folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sağlıklı Gıdalar (Sucuk, Çikolota, Yoğurt)



Sağlıklı Gıdalar (Sucuk, Çikolota, Yoğurt)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

    Dünyanın dört bir yanında, hatta Türkiye de bile alternatif yiyecek kaynağı konulu konferanslar düzenlendiğinin farkında mısınız? Kaka dediğiniz GDO'nun da sonu görülebilir halde olduğundan yeniden işlenmiş atıklar ve özellikle böceklerin yiyecek kaynağı olarak kullanılmasına yönelik ilk adımlar atılmaya başlandı bile...

    Çoğalıp çoğalıp 7 milyar oldunuz hala ben sağlıklı beslenicem hayali kuruyorsunuz abi. Bir şeyler yediğinize şükredin.

    Yav kardeşim alternatif yiyeceğe laf eden yok konuyu nasıl oraya çektiniz hiç anlamadım.

    GDO'lu gıdalar üretilmesin diyen yok

    neyi savunuyorsunuz onu anmadım ki. Benim kaynağım var. Daha mutlu ve huzurlu olmak için bu katkı maddelerinin az olduğu gıda markaları, ya da gıdaları yemek istiyorum. Aynı konuya 3 kere aynı mesajı yazmışsın hocam. Hayır yazman neysede her seferinde "GDO'luları yemeniz gerekir" tarzıyla yazmışsın onu anlayamadım. 7 Milyar insan üremesi benim GDO lu gıda yemek zorunda olduğumu gösteriyor bu ne kafası yahu.

    Tamam anladık, GDOlu yiyeceklerin dünyaya faydası var yok demiyoruz ama zararıda yok diyemeyiz ve GDO'suz yemek isteyen insanında hakkı var yani. Niye illa bir "test ediliyor yiyin lan" edasıyla yazıyorsunuz ki.

    Şebeke suyuna 6 sistemli su arıtma cihazı taktırdık geçen günlerde. Ne yapalım yani etraf pislendi diye, hava su kirlendi diye, ağır metallerin olduğu o şebeke suyunu direk mi içelim? Evde damacana su içmiyor musunuz?

    Evet herşey kirli ama en azından en temizini bulmaya çalışıyoruz niye sorun ettiniz ki bu kadar bu konuyu. Anti tez üretmeye çalışıyorsanız size anti olan birşey yok konuda. Gereksiz mesaj atmayın lütfen.

     

    Slothere bunu yazdı

    GDO meselesi fazla abartılıyor. İlgili alanın zerresini bilmeyen insanlar tarafından haber sitelerinde lanse edilenler ile herkes kendisini aydınlanmış zannediyor ve yanlış yönlendirmeler gırla yürüyor. Sizin kullandığınız pek çok ilaç ve aşı dolaylı olarak GDO ile elde edilenler ile üretiliyor. Bilmesen de şifa kaynağı olarak kullandığın ilaçlar GDO ile belirli aşamalardan geçirilmiş, bitkilerin tohumlarına yapılan enjektasyon ve gelişimin tamamlanması sonucu belirli aşamalardan geçen özler ile hazırlanıyor. Örneğin yakın tarihte adı çok geçmeye başlayan Ebola üzerindeki çalışmalarda belirli tarlalarda bu şekilde hazırlanmış GDO'lu bitkiler kullanılıyor. Ayrıca GDO'dan herkes kaçıyor ama bu çalışmalar yapılmadığı taktirde senin çocuğun, torunun aç kalacak bunun farkında değilsin. Şu anda bile dünyanın hatırı sayılır bir bölümü belirli besin maddelerini karşılayamadığından kuruyor, insanlar ölüyor. Mesela zenginleştirilmiş sarı pirinç kullanımını Avrupa bizi zehirlemeye çalışıyor, bizi denek olarak kullanıyorlar diye reddeden Afrikalılar var. Halbuki o pirinçlerin zenginleştirilmesinin bir sebebi var. Kimse orası ölsün en azından bize masraf çıkartmasınlar diye bunu planlamıyor.

    Her neyse konuyu daha fazla açmak istemiyorum. Çünkü mesele çoktan illuminati, beyin kısırlaştırma, insan aptallaştırma gibi abartılan şehir efsanelerinden birisi haline geldi. Tıpkı siyaset/din tartışması gibi alevli bir söz dalaşına girmeye niyetim yok. Herkesin kendi inancı, düşüncesi.

    Yoğurt, sucuk vs. bunları evde yapmak en sağlıklısı. Hem tadını ayarlarsın hem kıvamını. Özellikle ev yoğurdu gibisi olmaz. Sucuğu da belirli malzemelerle bolca yaparsın, dışarıda dünyanın parasını vereceğin yerde belki de yarı parasına günlerce sucuk tüketirsin. Ben devletin yayınladığı sağlıksız raporlarına çok güvenmiyorum. Bazı şirketlerin belirli amaçlar doğrultusunda kayrıldığını düşünüyorum. Bir ay önce sağlıklı çıkan firma diğer ay sağlıksız çıkabiliyor. Bunun sebebi ne? 1 ayda ne değiştirildi?

    Ayrıca her şeyin en doğalını beklerseniz üzgünüm ama üstteki arkadşaın dediği gibi hava bile bozuldu. Sen evde yaparım oh sağlıklı dersin ama doğal diye tükettiğin, sana öyle satılan malzemelerin nerede nasıl yetiştiğini bilemezsin. Ha benim tarlam var ya da gerçekten güvendiğim adamlarım var onlardan temin ediyorum, biliyorum dersen eyvallah.

    Hocam sucuğu evde yapmayı düşüneceğim. Eskiden anneannem yapardı. Hatta evde yaptığın sucuğun tadı daha güzel oluyor. Ama uğraştırıyor bildiğim kadarıyla. Yoğurdu zaten evde yapmaya çalışıyorum. Çikolota konusunda hala kendimi frenleyemedim kötünün iyisini bulmaya çalışıyorum.

     

    Ha birde yazın dondurma olayı var. Çoğu firmada saçma sapan katkı maddeleri var. Evde yapmaya çalışsan saf sahlep bulamıyorsun bide deneyimli olmayınca bulsanda çok pahalıya gelecek ve kaliteli yapıp yapamayacağın şüpheli.

     

     

    Tekrar ediyorum. Bu konuda

    GDO'lu gıdalar pis kötü

    Katkı maddeli şeyler yemeyin

    felan diyen yok. İsteyen istediğini yesin ama benim bu katkı maddeli gıdaları maddi kaynağım ve nefsim el verdiğince yememeye çalışacağım. Bunun içinde alternatif aramaya laf etmenin manası yok.

     

    darkroques61 bunu yazdı
    janni bunu yazdı

    pastirmamarket.com

    burdaki herşey doğal hocam. Pastırma sucukta başyazıcıdan imamoğlundan şaşma derim.

     

    Fiyatı bayağı uygun sucukların.. Denemelik sipariş edeceğim bu fiyatla dediğin gibiyse ailecek tüketiriz artık.. :)

    Hocam içindekiler listesi yok sitede. Eğer alırsanız içindekiler bölümünüde yayınlayın lütfen.

    DrKill tarafından 12/Kas/14 00:25 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Valla hocam ne yediğinin umrumda olduğu fikrine kapıldıysan özür dilerim. Cidden ne yersen ye, beni ırgalamaz. Konuya yazdığım sadece ilk mesajı konuya ithafen yazdım. Diğerleri için slothere'nin postunu okuyabilirsin.

    krypt tarafından 12/Kas/14 00:44 tarihinde düzenlenmiştir

    while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    İpneler süt kullanmadan peynir, et kullanmadan sucuk filan yapmayı başarmışlar,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2010
    Erkek

    Has davardan sütü alıp odun ateşinde yavaş yavaş kaynatacaksın.

    Bir kaçta fotoğraf atayım. Yazdan kalma.

    Yoğurt

    Burada da davar sürüsü. Sıcaktan mayışmışlar.

    Davar

    Anasını satıyım marketten yoğurt alıyorsun ne tat var ne tuz var. Tavuk desen aynı. La yarım saatte pişiyor. köyde kestiğim tavuk bekle ki pişsin.

    Valla dışarıdan bir şey yemeye korkuyorum. Bir de helal gıda mevzusuna dikkat etmeye çalışıyorum beni acayip sınırlandırıyor.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Dişi
    KrypT bunu yazdı

    En çok görülen kanser türü akciğer kanseri ve yaklaşık yüzde 90'ı sigara kullanımıyla korelasyon içerisinde. İkinci sırada meme kanseri var ve şu an için herhangi bir sebeple korelasyon bulunabilmiş değil. Üçüncü sırada kolon kanseri var ve yüzde 20 oranında sigara kullanımıyla korelasyon içerisinde.

    Şu an karsinojen olduğu bilinen öyle melyorlarca şey yok. Toplamda bilinen 50 - 60 tane var. (http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/generalinformationaboutcarcinogens/known-and-probable-human-carcinogens). Bu bilgilere herkesin çok karşı olduğu hayvan deneyleri veya epidemiyolojik çalışmalarla erişiyorlar. Hayvan deneylerinde yıllarca bu hayvanlar kanser olacak mı diye beklemeyceklerinden, normal bir insanın mağruz kaldığı dozun çok çok çok daha yükseğini verirlerken, epidemiyolojik çalışmalar da sana istatistikten başka bir şey vermiyor. Sonuç olarak sadece korelasyondan bahsedebiliyoruz. Bildiğiniz gibi korelasyon, nedensellik değildir. Kaldı ki gayet doğal şartlar altında kansere yakalanmak gayet mümkündür.

    O yüzden, elimizdeki en iyi atış korelasyon olduğuna kabul ederek, bilimsel bir konuda yorum yapacaksan, bana bilimsel bilgilerle gel, abuk internet spekülasyonlarıyla değil. Örneğin kanserin artışının yiyecek endüstrisi ile olan ilişkisi? 

    Ek olarak, toksikolojinin temel ilkesine göre "zehiri zehir yapan dozudur". Sen içerisine farklı bir sebeple konulmuş ancak aşırı yüksek dozlarda karsinojen etki yapıyor olabileceği düşülen bir madde içeren bir ürünü hayvan gibi günde 50 paket yersen, öl zaten kanserden.

    kâr uğruna doğaya yapılan gereksiz müdahelelerden bahsediyorum ve bu da dolaylı ya da direkt olarak insan yaşamını ve sağlığını etkiliyor.

    tabi ki sigaranın kanserle ilişkisi elde edilen verilere göre su götürmez bir gerçek. benim sorguladığım sigaranın da işlenmiş bir ürün olduğudur.iarc'ın sınıflandırmasına göre direkt olarak kanser yapıcı madde sayısı 107'dir. muhtemel karsinojenler 60 civarı. ve bunları  uzun süre dayanması ve az ham madde ile yüksek verimlilik almak için önüne gelen her şeye koyuyorsun. ve biz bunları bir arada tüketiyoruz. örneğin sodyum benzoat, muhtemel karsinojenlerden, asitli birçok içeceğin içinde bulunuyor, bazı maddeler ile beraber alındığında benzen ortaya çıkabiliyor ki bu da direkt kanser yapıcı bir madde. her şey birbiri ile bağlantı içerisinde, mutfağında kullandığın tek bir üründe yok bu maddeler, tükettiğin gıda maddesi olsun olmasın biçok üründe var. ve bu etkileşim bir zaman sonra bağışıklık sisteminde hasara yol açıyor, bu da kanseri buyur etmektir.

    ayrıca mide ve bağırsak kanserlerinin %54'ü gıda ve beslenme ile ilgili.yukarıda da bahsettiğim gibi gıdalarda, üretim koşulları ve uzun raf ömrü kaygısı nedeni ile besin değeri namına bir şey kalmadı. rafine ürünler tüketiyoruz bu da bağışıklık sisteminin bozulmasına neden oluyor, sistemimizi koruyan hücreler üreyemyince de kanser vakaları yaşanıyor. kanser tedavisi üzerine besin değerleri yüksek doğal ürünler ve vitamin diyeti ile yapılmış bir çalışma var amerika'da. gayet iyi sonuç verdiği saptanıyor, fakat amerika bu tip araştırma ve tedavi yöntemini yasaklıyor, küresel çıkarlar insan sağlığından daha önemli çünkü.

    ayrıca içinde kanserojen olan tek bir üründen günde elli paket tüketmiyoruz belki ama, gün içinde -gıdadan temizliğe, havadaki kirlilikten çalışma ortamına kadar-  farklı şekillerde maruz kaldıkların dolayısı ile o elli paket çok masum kalıyor.

    derdim sadece kanser değil, insan yaşamının birileri tarafından sömürülmesi.

     


    allcolorsarebeautiful.net
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2012
    Homo

    şahin markası genel olarak kalitelidir bana sorarsanızda, öncelikle msg şimdi kocaman kocaman paketlere yazmak moda oldu içinde MSG yoktur diye, böyle arada savaş açıyor medya bazı maddelere firmalarda onlardan yoktur diye yazıyor kutularına, hikaye msg katkı maddesidir kullanımıda yasak değildir gerçek anlamda kansere neden açtığına dair bir veri yok piyasada, nitrit alacağın bütün sucuklarda olacaktır zararlı birşey olduğuna dair yine bir veri yok

    jelatin kıvam için kullanılıyor yoğurtta yine yasal bir katkı maddesi, dışardaki hazır köftelerde falanda var

    yani ben komik buluyorum insanların bu tavırlarını elbette hepimiz temiz beslenmek isterizde bunu yapmanın tek yolu kendi sütünü sağmak kendi sucuğunu yapmak, ki firmaların hemen hepsi sözde doğal temiz köy sütünden köyde yapılan sucuktan pastırmadan çok daha temiz üretim yapıyor, katkı maddeleri kullanılmadan ne gıda ürünleri üretilir nede üretilen gıdalar tüketiciye ulaşabilir

    yahu gıdayı korumak için renk vermek için kokusunu tadını güzelleştirmek için raf ömrünü uzatmak için kullanılan maddeler bunlar birilerinin pis pis ulan şunları koyalımda kanser olsun ibneler diye düşündüğünü mü sanıyorsunuz, hayatınızı kolaylaştıran bilgisayardan akıllı telefondan televizyondan bir farkı yok katkı maddelerinin, teknolojik olarak gıdanın kalitesini arttırma çabası hepsi

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    kayseri sucuğğu hiç denemedim ondna onun hakkında yazmıcam.

    2. alternatif AFYON da yaşıyodum eskiden ordan bilirim biraz dışarıda satılanlardan değil İKBAL gibi! her yerde satılır ama geçen ceza yedi içinde yabancı madde bulmuşlar sakadat kayıuormuş yavşaklar. tavsiyem Cumhuriyet - İpek ve İtimat tır.

    afyondan gene kaymak özellikle dombey kaymağı balla ve tatlıyla bazılarıyla iyi gider. yoğurt ta ordan getirtiyorum ben özellikle ev yapımı köylüler satıyor onlardan alıyorum. ama içlerinde ne var diye araştırmadım.


    Living Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek

    Gerçek sucuk zaten uygun fiyatlı ve ucuz olmaz. İkbal nasıl böyle birşey yaptı inanamıyorum, adını Atatürk' ün verdiği bir firma ondan öte en iyi sucuğu yapıyorsun sonra böyle bir şeye başvuruyorsun inanılmaz.  Anladığım işi seri üretime geçiren, gelecek ranta dayanamıyor. Geriye Cumhuriyet kalmış oldu da onun sucuklarını da bulmak zor.. Bu arada Torku diyen arkadaşa da Çumra' daki fabrikayı bir yakında görmesini tavsiye ediyorum. Torkudan uzak durulması gerektiğini biliyorum sadece.


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek
    zeyrekli bunu yazdı

    Gerçek sucuk zaten uygun fiyatlı ve ucuz olmaz. İkbal nasıl böyle birşey yaptı inanamıyorum, adını Atatürk' ün verdiği bir firma ondan öte en iyi sucuğu yapıyorsun sonra böyle bir şeye başvuruyorsun inanılmaz.  Anladığım işi seri üretime geçiren, gelecek ranta dayanamıyor. Geriye Cumhuriyet kalmış oldu da onun sucuklarını da bulmak zor.. Bu arada Torku diyen arkadaşa da Çumra' daki fabrikayı bir yakında görmesini tavsiye ediyorum. Torkudan uzak durulması gerektiğini biliyorum sadece.

    Fabrikasyon ürünlerden hayır beklemek zaten hata.. Meyve suları ne basit örnek.. Çürümüş ezilmiş meyvelerden yapılması bir yana onlar fabrikaya giderken ne şartlarda gidiyor çok iyi biliyorum.. :)

    Bu arada Başyazıcı da teşhir edilmiş.. Kafa eti ve tükrük bezi çıkmış geçenlerde.. 

    Firmaların hepsi sakat. Ya kendin yapacaksın ya da gerisini düşünmeden götüreceksin.. :)


    Kendine İyi Bak ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2010
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

    Dünyanın dört bir yanında, hatta Türkiye de bile alternatif yiyecek kaynağı konulu konferanslar düzenlendiğinin farkında mısınız? Kaka dediğiniz GDO'nun da sonu görülebilir halde olduğundan yeniden işlenmiş atıklar ve özellikle böceklerin yiyecek kaynağı olarak kullanılmasına yönelik ilk adımlar atılmaya başlandı bile...

    Çoğalıp çoğalıp 7 milyar oldunuz hala ben sağlıklı beslenicem hayali kuruyorsunuz abi. Bir şeyler yediğinize şükredin.

    Yav kardeşim alternatif yiyeceğe laf eden yok konuyu nasıl oraya çektiniz hiç anlamadım.

    GDO'lu gıdalar üretilmesin diyen yok

    neyi savunuyorsunuz onu anmadım ki. Benim kaynağım var. Daha mutlu ve huzurlu olmak için bu katkı maddelerinin az olduğu gıda markaları, ya da gıdaları yemek istiyorum. Aynı konuya 3 kere aynı mesajı yazmışsın hocam. Hayır yazman neysede her seferinde "GDO'luları yemeniz gerekir" tarzıyla yazmışsın onu anlayamadım. 7 Milyar insan üremesi benim GDO lu gıda yemek zorunda olduğumu gösteriyor bu ne kafası yahu.

    Tamam anladık, GDOlu yiyeceklerin dünyaya faydası var yok demiyoruz ama zararıda yok diyemeyiz ve GDO'suz yemek isteyen insanında hakkı var yani. Niye illa bir "test ediliyor yiyin lan" edasıyla yazıyorsunuz ki.

    Şebeke suyuna 6 sistemli su arıtma cihazı taktırdık geçen günlerde. Ne yapalım yani etraf pislendi diye, hava su kirlendi diye, ağır metallerin olduğu o şebeke suyunu direk mi içelim? Evde damacana su içmiyor musunuz?

    Evet herşey kirli ama en azından en temizini bulmaya çalışıyoruz niye sorun ettiniz ki bu kadar bu konuyu. Anti tez üretmeye çalışıyorsanız size anti olan birşey yok konuda. Gereksiz mesaj atmayın lütfen.

     

    Slothere bunu yazdı

    GDO meselesi fazla abartılıyor. İlgili alanın zerresini bilmeyen insanlar tarafından haber sitelerinde lanse edilenler ile herkes kendisini aydınlanmış zannediyor ve yanlış yönlendirmeler gırla yürüyor. Sizin kullandığınız pek çok ilaç ve aşı dolaylı olarak GDO ile elde edilenler ile üretiliyor. Bilmesen de şifa kaynağı olarak kullandığın ilaçlar GDO ile belirli aşamalardan geçirilmiş, bitkilerin tohumlarına yapılan enjektasyon ve gelişimin tamamlanması sonucu belirli aşamalardan geçen özler ile hazırlanıyor. Örneğin yakın tarihte adı çok geçmeye başlayan Ebola üzerindeki çalışmalarda belirli tarlalarda bu şekilde hazırlanmış GDO'lu bitkiler kullanılıyor. Ayrıca GDO'dan herkes kaçıyor ama bu çalışmalar yapılmadığı taktirde senin çocuğun, torunun aç kalacak bunun farkında değilsin. Şu anda bile dünyanın hatırı sayılır bir bölümü belirli besin maddelerini karşılayamadığından kuruyor, insanlar ölüyor. Mesela zenginleştirilmiş sarı pirinç kullanımını Avrupa bizi zehirlemeye çalışıyor, bizi denek olarak kullanıyorlar diye reddeden Afrikalılar var. Halbuki o pirinçlerin zenginleştirilmesinin bir sebebi var. Kimse orası ölsün en azından bize masraf çıkartmasınlar diye bunu planlamıyor.

    Her neyse konuyu daha fazla açmak istemiyorum. Çünkü mesele çoktan illuminati, beyin kısırlaştırma, insan aptallaştırma gibi abartılan şehir efsanelerinden birisi haline geldi. Tıpkı siyaset/din tartışması gibi alevli bir söz dalaşına girmeye niyetim yok. Herkesin kendi inancı, düşüncesi.

    Yoğurt, sucuk vs. bunları evde yapmak en sağlıklısı. Hem tadını ayarlarsın hem kıvamını. Özellikle ev yoğurdu gibisi olmaz. Sucuğu da belirli malzemelerle bolca yaparsın, dışarıda dünyanın parasını vereceğin yerde belki de yarı parasına günlerce sucuk tüketirsin. Ben devletin yayınladığı sağlıksız raporlarına çok güvenmiyorum. Bazı şirketlerin belirli amaçlar doğrultusunda kayrıldığını düşünüyorum. Bir ay önce sağlıklı çıkan firma diğer ay sağlıksız çıkabiliyor. Bunun sebebi ne? 1 ayda ne değiştirildi?

    Ayrıca her şeyin en doğalını beklerseniz üzgünüm ama üstteki arkadşaın dediği gibi hava bile bozuldu. Sen evde yaparım oh sağlıklı dersin ama doğal diye tükettiğin, sana öyle satılan malzemelerin nerede nasıl yetiştiğini bilemezsin. Ha benim tarlam var ya da gerçekten güvendiğim adamlarım var onlardan temin ediyorum, biliyorum dersen eyvallah.

    Hocam sucuğu evde yapmayı düşüneceğim. Eskiden anneannem yapardı. Hatta evde yaptığın sucuğun tadı daha güzel oluyor. Ama uğraştırıyor bildiğim kadarıyla. Yoğurdu zaten evde yapmaya çalışıyorum. Çikolota konusunda hala kendimi frenleyemedim kötünün iyisini bulmaya çalışıyorum.

     

    Ha birde yazın dondurma olayı var. Çoğu firmada saçma sapan katkı maddeleri var. Evde yapmaya çalışsan saf sahlep bulamıyorsun bide deneyimli olmayınca bulsanda çok pahalıya gelecek ve kaliteli yapıp yapamayacağın şüpheli.

     

     

    Tekrar ediyorum. Bu konuda

    GDO'lu gıdalar pis kötü

    Katkı maddeli şeyler yemeyin

    felan diyen yok. İsteyen istediğini yesin ama benim bu katkı maddeli gıdaları maddi kaynağım ve nefsim el verdiğince yememeye çalışacağım. Bunun içinde alternatif aramaya laf etmenin manası yok.

     

    darkroques61 bunu yazdı
    janni bunu yazdı

    pastirmamarket.com

    burdaki herşey doğal hocam. Pastırma sucukta başyazıcıdan imamoğlundan şaşma derim.

     

    Fiyatı bayağı uygun sucukların.. Denemelik sipariş edeceğim bu fiyatla dediğin gibiyse ailecek tüketiriz artık.. :)

    Hocam içindekiler listesi yok sitede. Eğer alırsanız içindekiler bölümünüde yayınlayın lütfen.

    Üstad bu site direk başyazıcının sitesidir. Fabrika satış mağazası.

    Afyon kastamonu vb envari yerden sucuk tüketmiş biri olarak söylüyorum.

    Başyazıcı veya imamoğlu tartışmasız en iyi ve lezzetlileridir.

    Bir kere denerseniz nedemek istediğimi anlarsınız. Başyazıcını bizzat tanıdığımdan yapılış süreci içerisindede bulunduğumdan benim tercihim başyazıcı olur. Kayserililerin çoğuda bu dediğime katılır.

     

    Onun dışında verdiğim site linki ilk elden doğal peynir zeytin bal helva vs. getirmektedir. Butür internette butik şarküteri olarak geçiyor fiyatlar biraz pahalı ama verdiğine değiyor. Ben iki ayda bir bu siteden tereyağı alıyorum. Yeniden tereyağı yemeye başladım inan.

     

Toplam Hit: 3831 Toplam Mesaj: 32