Rüyamı Değil Mi ? Tırtstım
-
iyi geceler arkadaşlar ilk kez böyle bir konu açıyorum garip! yaklaşık 1 saat falan uyudum tahmini o da en fazla evin içindeyim uyuyorum.Rahatsız oldum uyanmak istediim. İstediğim zaman uyanabiliyorum yani ilk kez böyle bir şey oldu uyanamıyorum..Elimi yüzüme atıyorum gözümde iki tane gözlük çıkartıyorum birini koyuyorum masanın üstüne aq elimi yüzüme bidaha atıyrum. yine iki gözlük bi daha atıyorum yine gözlük bu böyle 6-7 defa oldu. bunlar olurkende sürekli rüya başa sarıyor yataktan kalkıyorum gözümde iki tane üstüste takılmış gözlük ve sürekli gör artık gör artık diyorum içimden ne alaka onuda anlamadım.Neyse baktım sürekli aynı şey oluyor kendimi sıktım çünkü gerçekten uyanmadığımı anladım. iyice sıktım sağ karın tarafımda bir ağrı hisstettim o ne alaka onuda bilmiyorum.ve mutlu son uyandım beynim zonklüyor. sağ tarafımda karıncalanma gibi birşey var. şimdi iyiyim varmı böyle bişe gelen başına.
-
Yorgunluktandır hocam.
-
ben de çene kasılması oluyordu çok kötü la
ömrümde 2 3 kere olmuştur rüyamda ve gerçekte eşzamanlı olarak dişleri kırarcasına çeneyi sıkmak
-
sen uyuduğunu sanıyosun ama yanılıyorsun astral seyahat yapmışsın düpe düz
-
Uyku felci. Karışık bir rahatsızlık. Başladıysa artık bitmez. Ömrünün sonuna kadar sürecek. Ama alışırsın.
karabudun tarafından 10/Şub/13 02:18 tarihinde düzenlenmiştir -
OLASI SEBEPLERİ
- Sırtüstü yatmak
- Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
- Fazla stres
- Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
- Olaydan hemen önce görülen.berrak rüya Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir WILD olarak da bilinir.
- Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.
- Uyku öncesi açlık.
-
Benimde başıma böyle tırsınç bi olay gelmişti, beyin bu insana oyun oynuyor işte :)
Uyurken dolabımda cenin pozisyonunda saklanan bir kız geliyor gözümün önüne, tuvalete diye kalkıyorum, dönüşte dolabı açıyorum, kızı arıyorum elbiselerin arasında, ışığı açıp biraz daha arıyorum, bulamayınca uykuya dönüyorum.
Uyanınca rüya mıydı lan bu derken ışığın açık ve düm dolabın yerde olduğunu farkediyorum :), yarım saat aramışım, bulamayınca ışığı açıp yine aramışım, ama napıyorum lan ben diye uyanmamışım :)
Yani uyku ile uyanıklık arasında iken neyin rüya neyin gerçek olduğunu anlayamıyorsunuz.
-
Muhtemelen halk arasında karabasan dıye bılınen gercekde ıse uyku felcı olan olayın bı benzerı
neden dersen bılındıgı gıbı bu uyku felcı beynın bedenden once uyanması. Insan uyanıyo ama bedenını hareket ettıremıyor cunkı beden henuz uyuyor muhtemelen senınkıde bole bısıdır
ama sersemlıkte olabılır. Bız bunu rem uykusuna gecıste gorduk ve zaten ruya goruyodummgıbı bısıdemıssın tam remmuykusuna gırdıgınde uyanmaya calısmıssın e vucutta tam ıplerı bırakdıgı anda deeeh deyince. Bole afalllamalar sersemlemeler olabılır. Kımılerınde uzuv kaybı kımılerınde cene veya dılde spazm sendede korluktarzı bısı olmus,
doktora gıd ama muhtemelen senı psıkologa yollar. Ama ıns yorgunluk veya sıtrestendır
-
karabudun bunu yazdı
Uyku felci. Karışık bir rahatsızlık. Başladıysa artık bitmez. Ömrünün sonuna kadar sürecek. Ama alışırsın.
uyku felci bende oldu düzeldi. :)
-
Gözlüklerin markasına göre yorumlanır bu rüyan;
Rayban gibi kaliteli bi gözlüktüyse zengin olacaksın
Pazar malı 10 liralık gözlüklerdendiyse ömür boyu ele mahkum kalıcaksın
-
Yaw şükredin halinize bendeki rüyalar bir değil 10 değil sabaha kadar saçmalık akşam sucuk gibi terliyom :S