Sadece 2 Sayı Kullanarak Yazabileceğiniz En Büyük Sayı?
-
Hiçbir matematik sembolü kullanmadan sadece 2 sayı kullanarak yazabileceğiniz en büyük sayı kaçtır? [Devamı Süper Beyin Dergisi 1. Sayısında]
Cevaları doğru olarak mektup, fax ve mail yoluyla bize ulaştıran tüm okurlarımıza 15 TL değerindeki SÜPER HAFIZA 5000 AKIL OYUNLARI kitabı ve 10 TL değerinde HİPNOZ CD’si hediye gönderiyoruz.http://www.superbeyin.net/
şu konudan görerek girdiğim sitede vardı, acaba nedir?
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=90882
-
soruda bulduğum hatalar var
1) sayı derseniz 10,11... hepsi sayıdır. 0 ila 9 ve arası "rakam"dır. (ayrıca rakamlar da sayıdır)
2) tekrar konusu belirtilmemiş. örneğin iki farklı ya da aynı sayı mı yoksa aynı olmak veya olmamak kaydıyla sonsuz sayıda tekrar edilebilir mi?
3) üslü sayılar sembole girer mi girmez mi?
-
haklısın hoca bu bilgiler verilmeden bi tahminde bulunamazsın
-
hediyeler çokta önemli değil o yüzden kendimi zorlamacam :D
-
vesselam bunu yazdı:
-----------------------------
hediyeler çokta önemli değil o yüzden kendimi zorlamacam :D
-----------------------------mesajı yazarken zorladığın kadar denesen yeter =)
-
hocam o buldukların hata değil ki rakamlarda sayı olsa ne olacak ? he ama rakam ve sayıların tanımı tam tersi olsaydı sayılar küçük olan olupta rakamlarda sayı olsaydı o zaman eyw. 2.şıkkın da yine aynı tekrar üzerine bişey söylenilmemişse bu serbest demektir ve en büyüks ayıyı ürette ister tekrar et ister etme demektir. 3.şık hakkında yorum yapamam matematik hiç görmediğim için bilmiyorum birinci şıkkıda zaten bilmiyoruma ma yazdıklarını doğru alarak soruda yanlışlık olmadığını belirtmeye çalıştım..
-
Nikoteen
belki sorunun şartlarını deride vermiştir diye düşünmeden edemedim, ama yazdıklarım farkediyor. belli şeyler sonsuza çıkar onlar sayılmaz dersen yazdıklarımın bir kısmı geçersiz olur ama açıkça belirtilmesi gerekirdi.
matematik ve Türkçe açısından da problemli bir problem bu =)
-
sonsuz - 0,00......
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------
sonsuz - 0,00......
-----------------------------sonsuz bir sayı değildir, kavramdır.
sonsuz - 0 = sonsuz yaparki soruya göre "-" kullanılmaması gerekir.
-
hocam gece gece gözlerim kapanmak üzereyken başına iş açıp uzatmak istemem ama halen nasıl fark ettiğini anlamadım ben ? Sen benim yazdıklarımı bir de gündüz gözüyle oku istersen türkçeolarak ta bir sorun yok bence sadece metamatik problemlerinden alısık oldugun için 2.şıkkı koydun böyle birşey belirtilmemişse sende uymazsın yani adamlar 2 sayı kullanda isterse sayı olan rakamlardan da kullan istersen tekrarda yap ama yeterki 2 sayıyla yazılacak en büyük sayıyı bul demişler.
Şimdi dediğim gibi matematikten zerre anlamam sadece lise 1 de oda yarım yamalak gördüm hocamız hamile olmuş,dersler boş geçmişti hep.Ama bence burda mantık olarak bir formul yazılabilir yani vardır ya hani matematikte öyle şeyler rakam kullanmazsın ama formülen 2 sayıyla yazılabilcek en büyük sayının kaç olduğunu cevaplarsın bunun gibi bişeyde olabilir..böylece sonsuz sayılardan kurtulmus olursun yani olayın belli olan birşey sonsuz olamaz yönüe falan girmeye gerek kalmaz metametikçilerde öyle yapmıyor mu zaten bir çok şeyi.. neyse sen güzelce bi izah et anlayamadığım yanlıslığın nerde olduğunu kavrayabilmek için bir de gündüz gözüyle okuyayım.. -
nikoteen olabilir hocam, gündüz bir daha okurum. ben de uykuluyum. sanırım ciddi bir soruda belirtilmesi gerektiğini düşündüm.