Saatli Bombanın Mantığını Bilen ?
-
s.a beyler bu aralar bomba yapımlarına merak sardım mesela gübre bombasına elektirik verdiğimizde uzakdan doğru patlayabiliyor.Saatli bombalardada saatin telleri gübreye bağlanıyor ve alarm kuruluyor alarm çaldığında bi şekilde gübreye elektirik veriyor ve patlıyor saatli bomba düzeneği bilen varsa söyleyebilirmi :)[Nereyi patlatcan diye sormayın sadece merak,hoby]
Teşşekkurler
-
Adamın başına ne gelirse meraktan gelir zaten akıllı dur yerinde helede bu zamanda.
-
ne varmış zamanda?
-
gübre bombası dediğin anfoyu direkt kablo bağlayarak patlatamazsın aksine dinamit kalıbı ile anca ateşlenebilir...öle olsaydı herkes anfo kulanırdı...vazgeç bu meraktan yoksa başına yağmayan y...rak kalmaz...kolay gelsin..
-
adamım boş ver bunları
kendine dikkat et sen lazımsın!
-
bilmiyom a.q
-
sen hobi olarak bomba mı yapıyosun?
-
WebCrow bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------bomba değil ama, bomba üzerinde kullanılan elektronik devreler ve mekanizmalar hobi olarak yapılır.
ayrıca bomba da hobi olarak yapılır.
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------WebCrow bunu yazdı:
-----------------------------bomba değil ama, bomba üzerinde kullanılan elektronik devreler ve mekanizmalar hobi olarak yapılır.
ayrıca bomba da hobi olarak yapılır.
içinde bulunduğumuz zamanda en tehlikeli hobi olsa gerek
adamın hayatını karartırlar :) savunamazsın bile kendini
ayrıca bende elektronikten anlarım, keyifte alırım. bombayı patlatan devre lambada yakar kanaryalı zilde öttürür...
-
benim ses bombası gibi olma sende :P
-
Öncelikle tehlikeli bir hobin var.bunu bilmeni istiyorum.Eğer sadece meraktan ise amenna...
Şimdi anladığım kadarıyla sen anfodan patlayıcı yapmaya çalışmışsın.Bu tepkimeyi güçlendirmek için fuel oil kullanman lazım.Yani direk amonyum nitrat tepkimeye girmez.İkinci aşama ise şu.Elektronik saatlerin hoparlöre giden kablolarında 1,5 V akım var.Bahsettiğim bu akım a.nitrat+fuel oil karışımını tepkimeye sokmaz.Çünkü star telin çok ısınması gerek.Tavsiyem 3310 tarzı eski bir cep telefonunun titreşim motoruna giden kabloları yani elinin altında bulunan telefon düzeneğini kullanman olur.Tek yapacağın iş telefonun alarmını kurmak olur.Oda saatli:D
Hadi iyi uğraşlar
Saygılar