Rubik Küpü (E-Book İstek
-
fifsonic bunu yazdı:
-----------------------------
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------fifsonic bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
hocam göstermekten ziyade çözerken neler dikkat ediyorsun onu merak ettim ama gelişme var bende 1 tarafını topladım 2. toplamaya çalışıyorum
-----------------------------Hocam bütün renkler sıra ile toplanmıyo, ilk başta tek rengi topluyosun sonra geri kalan 5 renk aynı anda toplanıyo..
İlk olarak tek rengi toplarken yan şeritlerinin de düzgün olmasına dikkat et, yani topladığın yüzeyin etrafinda kalan yüzeylerin üst sıraları düzgün olsun... :)
yan şeritlerinin de düzgün olmasına dikkat et derken bazı yerlerde çoğunlukla aynı renk grupları toplanmış durumda zaten 5 renk grubunuda aynı anda toplamak isterken ilk renk grubundaki 3 lü sıraları bozacakmıyız peki
-----------------------------Belli hamleler var hocam, sırası ile bozup tekrar yapıyorsun.. Üst yüzeyi tamamlayınca, yan şeritler de düzgün olduğu zaman zaten yan yüzeylerin hepsinde bi T harfi oluşuyor, aslında tam T denmez, tetristeki T gibi :D ondan sonra o T nin yanındaki elemanları yerleştircek bi hamle var,sonra alt ortalar yerleşiyor, en son da alt köşeler, düzgün bi küp olsa evde,sana videolu anlatım yapcam :D
Edit: Örnek resimler :)

-
Up uleyn... :D
-
ZoktriP bunu yazdı:
Çoook tşkler ilgin için dediklerini uyguluyorum ama tek taraftan sonra bir türlü diğer tarafları toparlayamadım bir soru daha bir tarafı topladıktan sonra toplanmış tarafı bozacakmıyız (3lü gruplar hariç) -
fifsonic bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
Çoook tşkler ilgin için dediklerini uyguluyorum ama tek taraftan sonra bir türlü diğer tarafları toparlayamadım bir soru daha bir tarafı topladıktan sonra toplanmış tarafı bozacakmıyız (3lü gruplar hariç)
-----------------------------Yukardaki pozisyondan sonra artık T nin yanlarini doldurman gerekiyo, yani her yuzeyin 2.sirasini olusturuyosun demin kaydettim videoya upload ettim, link birazdan aktf hale gelir büyük ihtimal...
http://www.metacafe.com/watch/3631024/rubik/
İlk basta biraz karisik gelebilir, bi yerde hareketi tersten yapip aradaki tasi geri cikarmam gerekti, diger 3 seferde standart olarak yaptim, anlamadigin yer olursa saniye araligini belirterek sorarsin :)