folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder RTUK Hakkında Görüşleriniz Nelerdir

RTUK Hakkında Görüşleriniz Nelerdir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    deca guzel ornek vermissin. dedigin gibi emmanuella varken bu kadar abaza yoktu piyasada.
    millet izledikten sonra dersarj oluyordu.
    bu suna benziyor.
    genelevleri kapatiyorlar millet gidipte gunah islemesin diye.
    orayi kapatinca sanki orda calisan hayat kadinina maas mi veriyorsun ? is mi veriyorsun
    daha kotusunu yapiyor gidiyor gizli gizil calisiyor, mahallende, sokaginda yapiyor bu isi.
    neyse konu baska yere kaymasin.
    sansur sart ama abartmamak gerekir. korku filmi izliyorsun adam kani sansurluyor. ne anlami kaldi korku filminin.
    sigara icenin sigarasini sansurluyor, sanki sigara ictigi belli olmuyor, o bolumu oludugu gibi kaldir o zaman
    yarim yamalak niye is yapiyorsun.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    Olayı sadece şiddet olarak K.Vadisi üzerine çekmemek gerek..
    Rtük"ün işi gerçekten zor ama genel bir çözüm getirmesi lazım..
    Ailelere de sorumluluk düşüyor tabi..
    Filmlerde ya da dizilerde yapılan uyarılar (Akıllı işaretler) gerçekten göz önünde bulundurulmalı ve seyredilen şeyler çocuklara ona göre izletilmeli..
    Örneğin bu haberi duydum sabah ve sizlerle paylaşmak istedim..
    Bu konuyla da ilgili olduğunu düşünüyorum..

Bahsedilen konu "Ezo Gelin" dizisinde 'Ezo Gelin'in kendini asması sonucu ortaya çıkmış.. Çocuk onu gördükten sonra bu olayı gerçekleştirmiş..

Şanlıurfa"da, televizyon dizilerinden etkilenerek intihar eden Hatice"nin sınıfında matem var. Hatice"nin sınıf arkadaşları, sıraya çiçek bıraktılar.

Şanlıurfa"nın Harrankapı Mahallesi"nde geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Zeliha ile Halil İbrahim D.çiftinin Osmaniye"de bir düğüne gitmesi sonucu evde tek başlarına kalan Hatice ile Gülbahar isimli kız kardeşler amcası Mehmet Ali D."nin evine giderek amcası kızıyla evcilik oynamaya başlamıştı. Birbirleriyle şakalaşan 3 kız çocuğu iddiaya göre, televizyonlarda sahnelerde insanların nasıl asıldığını göstermek istedi. Mimar Sinan İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencisi Hatice D. tehlikeli bir oyun oynayarak evde bulunan eşarbı boynuna geçirip, diğer ucunu da pencerenin koluna astı. Ayağının altındaki iskemlenin kayması sonucu asılı kalan küçük kız, hayatını kaybetmişti.

Küçük kızın ölüm haberi kısa sürede okuldaki arkadaşlarına ulaştı. Hatice"nin, Mimar Sinan İlköğretim okulunda bulunan 4/B sınıfında sessiz bir matem havası vardı. Hüzünleri gözlerinden okunan sınıf arkadaşları, deyim yerindeyse ağızlarını bıçak açmıyordu. Sınıfta, Hatice için konuşmama kararı alan öğrenciler, sıraya tek tek çiçek bıraktılar. Sınıfın kara tahtasına "Seni asla unutmayacağız" yazan öğrenciler, Hatice"nin çalışkan bir öğrenci olduğunu söylediler.

Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=224707

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Bu şekil "diziden etkilenerek intaar etti" , " yok bıçak çekti" gibi haberleri izlerken basına güvenmemek lazım. Medya öyle bir durumdaki. Birkaç örnek vermek istiyorum:

En populer internet gazetesinde ( online haber gazetesidir bu ) haber içeriği şu şekil ;

Iraktaki İngiliz askerlerine Iraklı teröristler saldırdı.

Bu nasıl bir saçma haberdir ?! Düşünün şimdi ABD geliyor, Ankarayı işgal ediyor. Biz gidip ABD askerlerine saldırıyoruz,Komşumuz Yünanistan haberlerinde manşet olarak "TERÖRİST Türkler saldırdı" diyor , Yok Polat a özenerek 4 tane cinayet işlenmiş vb. Bu konu hakkında Kurtlar-vadisi sitesinde prodüktör bir yazı yazmıştı. İstanbul Başsavcısı telefonla aramış ve demiş en ufak bir bilgi gelmedi cinayetler de KV izlenipde yapıldı anlamında.

Medya öyle bir güçki. Küçümsememek lazım, tez kanlı insanları çabuk / düşünmeden fişekleyecek bir olaydır. İzlediğiniz haberi araştırın düşünün bir daha okuyun

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    Benim izlediğim haberi medya böyle yansıtmıyor..
    İzlediğim haberde kızın amcası anlatıyor bunu..
    Ben onu ayriyetten anektod olarak ekledim..
    Ve amcası aynen benim dediğim şekilde anlatıyor..
    "Ezo Gelin'i taklit ederek kendisini asmış diyor.."
    Ben zaten medyaya güvenmem..

Polat'ın da dediği gibi : Gazeteyi tersten okuyacaksın..

Medyadaki güç de sınırlandırılmalı bence..
    Adliyedeki raporları içli dışlı olarak tek elde bilen kuvvet(özel kuvvetler dışında) medyadır.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Hacım şimdi intaar şekillerini düşünelim.

1. şekil bileklerini kesmek : Hangi filmde bilek kesildi?
    2. İple asarak : Saddama özendi vs.
    3. Hap aldı : dıt dıt filmine özendi.
    4. Damarına boş hava enjekte etti : Halka 2 ye özendi...
    5. Örümcek besliyordu soktu ödlü, Reality Tv den oldu..
    6. Damdan atladı : Spiderman ı izledi...

Ya hoca ölümleri / öldürülmeleri filmlere benzetmek bence cahilliğin daniskasıdır. Bunu yapan adamın yorumunu düşünmek ondanda saçmadır.

Ben sen o biz siz onlar neden intaar etmiyoruz filmleri izlerken. Gitsin psikoloğa tedavi olsun intaar meyili varsa adamın filmleri izleyerek , yani ortada bir ölüm şekli olması lazım intaar edecek yada öldürülecek kişide. Buda birçok farklı yoluyla birçok filmde konu olmuştur. Ha bide şu var "izlemese düşünemeyecekti o intaar yolunu" şeye benziyor " ananasın tadını bilmeyenin canı ananas çekmezmiş" , saçmalık.

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    Sen "yetişkin bir insan" için dediğin konuda haklısın..
    Ama benim söylediğim şeyde bir çocuktan bahsediyoruz..
    Yani intihara maili olmayacak bir kişilik..
    Sadece gördüğünü yapacak kapasiteye sahip bir çocuk..

Ama senin dediğin de doğru..
    Yok Polat adam vurdu diye çıkıp adam vurmuş fln filan..
    Eğilimi olan bunu görmeden de yapar, bu sadece tetikleyici bir olay olmuştur o da ayrı bir mevzu tabi..
    Ama bu şekilde sadece tek sebep filmlerin gösterilmesi konusunda haklısın tabi..

Bir zamanlar da bir çocuk ben "Çarizartım" diye kendisini çatıdan atmıştı..
    Benim dediğim olay buna benziyor..
    Anlatabilmişimdir inşallah..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    ya diyelim ki gerçekten polata özenenler var ($iddet içeren o kdr film ve haber olsada) diziyi yayindan kaldirinca bunlar azalicakmi?

tmm tvde görduklerine özenen cahil kesim var malesef ee devlet ne yapmali..? ona buna yasak mi koymali yoksa milletini bilinçlendirmeli mi?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpY-EaFw
    SpY-EaFw's avatar
    Erkek
    yaw kırmızı nokta dedin içim böle bi titredi... of be çok küçükktüm ben tuttui frutti yadi calpo grasso mu ne vardı baya küçüktüm 1 e mi ne gidiyordum gece kalkıp izlerdim babam her seferinde yakalardı sapık mı olacan derdi puşt sonra kendi izlerdi beni yatırıp :( ne güzel günnerdi.

ilk oyu bu sefer ben kullanamadım :Y abi ben kullanmadan oy vermeyin aq
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bende küçükken birkaç sefer yakalanmıştım tutti frutti izlerken :D

λ
Toplam Hit: 4666 Toplam Mesaj: 40