Rusca Ogrenmek
-
Tanıdıgm ruscanın r sını bılmıyordu çalışmak için gıttı rusyaya 2 sene calıstı ogrendı geldı kurs falanda yok nasıl yaptı bılmıyorm
-
hocam oraya gıdınce ogrenıyor benım arkdasların hepsı orda ogrendı ama hıc yoktan burda bıraz alıstırma yapalım dıye arıyorum bı kac kelıme bıırsek ıletısımkurmak daha kolay olur.
zaten bıldıgınz gıbı turkler her gıttıgı yere kendı dılleını de tasıyorlarcoguna turkce ogretmıslerdır . :PP
-
Lazım olabilir çizik atalım :)
-
Rosettayı indirdim WIN7 de calısmıyor
-
yakında kursuna baslıcam çizik :/
-
rusça pek kolay bir dil değil. öyle eğitim cdleri videolu anlatımla olmaz onlarla anca pekiştirirsin.
-
olmaz kardesim olmaz bosuna ben orda rusca ogrenicem die kendini kasma git rusyaya adam gibi bi dil okuluna yazıl orda universitelerin hazırlık sınıfları var yabancılar için 1 sene hergun bir fiil okula git pratik yap ama bunları yapmadan once turkceyi tam anlamıyla ogren cunku sana cok lazım olucak baslarda daha sonra baslarsın konusmaya rusca ama hemen bekleme cunku turkce ruscaya gore daha yumusak aksanı olan bir dil 1.5 senedir ukraynadayım ama hala sigara alırken marlboro yu solediğimde ilk seferinde coguk ukraynalı anlamıyor cunku dilleri sert bir dil anlatabilmişimdir umarım ama zamanla ogrenirsin bakma turkiyede otellerde calısan garsonların barmenlerin ruscasına onlarınki sıfır rusca ruscanın r sini bilmiolar ama biliomus gibi davranıolar ya cıldırıorum her neyse kardesim allah sana kolaylık versin dediğim gibi oncelikle kendi anadilini ogren sen turkiyede daha sonra rusyaya git 1 sene 2000$ okulların hazırlık sınıfına kaydol orda ogren cunku bu dilin padejleri var nerde ne kullanacagını anlatan bi tablosu var dil yapısı için o sekilde ogrenirsin...
ayrıca bu dil ile turkcenin hiçbir alakası yok bilgin olsun ornek vermemi istersen sole soliyim senden nefretediyorum dersin. ama rusca solemesi seni nefretediyorum dur.
-
hacılar ben konuyu tekrar bi hortlatayım
su rosettayı elınde bulunduran bırı varsa bi yer up edebilrmi linklerin hiçbirinde bir şey torrent bile olur verilen linkteki sayfa mahkeme kararıyle egellenmiş
-
ruscada bayan ile erkeğin konuştuğu dil farkılıdır diye yazmıştı birisi forumda.
-
50 tane set al dilemedikten sonra olmuyor o isler ben 2 senedir burdayim geldigimde sadece DA kelimesini biliyordum oda hep bulmacada karsima ciktigi icin ruscada evet DA :))
ama simdi sukur iyi kotu akici konusuyorum iyi derecede anliyorum..
dilin kolay tarafi hemen hemen yazildigi gibi okunur ve ingilizce kibi donusu ters anlatimi azdir.. erkege bayana ayri konusulur ornek geliyorum demek 5 farkli anlam vardir.
geliyorum:yuruyerek..arabayla..ucakla.bisikletle...trenle..hepsi ayri soylenir..
ornek aksam nerdeydin erkek icin: vcera ti kuda bil
bayan icin: vcera ti kuda bila
erkek: o geldimi: on prisol
kadin: ana prisla