle değil

yani kısaca bu işe giriceksen ve bu işten uzun yıllar ekmek yemek istiyosan önce

güvenilir olucaksın

müşteriye paraymış gibi bakmıcaksın öyle bakarsan satamazsın kimse ahmak değil parası olan adam biliyo kimin ne olduğunu

en önemli olay ise ofisde müşteri gelsinde diye bakmıcaksın sen durmadan sağlam portföyler bulucaksın onları çalışacaksın

aracını sadece aracı olmayan müşteriler için kullanıcaksın mümkün merteme müşterinin aracını kullanıcaksın...

ayrıca yine sana tavsiyem gayrimenkul işine kurumsal bir firmada başla işin etik kısımlarını sadece orada öğrenirsin normal bir emlak ofisinde iş öğrenemezsin eğitim alamazsın 

Yani Hocm Bu işe girmemi diyorsun :) valla pazartesi iş başı yapacaktım fakat bı durdum şçyle bir düşündüm ? senın belliki işin içindesin. 1 yılda onemlı bır zaman dilimi otomotiv dahamı akılcı olur ? girmelimiyim bu işe ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek
    BrighStar bunu yazdı
    C-force bunu yazdı

güvenilir olucaksın

Yani Hocm Bu işe girmemi diyorsun :) valla pazartesi iş başı yapacaktım fakat bı durdum şçyle bir düşündüm ? senın belliki işin içindesin. 1 yılda onemlı bır zaman dilimi otomotiv dahamı akılcı olur ? girmelimiyim bu işe ? 

hocam nereye iş başı yapıcaksın girme demiyorum dediklerimi göz önünde bulundur diyorum. hocam otomoti sektöründen anlamam ama bildigim o sektördede komisyonlar düşük ayrıca yine kendi müşteri potansiyelin olması gerek kime arac satıcaksın

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Beyler konuyu baltalamak gibi olmasın. Madem anlayan müridler var Ev nasıl alınır neye dikkat etmek gerekir. Realty world felan güvenilimi. Bi ev için 3000 4000 sunum parası istiyrlar. En iyisi sahibinden bulmakmı

siyahbereli tarafından 28/Haz/15 18:18 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

tanıdıgım en saglam dolandırıcıdır remax her zaman saf dısı bırakmısımdır :D

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Kardeşim bende emlak sektöründe çalışıyorum (kısa süreliğine ayrıyım ama)..Ben remax yada diğer büyük firmalarda ilk etapta çalışma taraftarı değilim.Şöyleki; o tarz dev firmalar genelde satış sözleşmesi ile çalışır güzide memleketimde'de kolay kolay hiç bir şeye imza atmaz(ben dahil).Ama orta ölçekli bir firmada başlayabilirsin.Her firmanın şartları farklı kimi maaş+prim der kimi araç+prim der yada benzer sistemler geliştirmişlerdir kendilerince.Ben ilk etapta maaş+prim ile çalıştım ve bana araçta veriyorlardı o açıdan pek sıkıntı yaşamadım işin açığı.ÇÜnkü ilk satış ortalama 3-6 ay olarak baz alın.Bu acemiliğide o tarz sistemlerde atlatırsan fazla zararın olmaz sonrasında istediğin firmayı sen seçersin.Seçilen değil seçen olursun kısaca.Orta ölçekli firmalar genelde sözleşmesiz çalıştığı için Örn; Yolda gördüğünüz dairenin bilgilerini alarak fotografladıkdan soınra internete verebilir ve satış için müşteri ayarlayabilirsiniz.Ama Re/Max yada benzer büyük firmalarda satış sözleşmesi yapılmadan portföye yada internete satışı sunamıyorsun.Orta ölçekli firmalarda misal evin değeri 105.000 TL diyelim sen adama soruyorsun komisyonu sizmi verirsiniz üzerine mi ekleyelim ? genelde üzerine eklenir yani evin fiyatı 110.000 tl olur.105.000 TL de pazarlık biter 5.000 tl sana kalır 100.000 tl ev sahibi kendisi alır.ALıcıda komisyon vereceği için ortalama 7.000 8.000 tl arası yada daha düşük bir mebla kazanmış olunur.Sonrasında ofisin ile anlaşmana bağlı olarak içerisinden paranı alırsın sen sağ onlar selamet :)))

Antalya'da Emlakçı parçası :)
Toplam Hit: 4830 Toplam Mesaj: 13
remax otomotiv