Rusya Gürcistanı Vurdu
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------patates eder ama rusyaya pahalıya malolacaktır
zira cecenistan daha yakın tariihte rusyaya büyük zararlar verdi.
-----------------------------
katılıyorum -
Rusyanın a.q. inşallah büyümezde yakınımız savaş olmaz ... Ama Rusya'yı ....
-
Ha bir de şu açıdan bakabiliriz Gürcistana zırhlı araç + yazılım + topçu/füze bataryası vs satarak bu durumdan kazançlı çıkmamız da mümkün.Rusya Gürcistanı vurmakla kalmaz yönetimini değiştirirse Kafkaslardaki ABD gücü azalacak bu bizim içi iyi,savaş çıkması da Türkiye'nin silah vb ürünleri satışını arttıracağından bu da bizim için güzel,savaş mı çıksa ne :)
-
Tarihe kahramanlıkları savaçılığıyla iz yapmış ırklar vardır , bunlar Türkler , Ruslar , Almanlar , Çinliler , İranlılar en önemlileridir. Bu ırkları yabana atmak saçmalıktır. Ülke bilincine sahiptir bu ırklar. İşgal edilse bile bağımsızlık için kan dökmesini bilirler. Irakta görüldüğü gibi ülkesi zaptedilmiş şekilde dolaşmaz dolaşamazlar.
-
AntiOksidan
kafkasyada çıkan savaştan bizim karlı çıkmamız için uyanık bir yönetim lazım
bu yönetimle biz satsak satsak kefen bezi satarız gibime geliyor
onuda israilden ithal ederrek
-
mekan rusyanın mekanı, amerikanın borusu siksen ötmez
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan
kafkasyada çıkan savaştan bizim karlı çıkmamız için uyanık bir yönetim lazım
bu yönetimle biz satsak satsak kefen bezi satarız gibime geliyor
onuda israilden ithal ederrek
Yoo :)
Biz İsraile otokar olarak zırhlı araç satıyoruz :),Mısıra Volkan atış kontrol sistemini pazarlıyoruz,fırtına obüsünün alıcıları var,alçak irtifa savunma sistemi olan kaideye monteli stinger sistemi satıyoruz vs vs.Yani chpde olsa akpde ols mhpde olsa bu durumda taleplere hayır demezler ama asıl mevzu talep gelmeden bir alo demektir,bizde bunu yapacak adam yok.Türk savunma sanayii çok gelişti hocam.Bir bunlar değil tıbbi malzemeler,gıda vs. de satılabilir.
Her durumda karlı çıkabileceğimiz bir durum,kafa kullanılırsa.Tabi olayın şöyle bir yanı da olabilir Rus istihbaratı ABD'nin yakın gelecekte İran'ı vurma niyeti olduğnu düşündüyse ki İsrail 100 uçakla akdenizde tatbikat yaptı ve Iraktaki ABD üslerini kullanma izni aldı,Rusyanın direk İran-ABD mücadelesine el uzatacak gücü olmadığından böyle bir olaya kalkışıp ABD'yi oyalamaya çalışıyor olabilir. -
AntiOksidan
aga ben söylediklerini duymuşum ama ıran ırak savaşından ne kadar zararlı çıktığımızıda biliyorum
ticaret zor zanaatir helede savaş bölgesinde çok akılla yapılmalı
bence bizim ülkede böyle kadrolar ya yok tur yada başkalrının menfaatine çalışır
-
efrasyap bunu yazdı:
-----------------------------AntiOksidan
aga ben söylediklerini duymuşum ama ıran ırak savaşından ne kadar zararlı çıktığımızıda biliyorum
ticaret zor zanaatir helede savaş bölgesinde çok akılla yapılmalı
bence bizim ülkede böyle kadrolar ya yok tur yada başkalrının menfaatine çalışır
Türkiye kurtuluş savaşından sonraki hiçbir savaştan karlı çıkmadı,2.dünya savaşı diyebiliriz belki uzak durduğu için.
Mesela ABD hem Irak'ı silahlandırdı hem de el altında İran'ı silahlandırdı o savaşta.Dediğin gibi böle kadrolar yok ama olacak,Osman Pamukoğlu gibi adamlar umarım bir an önce aktif siyasete girerler. -
Size Üzülerek söylüyorum ki bu sitedekilerin hepsi 3. dünya savaşını Görecek