folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Rüzgar Türbini Kullanan Müritler Varmı.?

Rüzgar Türbini Kullanan Müritler Varmı.?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek

up..

http://www.ruzgarenerjisi.net/ruzgarjenaratoru.htm

tekuna tarafından 24/Mar/13 23:11 tarihinde düzenlenmiştir

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek

bende bunları araştırdım bir ara.

http://www.enteresan.com/haber/kucuk-ve-akilli-ruzgar-turbini-helix-savinous.6mj.4.1.html

Verim açısından daha iyi ve komşuluk yaşanan meskenlerde dB olayınıda dikkate almalısın, bunların yaydıkları ses diğerlerine göre daha düşük bu da onları tercih sebebi yapıyor.

"O da Senden Razi Dön Rabbine"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek
    burhan808 bunu yazdı

bende bunları araştırdım bir ara.

http://www.enteresan.com/haber/kucuk-ve-akilli-ruzgar-turbini-helix-savinous.6mj.4.1.html

Verim açısından daha iyi ve komşuluk yaşanan meskenlerde dB olayınıda dikkate almalısın, bunların yaydıkları ses diğerlerine göre daha düşük bu da onları tercih sebebi yapıyor.

bunlardan Türkiyede var mı hocam :)  bunların türü savionus yani yatay zaten biliyorsundur da bilmeyenler için söylim

aslında bunların anabayine gidip incelemek kurcalamak lazım tam bir teknoloji harikası yahu

birde bunların artısı eksisi vardı  normal (bunun adı da vardı ama unuttum ) ile saviyos tipi olanlar arası karşılaştırma gibi birşey incele derim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Çok araştırdım beyler, her türlü kanununu okudum, teşvik 1-2 cetvelleri var önce onları bileceksiniz, mesela güneş kwh'si 13.3 dolar centten verilir şebekeye, eğer fotovoltaik hücreyi odaklamayı invertörü takip sistemini türk malı kullanırsan 20 dolar centi geçer kwh'si, şuan çinden ital paneller taşıma + montaj yani anahtar teslim olarak w'ı 4liraya gelir, yani 500kw lisanssız bir sistem 2milyon liraya inşa edilir, metrekareye 1700kwh ışık düşen bir yerde (karaman) bu sistem aylık 30.000tl getirir, yani 5 yılda amorti eder, karamanda 25.000metrekare trafo yanı (osb) arazi aldım çevremdeki arazide 7 adet ölçüm istasyonu var, anlayacağınız elalem uyanmış, ben 50kwlık bir sistem düşünüyorum yani 200.000tlye aylık 3.000lira gelir. İlk on senede %10verim kaybı yaşar hücreler, devlet 20yıl alım garantisi veriyor, kendini defalarca amorti ediyor anlayacağınız.

Rüzgar işini anlatayım, rüzgarın enerjisi hızının küpüyle doğru orantılıdır, işi bilmeyen adamlar gidip karamana 3m/s ortalama hızla esen yere rüzgar gülü dikiyor, işi bilen adam çanakkaleye gidiyor 8m/sye dikiyor, bu nedemek karaman 27birim üretirken çanakkale 512 birim üretiyor demek,   önxelikle yenilenebilir enerji genel müdürlüğünden repa'yı alacaksınız,ardından kuracağın yeri belirleyeceksin, çanakkale için 100kw bir rüzgar türbini 400.000tl, anahtar teslim fiyatı, kapasite faktörü %40 olan bir yerde ortalama 40kw verimle çalışır bu türbin, yani aylık 24x30x40=28800 kwh elektrik demek, yine aynı cetvelten bu elektiği kwh'si 20kuruşa devete satıyoruz yani aylık 5800 tl ediyor, tabi vergi %15den başlayıp %40da bittiğinden ortalama %25i devlete kalıyor gelir vergisi olarak (şirket kurulur yuatırım gider gösterilir vergi kaçar lisanssız üretimde şirketlere de izi var) 

Sonuç olarak param var bi yere yatırayım yan gel osman yatayım diyorsanız bu iş size göre

alın çiçeklerim iyisiniz

http://www.eie.gov.tr/YEKrepa/REPA-duyuru_01.html

Güneş ikiye ayrılır : yoğunlaştırmalı ve fotovoltaik olarak, dünyanın en büyük santralleri (solar one falan) yoğunlaştırmalı çalışıyor, çukur aynada r/2=f bağıntısı kullanılarak, fyüzey/aynayüzey =70 yani ışığı 70kat yoğunlaştırır

http://www.youtube.com/watch?v=tNFfmHzuqP4

glaurung tarafından 25/Mar/13 00:20 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Güneş verimliliği yüksek yerlerden arazi almak karlı bir yatırım olacak ozaman. Hangi illerin hangi ilçelerine yönlenmek karlı olur acaba?

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek
    nukeshore bunu yazdı

Güneş verimliliği yüksek yerlerden arazi almak karlı bir yatırım olacak ozaman. Hangi illerin hangi ilçelerine yönlenmek karlı olur acaba?

en güneyin güneye bakan ızsız sapsız köy il ilçe merkezlerinden ırak güneye bakan dağ eteklerini almak mantıklı olur sanırım :)

başlangıç için ne gibi bir sermaye gerekir ki acaba?  benim bölümüm elverişli üni. bitmeden bu işlere yoğunlaşmam lazım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    nukeshore bunu yazdı

Karaman-mersin-antalya üçgeni uygun, öncelikle yıllık yağış miktarına bakacaksın antalya ve mersine karamandan 2 kat yağış düşüyor, du da karamanda 2 kata yakın daha bulutsuz gün var demek, ayrıca karaman antalya ve mersinden 800metre yukarda olduğundan güneş hava ve özellikle nem tarafından tutulmuyor. 

Arazi alırken dikkat edilecek hususlara gelince, öncelikle bir tesis maliyeti var bir de sisteme bağlama maliyeti var, dekarı 1.000tlye çorak ovada arazi alırsın ama şebekeye bağlamak için çekeceğin hat tesisin kendisinden pahalıya gelir, o yüzden en yakın bağlanılabilir trafo nerde bi araştırıp sonra bağlantı masraflarını elektrikçiden fiyat almak suretiyle öğrenebilrsiniz. 

Karamanda trafo yanındaki arazimin dönümü 7.000tl, ben internete vereceğim ilanda şöyle bir anlaşma düşünüyorum. 

1Megawattlık tesis 7200metrekareye kuruluyor

400.000tlsi olan bir adam 100kw'lık bir tesis kurabiliyor. bu da 720metrekare demek, aralıklarla yürüme yollaryla 1dekar. Normalde dekarı 7.000tl ve gidip de 1 dekar alamazsın en az 10dan başlar. Ben diyorum ki ben sana araziyi vereyim 1.000metrekareyi 4000den ama sen o 4000i beni şirkete %1 ortak ederek sağla, normalde 10x7den 70.000tl arazi parasını sisteme yatır %20 fazla üret %19 sana kar kalsın diyorum. Hem birkaç müşteri olduğunda ortak bekçi tutulur, masraflar bölüşülür falan. 

http://www.eie.gov.tr/MyCalculator/Default.aspx

glaurung tarafından 25/Mar/13 15:15 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı
    nukeshore bunu yazdı

Karaman-mersin-antalya üçgeni uygun, öncelikle yıllık yağış miktarına bakacaksın antalya ve mersine karamandan 2 kat yağış düşüyor, du da karamanda 2 kata yakın daha bulutsuz gün var demek, ayrıca karaman antalya ve mersinden 800metre yukarda olduğundan güneş hava ve özellikle nem tarafından tutulmuyor. 

Arazi alırken dikkat edilecek hususlara gelince, öncelikle bir tesis maliyeti var bir de sisteme bağlama maliyeti var, dekarı 1.000tlye çorak ovada arazi alırsın ama şebekeye bağlamak için çekeceğin hat tesisin kendisinden pahalıya gelir, o yüzden en yakın bağlanılabilir trafo nerde bi araştırıp sonra bağlantı masraflarını elektrikçiden fiyat almak suretiyle öğrenebilrsiniz. 

Karamanda trafo yanındaki arazimin dönümü 7.000tl, ben internete vereceğim ilanda şöyle bir anlaşma düşünüyorum. 

400.000tlsi olan bir adam 100kw'lık bir tesis kurabiliyor. bu da 720metrekare demek, aralıklarla yürüme yollaryla 1dekar. Normalde dekarı 7.000tl ve gidip de 1 dekar alamazsın en az 10dan başlar. Ben diyorum ki ben sana araziyi vereyim 1.000metrekareyi 4000den ama sen o 4000i beni şirkete %1 ortak ederek sağla, normalde 10x7den 70.000tl arazi parasını sisteme yatır %20 fazla üret %19 sana kar kalsın diyorum. Hem birkaç müşteri olduğunda ortak bekçi tutulur, masraflar bölüşülür falan. 

ustad peki bu sebekeye baglama isinde, ille de trafo merkezi olmasi sart mi, herhangi bir enerji nakil hattina dogrudan ya da dolayli bir sekilde baglamaya izin var mi? 

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı
    nukeshore bunu yazdı

ustad peki bu sebekeye baglama isinde, ille de trafo merkezi olmasi sart mi, herhangi bir enerji nakil hattina dogrudan ya da dolayli bir sekilde baglamaya izin var mi? 

50Kw ya kadarki Güç üretimlerinde Şebekeye bağlama Zorunluluğu yok... 30Kw lık gücünde beslemediği besleyemeceği ev yok... Evin için ise Şebekeye Bağlamak Mecburiyetinde değilsin bilgine.!

Yada Elektrik Satışından gelir elde etmek istiyorsan Tabiki Kurmak isteyebilirsin. Karlı bir iş Olduğunu Söylemem gereksizdir... Çünkü Giderin sadece Kurulum olan bir iş.. En fazlasından bakım yağlaması falan var...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı
    nukeshore bunu yazdı

bazı dağıtım şirketleri başvuruları internette yayınlıyor, medaşın sitesindeki başvurularda bölge no direk no veya trafoyu belirtiyor, mevcut hat AG OG veya YG olabiliyor, senin çıkışının bir standartı var, bu standartlar voltaj yani ordaki hattın voltajına uygunsa küçük bir masrafla bağlanılabilir. 250TL veriyorsunuz bir belgeler hazırsa onlar size bağlantı anlaşması çağrısı yapıyor, orda görüyorsunuz nasıl bir bağlantı bekleniyor sizden

Toplam Hit: 6396 Toplam Mesaj: 32