folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Remax Ve Benzeri Gayrimenkul Danışmanlığı Hak.

Remax Ve Benzeri Gayrimenkul Danışmanlığı Hak.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BrighStar
    BrighStar's avatar
    Erkek

Valla Burda ki yorumlar cevrem ve kendi kafamda dusundukten sonra yapmıcam. emlakcılıga gırmıcem. 

. Ben Kimseyi Kaybetmedim Herkez Beni KAYBETTİ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Kardeşim bende emlak sektöründe çalışıyorum (kısa süreliğine ayrıyım ama)..Ben remax yada diğer büyük firmalarda ilk etapta çalışma taraftarı değilim.Şöyleki; o tarz dev firmalar genelde satış sözleşmesi ile çalışır güzide memleketimde'de kolay kolay hiç bir şeye imza atmaz(ben dahil).Ama orta ölçekli bir firmada başlayabilirsin.Her firmanın şartları farklı kimi maaş+prim der kimi araç+prim der yada benzer sistemler geliştirmişlerdir kendilerince.Ben ilk etapta maaş+prim ile çalıştım ve bana araçta veriyorlardı o açıdan pek sıkıntı yaşamadım işin açığı.ÇÜnkü ilk satış ortalama 3-6 ay olarak baz alın.Bu acemiliğide o tarz sistemlerde atlatırsan fazla zararın olmaz sonrasında istediğin firmayı sen seçersin.Seçilen değil seçen olursun kısaca.Orta ölçekli firmalar genelde sözleşmesiz çalıştığı için Örn; Yolda gördüğünüz dairenin bilgilerini alarak fotografladıkdan soınra internete verebilir ve satış için müşteri ayarlayabilirsiniz.Ama Re/Max yada benzer büyük firmalarda satış sözleşmesi yapılmadan portföye yada internete satışı sunamıyorsun.Orta ölçekli firmalarda misal evin değeri 105.000 TL diyelim sen adama soruyorsun komisyonu sizmi verirsiniz üzerine mi ekleyelim ? genelde üzerine eklenir yani evin fiyatı 110.000 tl olur.105.000 TL de pazarlık biter 5.000 tl sana kalır 100.000 tl ev sahibi kendisi alır.ALıcıda komisyon vereceği için ortalama 7.000 8.000 tl arası yada daha düşük bir mebla kazanmış olunur.Sonrasında ofisin ile anlaşmana bağlı olarak içerisinden paranı alırsın sen sağ onlar selamet :)))

hocam nispeten katılıyorum fakat normal bir emlak ofisinde sana işi tam detaylı anlatmaz ve öğretmezler eğer senin içinde pişme arzusu varsa pişersin ama kurumsal bir firmadan diksiyon emlak danışmanlığı ve satış danışmanlığı kurslarına katılırsın katılmakda mecburidir 

her zaman derim emlak sektöründe eğer para kazanıcaksan kurumsal bir firmada başlayıp  etik ve pişerek zamanla para kazanıcaksın yoksa çok başlayıpda bırakan oldu önemli olan para kazanmak değildir 

bu işte uzun vadeli para kazanmaktır yoksa çok iyi yalan söyleyerek bu işe yeni  başlamış kişi veya kişiler çok paralar kazandı ama sonunda geldiklerin nokta sıfırında altı oldu :)

HeyQirs bunu yazdı

tanıdıgım en saglam dolandırıcıdır remax her zaman saf dısı bırakmısımdır :D

hoca o senin biliceğin iştirde hak yiyenin hakkını yerler :) bir gün mutlaka çıkar deneyimlerimle sabittir :)

ayrıca açık portföylerde bunu yapabilirsin re/max'de açık portföy çalışan danışman benim gözümdede amatördür ama yinede herşeyin hakkını vermek gerek 

siyahbereli bunu yazdı

Beyler konuyu baltalamak gibi olmasın. Madem anlayan müridler var Ev nasıl alınır neye dikkat etmek gerekir. Realty world felan güvenilimi. Bi ev için 3000 4000 sunum parası istiyrlar. En iyisi sahibinden bulmakmı

hocam ne istyorsan sorabilirsin  yardımcı olurum gayrimenkul sektöründe firma önemlidir ama önemsizdir burda sen sen gayrimenkulu alıcağın kişinin güvenirliği önemli yani menkulu sana gösteren danışmanın güvenirliği

sunuma para alınmaz hocam alıcı ve satıcıyla anlaşıp sözleştilerse gayrimenkul danışmanı menkul üzerinden % 3 komisyon alır bu rakam danışmandan danışmanada değişir kimisi komisyonda hiç pazarlığa açık değildir

ayrıca yine sahibinden aldığın menkullerde dolandırılma olanağın bir emlak ofisine göre daha çoktur ( istisnalar kaidey bozmaz) ayrıca sahibinden satışlarda komisyon ödemesen bile menkulu değerinden fazlaya alabilirsin... emlak ofisinde tam değerinde alırsın genelde çünkü ofis değerinden çok yüksek bir menkulu satmaz sattırmaz

BrighStar bunu yazdı

Valla Burda ki yorumlar cevrem ve kendi kafamda dusundukten sonra yapmıcam. emlakcılıga gırmıcem. 

hocam sen baştan bir kere kaybettin emlakçılık felan yapamazsın benim acizane görüşüm emlakçılıkda pes etmek diye bir şey yoktur :) hayırlısı olsun yolun açık olsun 

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
Toplam Hit: 4831 Toplam Mesaj: 13
remax otomotiv