Sakarya İçin Damızlık Erkek Alman Kurdu Hizmeti Arıyorum
-
CEO bunu yazdı
erkek köpek sahibinin bu işten herhangi bir çıkarı yoksa, yolda bulduğu bir köpeği kerttirmek yerine neden zahmet edip senin ayağına gelsinki hocam..
Aynı şekilde düşünüorum. Adam uğraşıp gelecek zaman harcayacak enerji yakacak sadece benzin parasını vereceksin :S
Bir erkek golden retriever sahibi olarak bana biri böyle teklifle gelse yoh amına derdim.
-
Hocam zamanında prof olarak başka bir ırkla ilgilenmiş, senelerdir köpeklere ilgi duyan ve şu anda bir alman çoban köpeği alma arefesinde olan birisi olarak biraz zor bulursun :)
Bu işin usülü erkek köpek ırk standartlarını karşılıyor ve secereli değilse baba 1 yavru alır ve neredeyse her zaman kendisi seçer.
2.si yavruları vermeye gönlüm el vermez gibi hayvansever bir tavır takınmışsın. Sanırım 3 çifleşme sonra 50 adet alman çoban köpeğinin tamamına sen bakacaksın.
3.sü Baba FCI kayıtlı bir secereye sahipse ve bu secerenin yanında test verileri V-VA durumunda yüksekse adam tenezzül edip senin yanına dahi gelmez eğer dişi aynı kalitede değilse. Onuda geçtim damızlık ve vasıflı erkek köpekler her zaman dişi köpeklerden daha pahalıdır. Söylediklerin her açıdan mantıksız.
4.sü Erkek secereli ve seceresinde bulunan karakter durumu iyiyse (genelde en üst olmasına gerek yoktur), baba hakkı 2 olur. Bu kurallar genel geçer kurallar. Ama bu böyle bilinir ve senelerdir böyle yapılır. Şu anda alman çoban köpeklerinin türkiye yetkilisi olan dernek çiftleşmeden önce işleri ne kadar sıkı tutuyor bilmiyorum ama secereli bir köpekle eşleştirirken bu şartlara uyma zorunluluğu getirilebilir. Uymazsan köpeğin secereliyse seceresi iptal edilebilir. Hatta ve hatta seceresiz bir köpeğe sahipsen izinsiz bir çiftleşme yapan erkek köpek sahibinin seceresi dahi iptal edilebilir.
Ben olsam kısmına gelecek olursam. Benim erkek köpeğim olsa köpeğine nasıl baktığını bilmediğim birinin bırak köpeğiyle eşleştirmeyi, gezdirmesi için sevk kayışını bile vermem. Secereli köpekler 2 yaşından önce çiftleştirilemez. Eğer seninde köpeğin secereliyse bunu biliyor olman lazım. 2 yaşında damızlık bir erkek alman çoban köpeğinin fiyatını bir araştır derim. Bu kadar emek verilen bir hayvanat için sikip geçiyor mantığında olman her zaman eline kalitesiz yavrular olarak geri döner.
Sokak arasında yetiştirilmiş, karakter durumu belli olmayan ama ırk vasıflarını idareten taşıyan bir alman çoban köpeği sahibine bunu söylersen başarıya ulaşma imkanın %10. Yukarıda saydığım standart secereli köpek sahiplerine söylersen güler geçerler. Bunları iğneleyerek söyledim sanma bilgi verme amaçlı söylüyorum. Erkeğin hiç hakkı yoksa bizimde sikimiz taşağımız var sikip geçiyoruz çocukta hak iddia etmeyelim o zaman. Düşündüğün zaman dişi köpeğinde sadece amı var. Bir kere sikişip doğuma kadar yatışa geçiyor. Çoğu doğum başarılı sonuçlanıyor ve köpek için büyük risk teşkil etmiyor, hatta ve hatta dişi köpeklerin belirli yaştan sonra eşleşmesi sağlıksal olarak yararına. Daha fazla yavruyu dişi köpek sahibi alıyor. Ne anladık gen haritasını yavruya geçiren baskın erkek köpekten?
-
Öncelikle teklif veren arkadaş kayserideymiş dolayısıyla ilan hâlâ günceldir.
İşin raconunu söylüyorsunuz size saçma ya da art niyetli gelebilir bu tamamen sizin duyaraızlığınız bence. Yavru isteğim yok dediğim gibi ücreti karşılığında kısır bir erkek de olur ama alman kurdu olmayan her köpeğe karşı saldırgan kızım. (ırkçılık yaptığımı sanıp linç girişiminde bulunanlara binaen yazıyorum)
Yavrular neden bence kalacak kısmını da açıklıyorum ama cidden burada yorum yapmış çoğu kişi anlamayacaktır nedeni şu arkadaşım köpeklerimizi çitleştirdiğimiz bir kaç saat içinde ben seni tanımış olmayacağım belki de para karşılığında alacak kişi daha kendi sorumluluğunu bile bilmeyen biri bile olsa parana bakıp satacaksın, nereden bileyim? Eee aynı duyarlılıkta biri bunu benim için de söyleyebilir ? Evet, adresimi evimi bilecek yerim geniş istediği zaman gelip çayımı içebilir, yavruları kontrol edebilir aynı güvenceyi verebilecek varsa bana buyursun bütün yavruları alsın bu arada köpeğim secereli emekli narkotik köpeğidir.
Bu arkadaşların çiftleşmesinde önayak olacağımız için ben sorumluluk hissediyorum doğması muhtemel yavruların yaşacakları hayatlarda. Fakat içinde zerre hassasiyet olmayanların düşünceleri ortada işte. Başkalarının olası çakallıklarına vurgu yaparken kendileri olsa bunu neden yapardı'ları açıklamışlar sadece.
Erkek bir köpeğim de olsa sırf çiftleşip rahatlasın diye rastgele bir dişi ile çiftleştirmezdim. Önce kısır bir dişi arardım ki muhtemelen de bulurdum belediyeler artık bu işi sokaktaki tüm dişi köpek, kedilere yapıyorlar neredeyse. Sonra o dişi köpeğin takıldığı yerleri gözlemler ara ara onu besler kendime alıştırır ve güvenini kazanırdım ki yanına kendi köpeğimle gittiğimde huzursuz hissetmesin.
Aslında bu kadar açıklamaya hiç gerek yoktu ama saçma sapan yorumlarınız anlayamayacağınız bir dilde de olsa cevap vermemi gerektirdi. İşin raconu ya da yavrulara ne yapacağımı düşünmeniz beni ilgilendirmiyor ama haklı olduğunuz bir nokta var yavrular konusunda açıklama yapmalıymışım sonuçta herkes benim gibi duyarlı değil ve ilanı daha da netleştireyim şu şekilde
Markası modeli farketmeksizin kısır erkek bulmamda (Sakarya içi ben alacağım köpeği) yardımcı olana 500 TL vereceğim. Fakat benimkinin alışması için bir kaç gün alıp bırakabilir ya da uygun görürse kişi bende kalmasına bir süre için müsaade ederse.
Gidip te kısır bir şivava erkeği bulmayın alman kurdunun fiziksel olarak çiftleşmesi mümkün bir arkadaş olsun. Kısır yok ama erkek var derseniz ve yavrularını da süresiz olarak yani 10 yıl sonra bile ziyaret edebileceğime teminat verirseniz secereli bir Alman kurdu bulursanız sadece çiftleşme ücreti olarak 1000 TL vereceğim yavrular da sizde kalacak.
Şimdi lütfen varsayımcı arkadaşlar çenelerini kapatsınlar da sağlıklı bir erkek bulalım. Bulabilirsek..
-
Gerçi pis karkaterliler çıkıp şunu da der şimdi neden kısır erkeğe 500 de secereli ye 1000 verecen daha iyi mi çakacak ?
Hayır gerizekalı, secereli ırk safkandır ve köpeğim kendi safkanına karşı diğer türlere olduğundan çok daha çabuk ısınır yan anında6demek istedim. Dolayısıyla başka bir köpeğe alıştırıp uğraştırmasından kurtulup zamanımdan tasarruf edeceğim için extra bir 500. Yani böylesi bir köpeği olan varsa motivasyonunu yüksek tutmak için.
-
Hocam neyin ne önemi var yav. Kendi cüsesine uygun bi köpek bu ki bence sokak köpeği olsun bu (gariban da sex yapabilsin diye :D ) takın babacım köpeğe bitane durex tırtıklı herkesin gönlü olsun senin köppeğin de işi görülsün kasdhbfalgkhagsd
-
İLK EDİT : Köpek çiftleştirme olayları gerçekten sorunlu işler. Erkek dölleyemeyebilir. Erkek sonradan bilinmeyen rahatsızlıklar geçirip o dönem verimli döl bırakamayabilir. Erkeğin hakkı hep 1 dir. Seceresi sağlam olanlar 2 hatta yarı yarıya alır. ( ben benim AMSTAFF da hep yarı yarıya alırdım ) Köpek almak için alan insanlara satılmaz bu ırklar. Özellikle emekli narkotik köpeğinin yavruları illa ki anne geni taşıyacaktır. Eğitimde üst düzey olan bu IRK harika bir bekçi ve DOST olabilir.
sahiplendirmek istersen eğer ben bir yavruya talibim. oğlumla büyüsün isterim.
Freak tarafından 18/May/19 15:56 tarihinde düzenlenmiştir