Şahıs Şirketi Nasıl Açarım
-
şirket ne için lazım hacı ? belki şirketsiz halledebileceğin bi yol önerir müridler.
-
Senin çalıştığın sektör ve şirketten dolayı mevcut çalıştığın şirketin uyum departmanıyla da konuşmayı unutma, sonra başına iş alma :)
-
Bu yolları kullanarak düşük faizli esnaf kredisi alabilir miyiz? Esnaf statüsü oluyo mu. Aydınlatır mısınız beni? Mukellef.co üstünden halledersek bi vergi levhamız oluyor mu?
-
Biz muhasebeci ile şahıs şirketi açtık, ama benim sorum şu: Şahıs şirketleri muhasebeci ile anlaşmak zorunda mı?
Şahıs şirketi adı sonuçta : )
-
sandman bunu yazdı
Senin çalıştığın sektör ve şirketten dolayı mevcut çalıştığın şirketin uyum departmanıyla da konuşmayı unutma, sonra başına iş alma :)
En çok iş oraya geliyor gelir ve giderler kalemi vs gibi kesilen kesilecek boş dolu şahıs kurum
tonla fatura =Maliye?
-
can498 bunu yazdı
Biz muhasebeci ile şahıs şirketi açtık, ama benim sorum şu: Şahıs şirketleri muhasebeci ile anlaşmak zorunda mı?
Şahıs şirketi adı sonuçta : )
evet zorunda her ay göndermen gereken beyannameler var. bu beyannameleri göndermeye yetkili muhasebeci. Şahıs A.ş. Ltd. adi ortaklık fark etmez hatta basit usul olsan bile bir muhasebeci ile çalışman gerekli.
-
Git bir muhasebeciyle konuş anlaş aynı gün açılışı yapabilirsin şahıs şirketinin bir şeyi yok sadece fatura kesmek için açarsın boş boş vergi verirsin.
29 yaş altındaysan genç girişimciden faydalanırsın
İş yerinden ayrılırsan anında bağkura döner aylık 2k dan bağkurun başına bela olur düzgün yer göstermezsen stopaj ödersin her ay 80 küsür tl banko damga vergin var fatura kesersen onun vergisi var %18 kdv + %20 - 40 arası yıllık gelir vergisi ödersin her ay adına kesilen faturaları muhasebecine verirsin onun derdi ayrı boşuna iş açmaktır.
Eğer şirket açma zorunluluğun yoksa açma
açacaksan da önce kosgebden sertifika al mutlaka ileri girişimcilik şirket açtıktan sonra alırsan işe yaramıyor bilgin olsun
-
tosun bunu yazdı
Bu yolları kullanarak düşük faizli esnaf kredisi alabilir miyiz? Esnaf statüsü oluyo mu. Aydınlatır mısınız beni? Mukellef.co üstünden halledersek bi vergi levhamız oluyor mu?
Mükellef.co' nun çalışma prensiplerini bilmiyorum ama illaki bir vergi levhan olacaktır. Esnaf Kefaletten kredi kullanabilmen için en az 1 dönem faaliyet gösterip bunun beyannamesini esnaf kefalete diğer belgelerle birlikte ibraz etmen gerekli.
-
notlarımı buldum atmadan paylaşayım aklıma geldi bu konu
işyeri açmak için istenen belgeler
vergi dairesi
kira kontratı
işe başlama bildirim belgesi
nufüs cüzdanı
ikematgah
esnaflar odası ( ustalık belgesi istenen işlerde buraya kayıt)
vergi levhası fotokopisi ( maliye veriyor)
kimlik fotokopisi
ticaret sanayi odası
kayıt talep dilekçesi
tescil talepnamesi
ticaret odası beyanname
vergi levhası
ustalık belgesi alman gerekirse (belirli yıl o sektörde açlışmış olman gerekiyor mesela matbaa açman için 8 yıl matbaada çalışman lazım)
nufus cüzdanı
çalıştığına ait form
güncel vesikalık foto
aile hekiminden rapor
dilekçe
belediyeye başvuru ( gelip bakacaklar)
kira,veya tapu
yangın söndürme
vergi levhası
ticaret sanayi odası kaydı
masraflar
her ay katma değer