folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Resim Takibi Mümkünmüdür

Resim Takibi Mümkünmüdür

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

yani döküman olarak yokta nerde nasıl kullanıcağına göre değişir olay.

Bittik biz bittik
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

şimdi sen senin sitene yüklenen resimleri senin sitenin linkini vererek paylaştıkları yerlerimi öğrenmek istiyosun? yoksa senin sitene upload olan resmi başka yerlere upload edilmişmi onu mu öğrenmek istiyosun? eğer ilk söylediğim şekliyle öğrenmek istiyosan. direk resmin yolunu vermezsin php ile read edip refererı kayıt edip göstertebilirsin. eğer ikinci dediğim gibi ise vbdreamın dediği site üzerinden resmi aratabilirsin ama o sitenin sonuçları ne kadar geniştir bilemem

Hocam örneğin a adlı site benim resim upload sitesi sen siteme resmi upload ettin bu resimi tbt de paylaştın bunun bilgisi bana gelicek admin panelimde görcem işte xxx kodlu resim şu sitede paylaşıldı linki ni vericek eyerki paylaşan kişi üye ise siteme ozman x adlı üye tahribat.com da 9301239 resmi paylaştı şeklinde 

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    Mycity bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

şimdi sen senin sitene yüklenen resimleri senin sitenin linkini vererek paylaştıkları yerlerimi öğrenmek istiyosun? yoksa senin sitene upload olan resmi başka yerlere upload edilmişmi onu mu öğrenmek istiyosun? eğer ilk söylediğim şekliyle öğrenmek istiyosan. direk resmin yolunu vermezsin php ile read edip refererı kayıt edip göstertebilirsin. eğer ikinci dediğim gibi ise vbdreamın dediği site üzerinden resmi aratabilirsin ama o sitenin sonuçları ne kadar geniştir bilemem

Hocam örneğin a adlı site benim resim upload sitesi sen siteme resmi upload ettin bu resimi tbt de paylaştın bunun bilgisi bana gelicek admin panelimde görcem işte xxx kodlu resim şu sitede paylaşıldı linki ni vericek eyerki paylaşan kişi üye ise siteme ozman x adlı üye tahribat.com da 9301239 resmi paylaştı şeklinde 

şöyle olur. resim upload olur sen adama direk dizinden resmin yolunu vermezsin. db ye kayıt edersin resim ismini vede hangi üyenin upload ettiğini.

örnek db tablo yapısı verirsek

uyeler
    -------
    uyeid uyeadi uyesifresi

1 cosmic 123456

resimler
    -------
    resimid uyeid resimadi
    1 1 asd.jpg

adama resmi paylaşıcağı link olarak şöyle verdirirsin. resim.php?id=1

bu id resmid si olur ordan direk zaten uyeid sinden üyeyi çektirirsin refererdanda hangi adreste paylaştığını alırsın.

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı
    Mycity bunu yazdı
    Cosmic bunu yazdı

şöyle olur. resim upload olur sen adama direk dizinden resmin yolunu vermezsin. db ye kayıt edersin resim ismini vede hangi üyenin upload ettiğini.

örnek db tablo yapısı verirsek

uyeler
    -------
    uyeid uyeadi uyesifresi

1 cosmic 123456

resimler
    -------
    resimid uyeid resimadi
    1 1 asd.jpg

adama resmi paylaşıcağı link olarak şöyle verdirirsin. resim.php?id=1

bu id resmid si olur ordan direk zaten uyeid sinden üyeyi çektirirsin refererdanda hangi adreste paylaştığını alırsın.

Peki hocam üye olmayanlarda nasıl olcak bu durum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

e üye olmayan resim upload ederse üye id si 0 olarak atanır. panelde misafir olarak görürsün 0 id ile gelenleri. bi if e bakar

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

e üye olmayan resim upload ederse üye id si 0 olarak atanır. panelde misafir olarak görürsün 0 id ile gelenleri. bi if e bakar

hocam bunu bi oku galiba ben yanlış anlattım

bak şimdi nasıl örnek versemki 

ımm şöyle yapalım

www.a.com bu resim upload sitesi 

wwww.tahribat.com buda resmi yükledikten sonra resim sitesinin verdiği linkten resmi paylaşıcağın yer

şimdi sen a sitesine adsız.jpg olarak resmi upload ettin site sana resmin linkini verdi geldin tbt de konu açtın ve resimi orada direklink veya normal link olarak paylaştın. buraya kadar normal

Şimdi bunu sen paylaştığın anda benim panele bildiri gelicek adsız.jpg adlı resim http://www.tahribat.com/Forum-Resim-Takibi-Mumkunmudur-184709/ konuda paylaşıldı.

Eyerki kişi üye ise ozman diyecekki x isimli üye http://www.tahribat.com/Forum-Resim-Takibi-Mumkunmudur-184709/ adlı sitede adsız.png yi paylaştı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

ee bende onu anlatıyorum zaten

Bittik biz bittik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı

ee bende onu anlatıyorum zaten

Hea hocam buraya örnek koyabilirsen çok makbule geçer :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

ugrasmaniza gerek yok , hostunuzun cpanelinde sitenizdeki resim dosyalarin nerelerde kullanildigini, eklendigini gosteren loglar mevcut zaten.

ara ara lamer'larinda isini gorur bu yol.

ornegin hostunda yuklu abc.jpg isimli bir banner bakiyorsun rakip bir site tarafindan araklanip banner olarak kullanilmakta, abc.jpg isimli resimi editorde acip TASINDIK! YENI ADRESIMIZ WWW.KENDIDOMAININ.COM seklinde hayvani boyutlarda editliyorsun, senin sitende resmi saga sola yuklemislerin sitesinde de aynen degisiyor, bedava reklam araci olarak kullaniliyor.

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 4208 Toplam Mesaj: 47