Sadece Akıl İstiyorum Lütfen Yardımcı Olun
-
hoca, bu zum yapan dome(kubbe) kameraların boyutu büyük herhalde, tavanı yüksek suutunsuz alanlarda kullanılıyor. geçen markentin birinde güvenlik elemanı ekrandan, raf arasındaki müşterinin yüzüne zum içeri/ zum dışarı yapıyordu.
dedigin gibi burun kilları görünecekti ha :D
caydırıcı olsun dıye kapının kenarına koymuşlar.
bende bozulan gp sarj cihazını garantiye veriyordum. -
bu nasıl esnaflık
reklama yatırım yap
işler kesat olduğunda her zaman reklama yatırım yapacaksın
çık arabayla bütün sanayi sitelerindeki esnafa git dolaş bir bir çayını iç kartını ver
müstakil evlerin bulunduğu semtlerde reklam kağıtları dağıt -
Muşterigillerden biri olarak birkaç ricada bulunayım ben de :)). Aylardır yıkanmamış kirli ve götünden düşen kot pantolon giyme, paçaları da topuğunun altına inmesin Çoraplar temiz olsun, peynirli doritos gibi kokmasın.Ayrıca muhakkakbir deodorant kullan. Zırt pırt sümüğünü çekmek yerine ara sıra temizce sümkürebilirsin. Yanında çırak falan varsa zenci gettolarından kaçmış tipler gibi olmasın. Hanımlara yenge,abla diye değil hanımefendi; erkeklere de abi,usta,dayı,amca,gardaş, hemşerim, reis, başkan, şef diye değil beyefendi şeklinde hitap et.
Biz ekmek derdindeyiz sen neyin kafasını yaşıyorsun diyebilirsin hocam ama inan bunları yapınca müşterilerin ( bulursan eğer tabi) seninle iş yapmaya daha meraklı olacaklardır.
Edit : Lan finalleri bıraktım, adamın dükkanı kapanacak yazdığım şeylere bak. Acayip gülesim geldi ya :D
literatur tarafından 03/Haz/14 21:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Bilgisayardan anlamak kadar Girişimcilik Ruhuda gerekiyor bu tür işlerde
-
Öncelikle merhaba,
İşlerinizin kötü gitmesi veya tam olarak istediğiniz parayı kazanamamanız sizi üzmemeli;aksine yeni ve daha güçlü projelere sevk etmeli.Fikir iştemişsiniz ve ben de size bir kaç öneride bulunacağım;
1-) Teknoloji ve son çıkan tüm sistemler hakkında bilgi sahibi olun(Uydu,kamera,bilgisayar,donanım,web vb.)
2-) "Bilgisayar ve güvenlik yazılımları yapan birisiyim." Yazmışsınız,o zaman o yazılımlarınızın bir demosunu şirket veya benzeri yerlere götürün.Mesela bir hastahane yazılımı yapın ve onu götürün,eğer hastahane önceki yazılımından memnun değilse ve tam olmuyorsa müdürü ile görüşün ve uygun olarak programı ve teknik desteğini vereceğinizi söyleyin(teknik desteğin bedava ve sürekli olması onları mutlu edeceği için iş vermeleri muhtemeldir.)
3-) Çevrede donanım,format,yazılım ve daha birçok şey hakkında bilgilendirin ve sizin diğerlerinden daha ucuza yapacağını söyleyin.(Unutmayın satış yaparken sürümden kazanırsınız.)
4-)Dükkanda oturma olayını sadece yazılım yaparken kullanın.Artık sizin oturma değil,şirketleri kovalama ve yazılımlarınızı tanıtma zamanınız.
5-)Web sitesi,broşür ve afiş tasarımları yaptırıp çevreye dağıtın bu sayede insanlar bir işi olduğu zaman ellerinde olan afiş sayesinde direk sizi arayacaklardır.
-
çizik konu süper
-
Devlet ihalelerine gir.Sen gir müteahhide çalışma. Önce ufak doğrudan teminlere gir,sona becerebilirsen anahtar teslimi götürü bedel işlere girersin. Bunun için olmassa olmazın ikili ilişkilerdir. Özellikle doğudan teminler resmiyette ihale sayılmadığından ve rakamlarıda küçük olduğundan(genelde 14 binlira altı) kurumlar bildikleri kişilerler ile çalışmayı isterler. Devlet parayı geç verir ama kesin verir. Fiyatlandırmanıda buna göre yaparsan sorun olmaz.
-
güzel bir broşür bastırıp çevredeki hatta çevren dışı esnaflara dağıtsana. yeni bir yer açıldığında vs. git hemen. hatta tanıdığın birini dükkanda tut kendin dolaşıp dükkanlara broşür dağıt 50 kişiden 1 bile dönse kardır senin için.
-
abi muhtemelen yapıyorsundur bir tanıdığın ya bak şu firma şu işi yaptıracakmış bi görüş dediğinde ya onlar bana büyük gelir yapamam diye düşünme git giriş işe, onun dışında bazı insan girişken değildir, olabilir ürünlerini insanlara tanıtırken satışını yaparken zorlanıyor olabilirsin, üni. öğrencisi olabilir yada genç temiz yüzlü bir eleman al yanına komisyonla çalışma teklif et bütün gün gezsin bağladığı her işten 1/4, 1/5 oranında komisyon verebilirsin, dediğim gibi bu şekilde çalışacak birini bulabilirsen çok işine yarar
-
sene 2011 ben sana demişimki toner doldur sen demişsinki doldurmayı bilmiyorum hala öğrenmedin mi ?
eğer öğrenmedinse sende bütün bilgisayarcılar gibi tembelsin :)
ama insan bi kere yalandanda olsa nasıl doldurabiliriz nasıl öğreniriz diye sorar
2011 iş yok diyorsun sende bi eksik var hocam ama ne eksik burdan oraya söylemek zor