folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Russell"İn Çaydanlığı

Russell"İn Çaydanlığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Arkadaşlar internette gezinirken gördüm... Burada da arattım var mı diye , yoktu . Siz değerli TBT Müridleriyle paylaşmadan edemedim :)

---

Eğer ben Dünya ve Mars arasında eliptik bir yörüngede güneşin etrafında dönen Çin seramiği bir çaydanlık olduğunu öne sürseydim ve bu çaydanlığın en güçlü teleskoplarımızla bile tespit edilemeyecek kadar küçük olduğunu ekleyecek kadar da dikkatli olsaydım, kimse bu görüşümün tersini kanıtlayamazdı. Ama devam edip de bu savımın yanlışlanamaz nitelikte oluşundan dolayı insan aklının ondan kuşku duymasının kabul edilemez bir küstahlık olacağını söyleseydim, herkes haklı olarak saçmaladığımı düşünürdü. Ancak, eğer böyle bir çaydanlığın varlığı eski kitaplarca onaylansaydı, her Pazar günü kilisede kutsal gerçeklik olarak öğretilseydi ve okullarda çocukların beynine kazınsaydı, onun varlığından kuşku duymak bir gariplik belirtisi olarak görülür ve o kuşkuyu duyan kişiye yakınçağda bir ruh doktoruyla ya da daha önceki çağlarda bir Engizisyon yargıcıyla bir randevu alınırdı.

Organize dinlerin, açık düşmanlığımızı haketmesinin nedeni şudur ki, Russell'ın çaydanlığına olan bir inancın aksine, din güçlüdür, etkilidir, vergiden muaftır ve kendini korumaktan aciz küçük çocuklara sistematik biçimde aşılanır. Çocuklar gelişim yıllarını çaydanlıklar hakkında manyakça kitaplar ezberleyerek harcamaya zorlanmazlar. Devletin okulları, anababaları yanlış biçimdeki çaydanlıklara inanmayı tercih eden çocukları okul sisteminin dışında tutmaz. Çaydanlığa inananlar, çaydanlığa inanmayanları ya da çaydanlık kâfirlerini veya çaydanlık sapkınlarını hatta çaydanlığı inkar edenleri ölümüne taşlamaz. Anneler çocuklarını, bir değil de üç çaydanlığa inanan çaydanlık-gâvuru eşlerle evlenmemeleri için uyarmaz. Önce sütü koyanlar, önce çayı koyanların dizlerini parçalamaz.

---

O da yok.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

Uçan Spagetti Canavarı var bide o bundanda süper (:

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek
    Yok .. :) öLümüne uçan çaydanLık... o bizim tanrımız ... dünya ile mars arasında yaşıyor ve her şeyi o yarattıııı :D

O da yok.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

anlatmak istediğinize saygı duyuyorum

ama

rahatlıkla yanlış denilebilecek bir benzetme.

dinin söyledikleri, hayattan uzayda gezen çaydanlık kadar uzak olmak bi yana tam hayatın kendisidir.

öğretileri huzurlu dünya düzenine yöneliktir.

Kur'an mucizeleri, peygamberleri mucizeleri gibi konuları hatırlatmama gerek var mı sanırım var.

Demek ki herhangi bir inanışla din gibi kapsamlı bir yaşama biçimi bu şekilde benzeştirilemez.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

anlatmak istediğinize saygı duyuyorum

ama

rahatlıkla yanlış denilebilecek bir benzetme.

dinin söyledikleri, hayattan uzayda gezen çaydanlık kadar uzak olmak bi yana tam hayatın kendisidir.

öğretileri huzurlu dünya düzenine yöneliktir.

Kur'an mucizeleri, peygamberleri mucizeleri gibi konuları hatırlatmama gerek var mı sanırım var.

Demek ki herhangi bir inanışla din gibi kapsamlı bir yaşama biçimi bu şekilde benzeştirilemez.

şahsi fikrinizdir ben de size saygı duyuyorum

ayrıca diğerleri gibi küfür etmediğiniz için teşekkür ediyorum

fakat biz de bu şeyleri körü körüne savunuyor değiliz :)

O da yok.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

şahsi fikrinizdir ben de size saygı duyuyorum

ayrıca diğerleri gibi küfür etmediğiniz için teşekkür ediyorum

fakat biz de bu şeyleri körü körüne savunuyor değiliz :)

teşekkürler ben de aynı düşüncedeyim

körü körüne savunmadığınızı biliyorum aynı şekilde ben de körü körüne savunmuyorum 

ateistlere ve benzerlerine hep saygı duymuşumdur

çünkü bu dünyada çok sayıda kişi düşündüğü için değil öğretildiği için dine inanıyor

oysa kendi dinim İslam'ın düşünmeyi emrettiğini biliyorum (diğer dinleri bilemiyorum)

Bazen düşünüyorum olay tersine olsaydı:

yani okullarda rastgele varolan evren, evrim, doğanın evrim... anlatılsaydı be ilahi dinlere inananlar şimdiki ateistler kadar olsaydı nasıl olurdu =)

öyle bir dünyada yaşamak isterdim. çünkü inanan herkes ciddiyetle düşünüp inanmış olurdu.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

Yok .. :) öLümüne uçan çaydanLık... o bizim tanrımız ... dünya ile mars arasında yaşıyor ve her şeyi o yarattıııı :D

----------

böyle alaycı bir tavır kullandıktan sonra küfür de ederler, başka şeyler de yaparlar,..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

hotboy bunu yazdı:

----------

böyle alaycı bir tavır kullandıktan sonra küfür de ederler, başka şeyler de yaparlar,..

İşte sizin gibi düşünen bir insanın Prometheus arkadaşımdan farkı budur...

Koyun önyargıyı . Aynen devam edin

O da yok.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek

KafirImam bunu yazdı:

hotboy bunu yazdı:

----------

önce adam gibi konuşmayı öğren, sonra gel bu mevzuları tartış, 2 laf ezberlemişsin, geveleyip duruyorsun

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hotboy bunu yazdı:

----------

puhahahahah

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KafirImam
    KafirImam's avatar
    Erkek

hotboy bunu yazdı:

KafirImam bunu yazdı:

hotboy bunu yazdı:

----------

önce adam gibi konuşmayı öğren, sonra gel bu mevzuları tartış, 2 laf ezberlemişsin, geveleyip duruyorsun

Seninle tartışmayacağım abicim . Sen yoluna ben yoluma . Kusra bakma , cevap yazma ihtiyacı hissetmiyorum bu mesajına zaten .

O da yok.
Toplam Hit: 2288 Toplam Mesaj: 17