Risale-İ Nur Külliyatı
-
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ'nin yazmış olduğu bir külliyat.Bunları bildiğim kadarıyla cezaevinde yazmıştır.Rusyada 3 yıl sürgün yemiş bir insan ve türkiyede de 30 yıl hapis yatmış birisidir.Bu kitapları yazıp kendi parasıyla çoğaltıp halka dağıtmıştır. Bir de sözde onun yolundan giden fettullah gülene bakın
http://bsn.nurpenceresi.com/e-kitap/Risale-i_Nur.rar -
bunları sözlükle okumanız tavsiye olunur (arapca turkce sözlük)
-
sagolss hoja
-
Yanlış biliyorsun hoca,bediüzamman bunu arapça yazmamıştır dediğin dil osmanlıca.Bu kitapların yeni çevirleri var ama bilgisayarda böyle yok maalesef.Ama çıkaracak çok ders var anlayana tabi
"Başkasının günahına ağlayan adam..." -
vallah ben anlamadım.. arada.. mefailü diye bir şey gördum okadar..... öyle sandım... bilgi lazım bunları okumak için
-
Ne hatasını gördün onun yolunda giden fetullah gülen in??? hatası dünyanın bi kenarı çin den tut afrikaya kadar orada okul açıp türk bayrağının dalgalanmasını sağlamasımı...Bumudur sizin mantığınız
Az insaflı olup şu siteyi ziyaret etmenizi istiyorum...
www.turkokullari.net -
Bak hoca bana fetullah güleni erbakan v.s. gibi adamları savnumayacaksın.Ben onların pisliklerini biliyorum. Bildiğin gibi FEM dershaneleri ona ait.Ordaki yurt müdürü ile gittim tartıştım ve bana tek kelime edemedi.Çünkü haklıydım.Ama adamla saatlerce konuştuk. Bak en basit birşey söyleyeyim
Onun bir cdsini izledim.diyor ki biz hizmet yapıyoruz eğitime hizmet,yurttıdşında bu adamım okulları var,tr ile birlikte 500 küsür.Sanırım tacikistanı gösterdiler.Hizmet yapan efendinin kolejini.Kolejdeki öğrenciler kimdi biliyor musun?? Ya bakan çocuğu ya milletvekili çocuğu ya o.ç. ya iş adamı çocuğu neden orda halktan biri yok,neden bir köylü çocuğu yok,hizmet bu mu yoksa bu ticaret mi oluyor.Bana şunu demeyecek ben hizmiet yapıyorum.O.ç burda benden 5 milyar istediler bu mu hizmet oluyor,adamlar sadece zenginlere hizmet veriyor.bir işçi çocuğu onun dershanelerine okullarına gidebilir mi? Senin dinin bunu mu emreder.Eşitlik dediğin bu mudur? Gereken kolaylığı sağlıyorlar mı? Sakın sağlıyor deme,3 milyardan sadece 50 ytl indirm yaptılar,olmazsa çıkın gidin dediler.Erbakancı bir abinin söz var, onların dini imanı para olmuş. O adam o kadar parayı ne yapıyor.Okullarda kazandığı paranın 1000 de 1 ini afrikaya versin orda aç insan kalmaz,1000 de 1 ini de türkiyeye yardım yapsın sorunların çoğu hallolur.Şerefsiz şimdi bir amerikada bir villada yaşıyor.Kimi der hasta kimi der türkiyeye gelirse işler karışır.Peki bu adam amerikan karşıtı değil midir? Onların yaptığı zulmlere karşı değil midir? Neden bu adam doğuya gitmedi de batı ya (amerikaya) kaçtı? Neden kendi yandaşlarını doğuya gönderdi burda dini yayın diye.Kendisi niye gitmiyor.? Onun için tanıdığım bir çok nurcu bu adama karşıdır amerikada yaşadığı için.
Ağzından Allah kelimesi,peygamber kelimesi dökülüyor bu adamdan.Benim peygamberim açlığını hissetmemek için karnına taş bağlayarak gezerdi,benim peygamberiminin ikinci bir elbisesi olmadı,aldığı yeni elbisesini bir istemişti hiç tereddüt etmeden çıkarıp verdi.Benim peygamberimi taşladılar,benim peygamberimin üstüne hayvan pislikleri attılar,O ise "Bilmiyorlar Allah'ım,bilselerdi yapmazlardı" diye dua ediyor.Ve o adamın yaptıkları da ortada.O din tüccarlarının yaptıkları ortada.Hepsi lüks arabalara biniyor,yediği önünde yemediği arkasında misali,lüks yalılarda oturuyor.Acaba erbakan malının 40 da birini zekat mı veriyor?onun gibi bir sürü dindar kişi var bunlar malının 40 da birini verseler ülkemizde böyle sefalet olur mu? Veriyorlarda sen görmüyorsun diye saçma birşey de söyleme.Ben çoğu yeri gezdim,her yerden bir tanıdığım var ve asla böyle bir yardım kimseye yapılmadı,zaten yapılsaydı bu durumda olmazdı ülke.Bu sadece işin ekonomik boyutu.Bu adam hakkında daha çok konular var.onun için bu adamı doğru dürüst biri diye tanıtma
Ayet-i Kerime : "Ne kadar az düşünüyorsunuz?" -
Çok saol kardeşim
-
Dai Sait Nursi'ye Hastayım(dinine) Adamı Dışlıolardı Kürt Die Kürtlük Önemli Deil Müslüman Olsun Yeter Gibisinden..
-
Kimileri Said Kurdi der,kimileri Said Nursi,isim önemli değil o bir Allah dostudur.Atatürk onu hapise attırdı.Çelişkiye bak hele.Önce resmi din kurumunun başına geçiriyor sonra Said Nursi Atatürk'ün dinden kopma çabasını gördükten sonra ona şu sözü söylüyor "Dikkat et mavi gözlü çakal" sonra da üstadı hapise attırıyor
-
dili biraz ağırdır beyler kelimeleri bazen anlarsınız ama tam anlam veremezsiniz.
Toplam Hit: 2374 Toplam Mesaj: 19