Robot Demişken.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Subtitle bunu yazdı
    Esconda bunu yazdı

Birisi açıkça mekatronikten mi bahsetti.

Elektronik,programlama arduino.Aklınıza ne gelirse sorabilirsiniz.

en son uygulamaya geçirdiğim proje;

Android arduino uygulaması ve elektronik motor driver devresi bana ait olan insansız aracım.

Intel Galileo da arkadan göz kırpıyor :D 

Hocam bu Intel Galileo'yu nasıl bir ihtiyaçtan dolayı aldın? Yaptığın proje vs var mı? Bildiğim kadarıyla Galileo'nun Raspberry Pi'a göre çok güçlü bir sistemi var. Yani neden bu kadar güce ihtiyaç duydun?

Öncelikle projemdeki amaç aynı sistemi kullanarak Arduino ve Intel Galileo tabanlı embedded platformları karşılaştırmak.Bu amaçla Galileo'da aynı sistemde, aynı digtal pw I/O ları kullanarak çalışmaktadır.Rasperry ve galileo ya gelirsek, tam tersi bir durum söz konusu.Intel Galileo, rasp pi den daha düşük bir performansa sahip.Özellikle iki microişlemcinin clock speed analizini yapacak olursak rasp pi 700mhz bir frekansa sahip iken galileo 400mhz bir frekansa sahip.Ayrıca galileo 16 kb l1 cache e sahip iken , rasp pi 32kb l1 cache ve işlemci paylaşımlı 128 kb l2 cache sahip buda işlemcinin , elektronik donanımını daha hızlı hale getirmesini sağlıyor.Daha sayamayacağım birçok özelliği mevcut.Bir galileo rasperry pi ile karşılaştırılabilir donanım konusunda, ama Arduino gibi basit bir platformla karşılaştırılması mümkün değil.Yine de bu projeye imza atmış bulundum.Fakat merak edenler için mobil projelerde arduino gibi küçük platformlar daha büyük verim sağlıyor.Herhangi bir mobil aygıtta intel galileonun kullanılması hem mekanik açıdan uygun değil hemde bazı konularda belli limitleri var.Mesela arduino tabanlı bir digital I/O tasarımına sahip fakat arduino ile çalışan ve kullanılan birçok shieldi tanımıyor.Yeni yeni gelişen bir platform, arduino ile aynı yazılım kullanılarak (c tabanlı) programlanabilir fakat belli sensorler için hala belli kütüphaneler oluşturulamış durumda.Elektronik parçaları almadan önce desteklediği sensor, shield ve diğer parçaları sitesinden araştırmak gerekiyor, buda sınırlamaya yol açıyor.Belli bluetooth modüllerinde seri bağlantıyı desteklemiyor, bu yüzden desteklenen shieldlerden biri kullanılmalı.

gibi gibi,yazsam 1 kitap çıkar.

https://t.me/pump_upp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

@esconda

Başarılı. GPS ile ilgili çalışmaların varsa, tecrübelerini paylaşırsan sevinirim. Bizde 3 arkadaş bir otopilot projesi üzerinde çalışıyoruz. Harita olarak GMAP.NET kütüphanesini kullanıyorum. 9 DOF IMU ile ilgili tutorial varsa elinde tadından yenmez :D

Dostum http://www.instructables.com/id/9-Degrees-of-Freedom-IMU/

Ayrıca konunun sahibine tavsiyem, öncelikle elektronik parçaların ne işe yaradığını neden kullanıldığını öğrenmelisin.Fakat elektronik konusunda sıkı bir eğitimin olmadan kendi devrelerini oluşturabilmen için daha derine inebileceğini sanmıyorum.

Esconda tarafından 14/Ara/14 23:05 tarihinde düzenlenmiştir

https://t.me/pump_upp
Toplam Hit: 2418 Toplam Mesaj: 13