RJ45 Üzerinde Elektrik Bağlantısı Nasıldır?
-
usb de kırmızı - siyah + yada tam tersiydi bilmiyorum yeşil bazen mavi olabilio ve beyaz veri aktarımı için etrafında ip geçio bide bakır kablo onlarda kabloyu düz tutmak için
-
oha lan elemanı sağlam kızdırmışlar :D
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------
işciyiz, haklıyız, kazanacağız :| verselermiş parasını adamın.
Yalnız o 4 kablo veri-4 kablo elektrik gibi kullanma olayını anlatabilen biri şunu açıklarsa sevinirim :) şindi bazı modemler 9v bazıları 12v gibi adaptörler le şettiriyor. hadi diyelim taşındı elektrik. ama o cat5 kablo bu durumda ısınmayacak mı? merak ettim bak deniyecem bi gün.
-----------------------------9 - 12 - 15 v tasiyan sistemler var boyle IP telefonlarin bu sekilde ethernetten aldigi enerji ile calisan modelleri de mevcut. ama amperleri dusuk yani fazla bir enerji tasimadiklari icin isinma yapmazlar.
Bir bulgar asilli arkadasim kendisi ufak 8 li bir Swich'e disaridan adaptor ile elektrik verip swich uzerinde o enerji ile calistirma yapmisti. mantigini da soyle soylim 4 yada 6 tane tel ethernette kullanilmaktadir. Digerleri bosta kaliyor. iki swichtede o telleri kesip bir yerden adaptore bir yerdende swichin adaptor girisine gelecek sekilde bagliyorsun ve calisiyor.
USB lerde renkleri bilmiyorum ama en alt ve en ustteki pinler elektrikler - ve + disindaki zirh toprak icteki 2 pin ise data.
-
teknolojinin standarti hakkinda da bilgi edinmek isteyen arkadaslara duyurulur :
-
@rakkoc
eyvallah hocam bi ara deniyeyim bende :)
-
aslında rj 45 uç cakarken 1,2,3,5 . ucları çaktınmı baglantı oluyo digerlerine gerek kalmıyo