Sağlıklı Gıdalar (Sucuk, Çikolota, Yoğurt)
-
Bu günlerde sağlıklı yiyeceklere taktım.
İçinde monosodyum glutomat (çin tozu Mono Sodyum Glutamat E620, 621, 622, 623, 624, 625),
https://eksisozluk.com/monosodyum-glutamat--386648
nitrit, nitrat ve diğeri (E249, E250, E251 ve E252),
olmayan sucuk markaları söyleyebilir misiniz.
sodyum nitrit.
et ürünlerine bakteri ürememesi için katılıyor.
midede karsinojenik olabileceği düşünülen nitrosaminlere dönüşür.Benim gördüğüm afyon cumhuriyet sucuklarında yoktu bunlar. Sanırım birde ikbal sucukta yok MUŞ... Zaten afyon sucuk fiyatından belli kalitesi. İkbali incelemedim daha.
Çikolata ve gofretlerde GDO'lu Soya Lesitini KULLANMAYAN markalar var mı bildiğiniz?
Benim bildiklerim
Tadelle ve Sarelle.
Yoğurt konusunu pek araştıramadım ama jelatin denen birşey kullanıyorlarmış. Bu konuda bilgisi olanlar varsa cevaplarını bekliyorum.
-
sağlıklı olsun istiyorsan,malzemeelerini temin edip kendin hazırlayacaksın
-
endenius bunu yazdı
sağlıklı olsun istiyorsan,malzemeelerini temin edip kendin hazırlayacaksın
Peki aldığı malzemelere ne kadar güvenebilecek ki?
-
Bundan sonra sağlıklı gıda diye bir şey olamaz. Başta et olmak üzere alacağın maddeler de sağlıklı olmadığı için kendin yapsanda faydasız. Bütün malzemeleri kendin üretsen bile anlamı yok. Sonuçta havayı, suyu kirlettiler. Bundan sonra en iyisi hızla evrimleşip duruma ayak uydurmak.
-
Darkparadise bunu yazdıendenius bunu yazdı
sağlıklı olsun istiyorsan,malzemeelerini temin edip kendin hazırlayacaksın
Peki aldığı malzemelere ne kadar güvenebilecek ki?
araştırcak başka yolu yok
hazır aldığında onu üreten çokmu araştırıyor
bakıyor bakınıyor en ucuz nerede bulduysa gene oradan alıyor öyle imal ediyor
yoğurt ele alalım
her zaman derler açıktan süt almayın diye oysa o açık sütü ben imal ediyorum güzelce mayalıyorum tencere tencere yoğurt yiyorum
hastamı oldum hayır olsaydım 35 seneden beri illaki bir taraftan çıkardı :D
hazır yoğurta gelelim
hazır yoğurt mayası ile mayaladığımda yoğurt bir tuhaf yoğurt oluyor normalde 2-3 gün dışarıda kalan yoğurt ekşir ama hazır yoğurttan mayalanınca ekşimiyor ne hikmetse 15 gün dışarda kaldığını bilirim genede ekşimedi fazladan içine ne katarlar katmazlar bilemem
ama helede ülkemizde sağlık mağlık yok o yok bu tammmamen hikaye, tek amaç az maliyetle çok kazanç
-
Beyler sağlıklı derken yanlış bir kelime kullanmış olabilirim. "Piyasaya göre sağlıklı" ya da "kötünün iyisi" demem daha makbul olur heralde. Bu yüzden kendin yap gibi eleştirileri bu bağlamda yapın.
-
son bakanlık açıklamasını okumadın herhalde ikbalde kanatlandı :)
birde afyonda itimat vardır oda kanatlandı :)
-
Monosodyum glutamat domates, patates, mantarda falan doğal olarak var olan bir şey. Onlar da mı sağlıksız oluyor hacım? Sodyum nitrit ise bakteri üremesinden ziyade botulizm gibi hastalıkalra sebep olan patojenik bakterilere karşı koyuluyor.
Bu katkı maddelerinin miktarları yıllarca kontrollü deneyler vazıtasıyla belirlenip, yetkili mecralar tarafından regüle ediliyor. Bence bu kadar takmamak lazım.
krypt tarafından 11/Kas/14 16:59 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam ikbalde sıkıntılı geçen haberde görmüştüm sayfada arat bak
http://ekonomi.haberturk.com/alisveris/haber/1004160-bakanlik-o-sirketleri-desifre-etti
-
yeme alışkanlıklarımız, yediklerimiz içtiklerimiz kâr sahiplerinin bilimi de kullanarak kendilerine daha fazla kâr yaratma çabası ile paralel gelişim/değişime uğruyor maalesef. yerel üretici kalmadı pek. söz sahibi şirketler de saha olarak her yeri benimsediğinden, raf ömrü uzun gıdalar üretme yolunu buldu. tabii bunun dışında gıdanın görselliği, br şeyin daha beyaz ya da daha siyah olması, parlak albenili renkler yanında pazarlama stratejisi olarak yer aldı. yeşil devrim de dahil olmak üzere kontrollü bir biçimde gelindi bu noktaya. Şu an kötünün iyisini seçmekten başka da şansımız yok gibi.
neyse, bu yüzden kendimce yeme alışkanlıklarımı değiştirdim ben de. en azından daha azına maruz kalıyorum yapabildiğim kadar. hazır gıda, cips, asitli içecekler, abur cuburlar, konserveler, hazır dondurulmuşlar gibi şeyleri kullanmamaya çalışıyorum. vejetaryen değilim ama zaten az tükettiğim tavuk ve kırmızı eti de yetiştirilme ve üretim koşulları nedeniyle daha da azalttım, şansım olmadığı zamanlarda yiyorum.
yoğurdu ben evde yapıyorum. ama hazır için izmir'de foça yoğurdu var, kooperatif olduğu için yıllardır aynı yoğurdu yapıyorlar, muhteşemdir, katkı maddesi kullanmıyoruz diyorlar ki çok fazla kâr peşinde olmadıkları için güven veriyor bu. bulunduğun yerde güvenilir yerel üretim yapan
mutlaka vardır, araştırmadan bulunmaz. tabi yerel şark kurnazları da bol. dikkat etmek lazım.bunun dışında olay sadece sağlıklı gıda ile de bitmiyor, eve giren birçok şey zehirden ibaret. bulaşığı yıkadığın deterjandan tut şampuana,plastik ürünlerden kişisel bakım ürünlerine dek bombardıman halindeyiz. kulağa pek hoş gelmiyor bunlar ama durum bu.
bu arada yapılan o kontrollü deneyler ve yetkili abilerimiz; üretime bağlı oluşan hasarları ve kanserin müthiş bir hızla artmasını engelleyemedi ne yazık ki.
-
Stigma bunu yazdı
yeme alışkanlıklarımız, yediklerimiz içtiklerimiz kâr sahiplerinin bilimi de kullanarak kendilerine daha fazla kâr yaratma çabası ile paralel gelişim/değişime uğruyor maalesef. yerel üretici kalmadı pek. söz sahibi şirketler de saha olarak her yeri benimsediğinden, raf ömrü uzun gıdalar üretme yolunu buldu. tabii bunun dışında gıdanın görselliği, br şeyin daha beyaz ya da daha siyah olması, parlak albenili renkler yanında pazarlama stratejisi olarak yer aldı. yeşil devrim de dahil olmak üzere kontrollü bir biçimde gelindi bu noktaya. Şu an kötünün iyisini seçmekten başka da şansımız yok gibi.
neyse, bu yüzden kendimce yeme alışkanlıklarımı değiştirdim ben de. en azından daha azına maruz kalıyorum yapabildiğim kadar. hazır gıda, cips, asitli içecekler, abur cuburlar, konserveler, hazır dondurulmuşlar gibi şeyleri kullanmamaya çalışıyorum. vejetaryen değilim ama zaten az tükettiğim tavuk ve kırmızı eti de yetiştirilme ve üretim koşulları nedeniyle daha da azalttım, şansım olmadığı zamanlarda yiyorum.
yoğurdu ben evde yapıyorum. ama hazır için izmir'de foça yoğurdu var, kooperatif olduğu için yıllardır aynı yoğurdu yapıyorlar, muhteşemdir, katkı maddesi kullanmıyoruz diyorlar ki çok fazla kâr peşinde olmadıkları için güven veriyor bu. bulunduğun yerde güvenilir yerel üretim yapan
mutlaka vardır, araştırmadan bulunmaz. tabi yerel şark kurnazları da bol. dikkat etmek lazım.bunun dışında olay sadece sağlıklı gıda ile de bitmiyor, eve giren birçok şey zehirden ibaret. bulaşığı yıkadığın deterjandan tut şampuana,plastik ürünlerden kişisel bakım ürünlerine dek bombardıman halindeyiz. kulağa pek hoş gelmiyor bunlar ama durum bu.
bu arada yapılan o kontrollü deneyler ve yetkili abilerimiz; üretime bağlı oluşan hasarları ve kanserin müthiş bir hızla artmasını engelleyemedi ne yazık ki.
ee en büyük tedarikçileri yakalanmış öyle diyorlar
artık et diye ne yediriyorlarsa bu millete
http://sozcu.com.tr/2014/gundem/en-buyuk-kacak-et-partisi-ele-gecirildi-643282/
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27554581.asp