Resimdeki Yazıları Alma Programı (Acil Lazım -- Test İçin)
-
yazdığım dökümann için test yapmam lazım arkadaşlar.çok iyi bi grafikerci arkadaşım var.. bu program hakkında bilgisi olan ya da elinde linki falan olan varsa yollayabilir mi..
deneyeceğiz.. bakalım programlar işe yarayacak mı...
-
programın geleceği yok galiba:) resimdeki yazıları almak isteyen arkadaşlar test edebilir.. olmuş mu diye..
yapılan işlemler: (grafikerci arkadşaın notu)
bir zemin buldum gönderdiğin resmi aynı zemin üzerine çağırdım
photoshopda zemini multiply yaptım zemine yazı gömüldü
resmin adresi: http://img241.imageshack.us/img241/704/resimcg5.jpg
sakın elle yazıp da bak kırdım demeyin :) delikanlı olun...
-
bahsettiğin şeyi tam olarak anlamadım ama abby fine reader dan bahsediyosun sandım forumda aradım o konuyu da sen açmışsın zaten>> baksana
-
ocr programı arıyorsun sen netten arat bulursun
-
hoca biliyrum ben daha basit birşeyler aradım..
ikinci resim

-
ben fine reader 5 ile tarattım resmi sonuç hüsran :|
o kadar yazıdan hiç bişi çıkaramadı
tek çıkardığı iki tane "s" harfi :|
programdan soğudum :|
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
ocr programı arıyorsun sen netten arat bulursun
-----------------------------hoca basit bişey aramıştım.. acelemiz vardı da biraz:) neyse ben en iyisi resimlri koyayımda.. arkadşlar textleri almayı denesinler..
-
sağ tuşla resim göster diyip yazılanları elle visual basicde yazsın biri olsun bitsin...
-
mayrip bunu yazdı:
sağ tuşla resim göster diyip yazılanları elle visual basicde yazsın biri olsun bitsin...
keşke herkes senin gibi düşünse..o zaman öğrenerek yaparlar bu işi :) benim amacımda senin yöntemini kullandırmak.. -
-
Yazılar aşırı deformayona uğradığı için uğraşma zahmeti bile göstermedim :)) ama eğer sen yazıyosan zaten şunu bilmende yarar var bu tip programlar resimdeki harfin üstüne oturttukları harfi normal txt ye koyarlar çalışma prensipleri budur ama senin resimdeki harfler tam olarak çıkmadığı için bilgisayar oturtamaz bu yüzden hiç birşey elde edemezsin umarım işe yarar yazdıklarım