Sadece Akıl İstiyorum Lütfen Yardımcı Olun
-
Arkdaşlar Ben Kendi Halinde Bilgisayar Ve Güvenlik Sistemleri Yapan Ufak Bir Esnafım.
İşler Bu Aralar HErkeze Oldugu Gibi Çok Düşük Hİç Nakit Dönmüyor ve Karşımdaki Rakip Fİrmalar Devamlı İş Kovalıyor Ve İş Topluyorlar Ben İse Oturdugum Yerden İş Gelmesini Bekliyorum
Herkez İş Kovala Diyor NE Gibi İş Kovalıcam Nasıl İş İsticem Bilemiyorum
Müşteriye nasıl Gidicem Ufak Bir Esnaf Oldugum İçin HEdefim Kücük Esnaflarmı Olcak Ne Olcak Bilemiyorum
Beni Bilgilendirecek Aydınlatıcak Fikirlerinize İhtiyacım Var. Saygılarımı Sunuyorum . . .
-
Aslında bu biraz da taciz etmekle alakalı, şehirdeki dükkanları tek tek gezmek, fabrikalara bakım yapmak için teklif göndermek, firmaları telefonla arayıp bir ihtiyaçları olup olmadığını sormak iş kovalamak oluyor.
Ben staj yaparken kaç kere oracle'dan mail ve telefon geldiğini hatırlamıyorum sürekli şöyle indirim yapalım böyle yapalım bi gelelim çay içeriz tarzı.Demem o ki oracle bile bizim yüzsüzlük diye adlandırdığımız şeyi yapıp bunca yıl ayakta kalabiliyorsa senin yapman gerekende belli. 50 dükkandan en az 1'inden ekmek çıkar.
-
KoSCaDo bunu yazdı
Arkdaşlar Ben Kendi Halinde Bilgisayar Ve Güvenlik Sistemleri Yapan Ufak Bir Esnafım.
İşler Bu Aralar HErkeze Oldugu Gibi Çok Düşük Hİç Nakit Dönmüyor ve Karşımdaki Rakip Fİrmalar Devamlı İş Kovalıyor Ve İş Topluyorlar Ben İse Oturdugum Yerden İş Gelmesini Bekliyorum
Herkez İş Kovala Diyor NE Gibi İş Kovalıcam Nasıl İş İsticem Bilemiyorum
Müşteriye nasıl Gidicem Ufak Bir Esnaf Oldugum İçin HEdefim Kücük Esnaflarmı Olcak Ne Olcak Bilemiyorum
Beni Bilgilendirecek Aydınlatıcak Fikirlerinize İhtiyacım Var. Saygılarımı Sunuyorum . . .
hocam bende senin gibi küçük bi esnafım elektrikçiyim
bence işe iş yelpazeni genişleterek başlamalısın
Güvenlik sistemleri ve bilgisayar işi yapıyorum demişsin bunların yanında neler de yapabilirm diye düşün
Misal ben kendimden bahsedeyim
Bildiğin klasik elektrikçiyim arıza tadilat yaparak geçimimi sağlamaktaydım lakin gel gör ki her zaman iş çıkmayabiliyor çok dükkanda oturduğumu bilirim
Sonra düşündüm bu böyle olmaz birşeyler daha katmalıyım Elektrik işinin yanı sıra korniz işine de girdim sonra bulunduğum civarda Uydu montajı yapan yoktu ve bana çok soran oluyordu biraz alt yapımın olmasından biraz da cesaretler bi Satfinder aldım Uydu çanak çömlek te koydum dükkana şimdi 2-3 günde bi illaki uydu işi yapıyorum hatta az önce yeni anten kurdum geldim
Sana Demek istediğim sözün kısası şudur ki ne kadar hizmet yelpazeni genişletirsen o adar çok iş potansiyelin oluyor
Elektrik işi olmazsa korniz o olmazsa şofben o da olmazsa uydu biri olmazsa biri oluyor anlıyacağın hocam
Birde bulunduğun şehirdeki iş rehberi sayfalarına reklam ver ben bunu küçümserdim internneten kim arar sorar diyordum gerçekten de arayıp soran oluyor
İlk önce hizmet iş yelpazeni genişlet sonra biraz da reklam
-
Dükkanın Önünden Bu Aralar İnsan Bile Geçmiyor Boş Ken Diyorum Dıs Piyasadaya Açılayım İş Kovalayım Onu Nasıl Yapcaım Gidince ne KOnusucam Onu Bilemiyorum
-
Jilet_Boris bunu yazdı
Aslında bu biraz da taciz etmekle alakalı, şehirdeki dükkanları tek tek gezmek, fabrikalara bakım yapmak için teklif göndermek, firmaları telefonla arayıp bir ihtiyaçları olup olmadığını sormak iş kovalamak oluyor.
Ben staj yaparken kaç kere oracle'dan mail ve telefon geldiğini hatırlamıyorum sürekli şöyle indirim yapalım böyle yapalım bi gelelim çay içeriz tarzı.Demem o ki oracle bile bizim yüzsüzlük diye adlandırdığımız şeyi yapıp bunca yıl ayakta kalabiliyorsa senin yapman gerekende belli. 50 dükkandan en az 1'inden ekmek çıkar.
Yapmam Gerekenleri Bana Örneklemeli Olarak Anlatırsan Ordan Biraz Başlayım :)
-
İşte Ticari zeka tamda burda devreye giriyo, giremiyosa da kepenklere el atabilirsin.
-
http://www.tahribat.com/Forum-Tahribat-Oneri-Ve-Goruslerinize-Ihtiyacim-Var-148227/
Hocam aradan 3 yıl geçmiş. Benim anlamadığım sen bu 3 yıl boyunca hep mi oturdun ? Ben bile ("bile" diyorum çünkü ben tembel bir adamım) bi yerlerim sıkışınca arslanlar gibi çabalıyorum.
Burası aynı zamanda bir webmaster forumu sayılır, istersen kendine bir domain al, site kur her türlü yardım bulursun site işleriyle ilgili burada. İstersen ben yardımcı olabilirim wordpress kurulumu, gerekli seo ayarlamaları vs biliyorum hepsini ücretsiz yaparım, sitenin orada burada tanıtımını yaparsan belki bir iki birşeyler yakalarsın ?
Benim tavsiyem uydu üzerine hocam yine 3 yıl önce (http://www.tahribat.com/Forum-Uydu-Kurulumu-Isine-Girmek-Istiyorum-149988/) uydu işine giricem demişsin sonradan vazgeçtin herhalde bilemiycem ama o zaman başlamış olsaydın şimdi usta olmuştun. Uydu tamiri, parça satışı vs üzerine bir domain al, siteni kur yüzlerce uydu forumu var hepsinde tanıtımını yap.
Sonra renkli yağlı kağıt üzerine birkaç tane çanak resmi koy sunny, nt, siemens vs vs uydularınız tamir edilir yaz bastır bütün semtin kapısına bırak. Her akşam işten eve dönerken farklı yollardan git yol üstünden rastladığın evlerin kapılarına falan bırak.
Veya kısa sürede yükselmek istiyorsan toptancılık işine gir. Benim akrabam vardı berber tükanı vardı yıllarca ama yıllarca milletin saçını kesti durdu. Günde 4-5 müşteri geliyordu adam başı 5tl sakal traşı olursa ek olarak 3 tl kazanıyordu. Toptancılığa bir başladı şimdi kimseyi tanımıyor :D Gözlük araba vs...
Ama işini biliceksin tabi bulunduğun bölgede en çok ne satar kim neye ne kadar para veriyor, toptan aolarak alsan en fazla hangi ürünleri satabilirsin çevre esnafa. Bu gibi şeyler... Bulunduğun yerde pazar kuruluyorsa giyimden çok kazanırsın mesela.
DadasAdam tarafından 03/Haz/14 19:35 tarihinde düzenlenmiştir -
bizim şirket türkiyedeki bütün hastanelere katalog gönderdi. süper geri dönüşümler oldu.
sende kendi işinle ilgili broşür olmasada el ilanı bastırabilirsin
birde internte sitesi kur
fiyat falan gir kart bastır dağıt
-
ben senin gibi olduğum için dükan batırdım.
sende kovalayacaksın.
dükkanın bir önemi yok.
giyim dükkanı değilki ilgi çeksin.
ha iyi bir dükkan tabiki farklı olur ama şu an için bunların bir önemi yok.
işi dükkana getirip dükkanı depo gibi kullanacaksın. hatta evinde bile dükkandan çok iş yapanlar var.
bu iş kendini sevdirme işidir müdür.
tanındıkça onlar peşini bırkamaz zaten.
bak iş yapan bütün esnaflara bakıyorum müşterinin taşşaklarını yalıyor ne yapıyor ediyor işi bağlıyor.
peşin işleri almaya bak sakın veresiye yapma kimse vermez paranı.
gittiğin yerde iş alaacaksın konuşacaksın teklif sunacaksın.
mesela kamera işi yapıyorsun kendini kurtaracak küçük kampanyalar yap paketler hazırla.
sonra bu paketleri git müşteriye göster.
şu sisteme geçti yeni nesil cihazlar bunlar diye anlat.
takarsak şöyle olur bu imkanın olur şöyle garantisi var herkes bunlardan alıyor sorun yaşayan yok düğmesine bastınmı şişme kadın çıkıyor içinden filan.
aslında yetenek işi müdür.
hangi müşteri paralı hangisi parasız hangi adam işi yaptırır hangisi yaptırmaz diye bilmen lazım.
birde riskli ama kendini herzaman tok satıcı olrak göster.
6 tane şirket işletiyormuş gibi sağlam dur.
net kesin konuş.
birşey olmayacaksa olmaz de ya abi hallederiz filan deme.
.herşeyi geçtim esnaf ziyaretine git nasıl yapıyorlar bir bak öğren.
dükkanda hiç oturma fare gibi girip çıkmadık delik bırakma
eidt: profilimde numaram var gece 12 den sonra musait olurum çağrı at konuşalım çok önemli mevzular bunlar.
yazık günah batırma dükkanı.
zalimadam tarafından 03/Haz/14 19:26 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadamın dediklerine bak.Mesela al benden sana bir iki tane tüyo.
Mutlaka web siten olsun kartvizitinde web siten yazsın.Düzgün tasarımlı anlaşılır olsun kartvizitinde,sitende.
Kendi çapında kampanya yap o kampyanlarda işte klasik 400 yaz mesela üstünü çiz 250 yaz kampanyamızda 400 yerine 250 liraya kurulum + bilmem ne bilmem ne yaz sonra bunları broşür yap sağa sola dağıt.
Hiç durma internetten,gerçek hayattan,eşden dosttan heryerden birilerini bağlamaya çalış.Kendine güvenerek yap işini.İnsanlara düzgün hizmet ver memnun kalsınlar.En sonunda bakmışsın müşteriler seni kovalıyor.
-
Hocam ben esnaf değilim fakat yazılım satışı yaptım, birkaç fikrimi söyleyeyim fakat deneyimle sabit değildir baştan söyliyim =)
1) Interneti kullan, gidip .com site yap demiyorum fakat en azından google local searchda falan telefonun çıksın (sanırım buradan ekleniyor http://www.google.com/business/placesforbusiness/ )
2) Teknolojiyi takip et, bazen insanlar neye ihtiyacı olduğunu anlamazlar ama söyleyine neden aklıma gelmedi derler. Örneğin aile firmamız doğu illerde inşaat yapıyordu her hafta uçakla gidip otelde kalıp dönüyorlardı, 1000 dolarlık dome kamera kurdum (1 km den adamın kirpiklerine kadar zoomluyor ve internetten kontrol ediliyor). seyahat masrafı %90 azaldı, çünkü gitmeden ilerlemeyi takip edebiliyorlar.
3) Boş zamanını boş zaman olarak geçirme, mutlaka yapacak bir işin vardır, toplu mail vs geçebilirsin...
4) mevcut müşterilerinin mutlaka adını telefonunu vs kayıt altında tut. Bunlar tekrar en kolay satış yapabileceğin kitledir. Excelde falan tut 1-2 kere uğrayan müşterinin bilgilerini. Eğer custom bir iş yapmışsan mesela evine kablo çektiysen 1 gün sonra telefon edip ara, hocam techizattan memnunmusun bir sıkıntın varmı de. Adamın gözünde dünyanın en iyi esnafı olursun. (bilgisayar işlerinde bu msn şifremi de kaybettim tarzı dialoglara dönebilir, sadece güvenlik kamerası için olsun bu )
5) Faydalı olduğunu sezdiğin birşeyler bulursan çevrendeki yetkili satıcı olmaya çalış, belki diğer bilgisayarcılara bişey satmak daha kolay olabilir(en azından alıcıların adresleri bellidir)
Aklıma gelenler şimdilik bukadar
HolyOne tarafından 03/Haz/14 19:45 tarihinde düzenlenmiştir