folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Rubik Küpü (E-Book İstek

Rubik Küpü (E-Book İstek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:
    -----------------------------
    ZoktriP bunu yazdı:

fifsonic bunu yazdı:
    ZoktriP bunu yazdı:
    hocam göstermekten ziyade çözerken neler dikkat ediyorsun onu merak ettim ama gelişme var bende 1 tarafını topladım 2. toplamaya çalışıyorum

Hocam bütün renkler sıra ile toplanmıyo, ilk başta tek rengi topluyosun sonra geri kalan 5 renk aynı anda toplanıyo..

İlk olarak tek rengi toplarken yan şeritlerinin de düzgün olmasına dikkat et, yani topladığın yüzeyin etrafinda kalan yüzeylerin üst sıraları düzgün olsun... :)

yan şeritlerinin de düzgün olmasına dikkat et derken bazı yerlerde çoğunlukla aynı renk grupları toplanmış durumda zaten 5 renk grubunuda aynı anda toplamak isterken ilk renk grubundaki 3 lü sıraları bozacakmıyız peki

Belli hamleler var hocam, sırası ile bozup tekrar yapıyorsun.. Üst yüzeyi tamamlayınca, yan şeritler de düzgün olduğu zaman zaten yan yüzeylerin hepsinde bi T harfi oluşuyor, aslında tam T denmez, tetristeki T gibi :D ondan sonra o T nin yanındaki elemanları yerleştircek bi hamle var,sonra alt ortalar yerleşiyor, en son da alt köşeler, düzgün bi küp olsa evde,sana videolu anlatım yapcam :D

Edit: Örnek resimler :)

http://img200.imageshack.us/img200/518/ekrangrntskubrick.png

http://img23.imageshack.us/img23/3510/ekrangrntskubrick1.png

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    Up uleyn... :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    ZoktriP bunu yazdı:
    Çoook tşkler ilgin için dediklerini uyguluyorum ama tek taraftan sonra bir türlü diğer  tarafları toparlayamadım bir soru daha bir tarafı topladıktan sonra toplanmış tarafı bozacakmıyız (3lü gruplar hariç)

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:
    ZoktriP bunu yazdı:
    Çoook tşkler ilgin için dediklerini uyguluyorum ama tek taraftan sonra bir türlü diğer  tarafları toparlayamadım bir soru daha bir tarafı topladıktan sonra toplanmış tarafı bozacakmıyız (3lü gruplar hariç)

Yukardaki pozisyondan sonra artık T nin yanlarini doldurman gerekiyo, yani her yuzeyin 2.sirasini olusturuyosun demin kaydettim videoya upload ettim, link birazdan aktf hale gelir büyük ihtimal...

http://www.metacafe.com/watch/3631024/rubik/

İlk basta biraz karisik gelebilir, bi yerde hareketi tersten yapip aradaki tasi geri cikarmam gerekti, diger 3 seferde standart olarak yaptim, anlamadigin yer olursa saniye araligini belirterek sorarsin :)

Toplam Hit: 6726 Toplam Mesaj: 25