folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sağda Solda Allah"I İnkar Ederek Marjinal Olmaya Çalışan Ateist Gençler

Sağda Solda Allah"I İnkar Ederek Marjinal Olmaya Çalışan Ateist Gençler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:
    -----------------------------

2 yılımı verdiğim (sonrasında yasakcı telekom zihniyeti ile kapanan) ateizm.org süresince.Senin gibi çok müslüman o kadar çok insan geldi geçtiki.sayısını ben bilmiyorum.heleki böyle basit sosyal tespitler ile %90 kuran bile okumamışlığın verdiği ileri cahillik ile,basit marjinallik peşinde koşan sensin(bana göre)

O arkadaş muhakkaki bir limonataya tav olmadı,ağladı falan içli çocukmuş arayıştaymış,imana geldi peki.Sende iyi bir insansın bunuda anladım.Ateist insanlar kendilerine uzatılmayı bekleyen o kol ile hayattan bi ümid yaşayan kimseler değildir hocam.Tam aksine dünyanın burada olup biteceğine %100 inandıkları içn kişilikleri daha oturmuş kimselerdir.

Ha buda tüm genellemeler yanlış prensibi ile yanlıştır,ama senin bu saçma saptamaların dahada saçmadır.

Çevrendeki;ateistle putperestlere,deitslere,satanistlere bakmak yerine,

Neden çevrendeki kimliğinde müslüman yazan,namaz çıkışı yolda gördüğü kadının kıçına bakan müslümanları kendin gibi iyi insan yapmak için uğraşmıyorsun?
    Bak şöyle yapalım;
    Sen bana 1 kötü ateist söyle ben sana 10 kötü müslüman söyliyim..

sonra bir daha düşün hangisi daha tehlikeli hangisi daha kötü...

pek alınganız. söz konusu kendi inanç ve görüşlerimiz olunca birden bire insanoluveriyoruz. elimde din ölçüm cihazıyok, o yüzden kim müslüman kim değil bilemeyeceğim. fakat müslümanlık üzerinden gidip islam ı baz alacağım.

islam hoşgörü dinidir. bu inanışın tebasında diğer inançlara saygı yatar. özgürlük denilen o pespaye şey, tam olarak islam dininin '' din ve vicdan özgürlüğü '' kapsamında ele alınır ve insanlar kendi iradeleri ile başbaşa bırakılır. buda inançta özgürlüğü yaşamamızı sağlar. bunun ile ilgili o hurafelerden, menkıbelerden örnek vermeyeceğim ama, bir müslüman diğerlerinin inançlarına müdahale etmez. ama ateizm de öyle değildir. ateist insan kibirli olur, bir bok bilmediği halde ateist olmakla ( ki sözdedir bu, bir ateistten daha sağlam savunabilirim ateizmi )  diğer insanlardan ve inançlarından daha yüksek bir merrtebede olduğunu düşünür. ve diğerlerine saldırmaya, onlarla alay etmeye başlar. inançsız olan birinin, allah'ın yokluğunu ispat etme çabalarına girmesinden daha saçma, daha mal, daha mantık dışı bir hareket yoktur. ama ateistlerin neredeyse tümü, allah'ın varlığı yada yokluğu ile ilgili saçma sapan tezlerle bir şeyleri ispatlamaya çalışırlar. madem inanmıyorsun, neden yokluğunu ispatlamaya çalışıyorsun değil mi. s. git inanmadan yaşa sen. neyin ispatına giriyorsun. ateistlerin geneli başörtüsü, türban, vs. vs. ile alay da ederler. bununla ilgili bir çok materyal nette mevcut. aramaya inanan insan bunları bulabilir. buraya taşımaya lüzum yok.

ama görüyorum ki forumun genç ateistleri rahatsız. arı kovanına çomak sokan şen çocuklar gibiyim şu an. söz konusu kendi inançları olunca, bir anda insan oluveriyorlar.

------

amor, git başımdan birader. tamam haklısın sen. ağzın iyi laf yapıyor, herşeyi biliyorsun oke. git ama ya uzaklaş ulan. ( amerikalıların bir sözü vardır bilir misin ? )

sonunda bitti. judas priest . [Sykje Démence - Mundos Distorsionados]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    hojam o zaman nurlu yüzün ve engin bilginle yapacaksın müslimmeter takacaksın şüphelendiğin mümine
    al sana yardım edilecek doğru yol gösterilecek bir insan .acaip sevaba girersin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Ontedi hocam öncelikle bu konuda ne kadar çok bilgi sahibi olmak istediğimi açıklayayım ;
    Evden eski usul ttnet le bağlanıyordum nuamrasıda değişmiş 2003146 olmuş boyle ufakta bir bilgi verelim günün birinde herkesa lazım olabilri :D
    Bağlantı kopunca cafeye gittim ordan yazıyorum ınanmayanlar reneden bağnatı loglarını isteyebilir ama log cıkartmak ıcın urasır mı rene orasını men bılemem :)
    Gerçi bağlantı hızını algılayabilen yada servsiini adsl mı tt mi falan die bir sistem varmı bılmıyorum ama eğer varsa
    "mort" faktörünü düşünen holü eminim ki öle bir faktörüde düşünüp komustur siteye :) Neyse ;

Şimdi hocam verdiğin örnek cuk oturmus ben her ne kadar örnekleri özelleştirip bir çıkamza dalmalayalım deiysemde..
    Bunun için sağol secondly,şimdi hocam inanalar sevabı için iyilik yapar demişsin ben sana bir inananın
    neden iyilik işlediğini açıklayayım sen bılmıyorsun demıyorum ama bir noktayı atlamışsın ki bu da zaten oalyın bel kemiği noktasıdır ;

Şimdi hocam Özeyi "ben" yaparak açıklıcam ama sen oyle olabilirsin herkes ole değil deme çünkü gerek müslüman gerek hristiyan hereksın kıtabında yazan budur her inanan
    bundan dolayı iylik yapar batıl dinler hariç tabi.. (bu arada bana inanamzsan kendin araştır yazacaklarımı
    Kuran'ı bir yerlerden mutalak bulabilrisin,incil desen Türkçe meallisini beleşe kargoyla eve teslım getiriyor adamlar Tevrat ı bir arkadaşım okuyordu ondan ödünç almıştım Zebur hakkında bir malumatım yok :S)

Ben neden iyilik yaparım ;Kimi zaman sırf sevap kazanak için,kimi zaman aklımdan hiç bir karşılığı geçemden,kimi zamanda zorla zorlasını açıkliyim hemen ;Öyle bir durumla karsılasırsın kı bazen
    yardıma çok muhtac birisi olur senınde elınde ona yardım edebilecek bir vuku vardır.Vicdanın seni zorlar yardım edersin ,için el vermez yani..

Sevap için yaptığım iyiliğe gelelim Allah'ın emri 3kitaptada hemen hemen aynı cumleler ve çeşitli surelerde defalarca geçmek üzere şu şekilde ;
    İyi amaller işleyin ki karşılığında size sunduğum cennete girebilesiniz.

(İnanlar için) Cennete girmek Allah'ın emridir.Tıpkı iyilik yapmak gibi.Peki cennete nasıl girilir çok sevap kazanarak,iyi ameller işleyerek
    Peki hocam neticede ben neden sevap işliyorum (yada sevap işlediğimi düşündüğüm bir şey yapıyorum
    -ki aslında sevap sandığım şey gunahta olabilir ama herkesin içinden geçeni Allah hakkıyla bilir-)

Sevap işliyorum çünkü Allah'ın diğer bir emri olan cennete giriniz'i gerçekleştirebilmek istiyorum.Cenenete Allah rızası için giriyorum yani Allah'ım emri olduğu için yine aynı sekilde cennete girebilme gereklerinden biri olan sevap işlemeyide aslında ben Allah rızası için işliyorum,bu Allah'ın bir emri olduğu için..

Peki hocam inanmayanlar ölüm konusunda ne düşünüyor tekrar baska formlarda diriltilip ebediyete kadar bu tekrarla yaşayacaklarını mı ?Ebediyen ahirette yaşamak bana mantıklı gelmıyor çünkü Allah'ın bana bunu anlayabilecek kapasiteyi vermediğine inanıyorum.. Peki size bediyen ölüp ölüp dirilmek mantıklı geliyor mu ? Eğer ölüp ölüp dirilecenize inanıyorsanız sizi dirilten ne ?Anneleriniz babalarınız yada çok sevdiğiniz insanlar öldüğünde hemen tekrar baska formlarda dirileceğine inanlar ölümlerini üzülüyorlar mı ? Tekrar yaratılcanıza ınanmıyorsanız sonsuza dek ölüm size nasıl mantıklı geliyor ?Biraz da bu konulara değinebilir misin ? Sadece ölüm de değil kainatın varlığını nasıl açıklıyorsunuz ? Doğaya tapanlardansan doğa nasıl olustu vs.. Yani bunun gibi konular hakkında siz neye inanıyor neye inanmıyorsunuz ??

Bu arada 4Kutsal kitap die bir program buldum yazdıklarıma inanmayanlar için http://rapidshare.com/files/10645448/Doert_Kutsal_Kitap.zip.html 
    rar şifresi/pass : www.uyurgezer.net

Önemli Not: Bu program hangi dine inanıyorsanız o din icin yeterlı olmayabilir cunkü Kuran'da olduğu gibi diğer kitaplarda da oyle ayetler vardır ki okumakla anlaşılmaz neye neden nail oldugunu acıklayan açıklayıcı kıtaplar vardır.Bunlar devletler tarafından onaylı kıtaplardır arapça ismi vardıda aklıma gelmıyo simdi..

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ateizmin bir din değil,inançsızlık sistemi olduğunu kavrayamacak kadar iyi savunacaksın eminim ateismi.saldırdığın bir düşünce varsa,saldır ama kanıtla gel.ucuz genellemeler ile değil.onlar şöledir bunlar böyledir diye değil.bu güne kadar tanımış olduğun ateistler,mal olabilirler savundukları düşünce şeklini kavrayamamış yada yanlış yorumlamışta olabilirler.var olmadığını savunduğumuz bir varlık için muhakkakki yok demek saçma ve yersiz olacaktır...daha mantıklı postlar atmanı temenni ediyorum.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    himurakenshin
    himurakenshin's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:
    ateizmin bir din değil,inançsızlık sistemi olduğunu kavrayamacak kadar iyi savunacaksın eminim ateismi.saldırdığın bir düşünce varsa,saldır ama kanıtla gel.ucuz genellemeler ile değil.onlar şöledir bunlar böyledir diye değil.bu güne kadar tanımış olduğun ateistler,mal olabilirler savundukları düşünce şeklini kavrayamamış yada yanlış yorumlamışta olabilirler.var olmadığını savunduğumuz bir varlık için muhakkakki yok demek saçma ve yersiz olacaktır...daha mantıklı postlar atmanı temenni ediyorum.

inançsızlık sistemi değil. inançsızlık inancı. ateizm de bir inanç sistemidir. inanılan şey, allah'ın yokluğudur. bir çok insan bu sisteme bir din gözü ile bakabilir. kurduğum cümlelerden cımbızla kelime seçme hareketinden vazgeçmeni temenni ederek, bel altına vurmadan daha objektif cümleler kurmanı bekliyorum.

hatta bu konuda düzeyli bir tartışmaya bile girebiliriz. ( amor müdahale etmese tabi. çok heyecanlıdır kerata. yerinde duramaz. ) 

sonunda bitti. judas priest . [Sykje Démence - Mundos Distorsionados]
Toplam Hit: 6239 Toplam Mesaj: 46