Samsung A71 M51 Den Neden Daha Pahalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

Tasiş'te 3000 liraydı A71 bu hafta, garanti vs yok ama çift sim kayıt.

Root ile imei atılan Samsunglara hiç bulaşmayın pişman olursunuz. Telefon root yapınca kafayı yiyor derin uykuya girmiyor. Şarjı sömürme, ısınma vs gibi salak salak sorunlar çıkarmaya başlıyor. Çözümleri var ama niye uğraşasanız ki? 

Uğraşacak olduktan sonra gidip Xiaomi almak daha mantıklı. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

Tasiş'te 3000 liraydı A71 bu hafta, garanti vs yok ama çift sim kayıt.

Root ile imei atılan Samsunglara hiç bulaşmayın pişman olursunuz. Telefon root yapınca kafayı yiyor derin uykuya girmiyor. Şarjı sömürme, ısınma vs gibi salak salak sorunlar çıkarmaya başlıyor. Çözümleri var ama niye uğraşasanız ki? 

Uğraşacak olduktan sonra gidip Xiaomi almak daha mantıklı. 

root yok hocam, devlet rootlayıp telefon satmaz  :)
    bildiğin devlet eliyle kayıtlı, herhangi bir imei atma işlemi yok. 2 simi de BTK'ya bildirilip resmen kaydedilmiş yani.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Garantisiz deyince benim aklıma Doğubank tarzı kaçak mallar satan bir yer geldi pardon. 🙂

Samsung, faturaya bakmıyor garantide. Telefonun ilk sinyal aldığı tarih ve saati sistemden görüp o zamandan başlatıyor garantiyi. Aynı sistemi Huawei'de uyguluyor.

Bu sistemi ilk Apple uygulamaya başladı diğerleride uymak zorunda kaldı. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaksi
    manyaksi's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

M51'in işlemcisinde ki G harfi Graphics kelimesinden geliyor. M51 oyunlarda bir tık daha iyi. Onun harici işlemciler aynı. Ha birde M51'in batarya daha büyük o kadar.

Fiyat konusuna gelecek olursak Samsung, M51 modeli satsın diye özellikle uğraşıyor. Önce akıllı bileklik veriyorlardı sonra AKG kulaklık verdiler. Mesala şuanda Hepsiburada'dan alınca 250 lira alt limitsiz hediye çeki veriyorlar.

Ek : İşin garip tarafı M51'lerde sorun çıkınca Samsung'un elinde değişim cihazı veya yedek parça yokmuş. Yerine sıfır Samsung S20 FE veriyorlarmış. O modelde ram olarak düşük ama işlemci olarak çok daha iyi. Fiyatıda zaten 5 bin küsur.

ne diyosun hocam biz de ay başında m51 'i  fit bit 2 hediyeli yegene aldık güzel işini görüyor sonuçta akıyor gayet iyi tavsiye edilir.

ama bozulunca samsung fe veriyorlarsa bozulsa da alsak dedim şuan resmen 

ben de geçen sene tam bu zaman da samsung a70 aldım o dönem tr satışı yoktu a71 in yoksa onu bekliyordum aldıktan 3-4 ay sonra geldi ülkeye gelmez diye bekliyordum a70 varken üzüldüm ama neyse artık

benimkiyle kıyaslayınca m51 ile a70 i  çok fark görmedim açıkcaşı bariz farklar yok orta segment güzel telefonlar.

bu arada uzun yıllar iphone kullanıcısı olarak biraz zorlanma oldu ama alışılıyor iphone 6+ dan geçtim 5 yıllık cihaz olmasına ragmen iphonun kamerası falan daha iyiydi şarj olayı zaten girmiyorum iphone ile kabloya bagımlısın.

1 yıl geçmesine ragmen cihaz da a70 te hafif yavaşlamalar seziyorum oysa iphone da olmazdı bunlar 3. yıldan sonra hissettirirdi iphone.

bir de şimdi a70 in 1 yıllık kullanımına bakarak şarjı yüzde 5-6 kadar verim kaybı olduğunu hissediyorum düşünüyorum ne derseniz artık hızında da çok ama çok hafif düşme var ilk aylarına göre tabii cihazın hafızasını genelde boş tutarım hızlı olması açısından gereksiz uygulamalar yoktur yormam oldugunca cihazı yani. oyun oynamam sadece bir ara angry birds oynadım çok sık olmamakla birlikte cihaz 128gb ama 45 gb dolu şuan 1 yıllık kullanım ve sistem hafızası da bunun içinde.

ilk 8 ay çok dikkatli kullanmama şarj etmeme ragmen böyle oldu cidden, haftalık bataryayı sıfırlarım hafta da en az 2 defa falan cihazı yeniden başlat yapmadır falan dikkat ederim.

özet olarak samsung alacaklara fikir vermesi açısından bilgiler vereyim dedim kaç zamandır konusunu açayım yazayım diyordum kısmet buguneymiş.

fiyat performans cihazları bence güzel alınabilir ben menunum a70 ten yegenim de m51 den memnun 

son olarak önümüzde ki yıl iphone'a geri dönmeyi düşünüyorum anlamlı farklı yeni bir model iphone 13 çıkarırsa şayet tabii. nedeni kamera performansı 

samsungta tek sıkıntım bu oldu foto cekerken olabildiğince elini titretmemen lazım ois destegi yok hep eis desteği var bu orta segment telefonlarda tabii samsungun amiral tellerin de var ois desteği hepsinde ama iphone 6+ da da yoktu ama kamerası iyiydi.

a70 in kamerası güzel açık hava da güneşli zaman da ve elini hareket ettirmediğin sürece :D fikir vermesi açısından çok uzaktık affola 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

A malzeme kalitesi ve arayüz özelik olarak daha fazla ne gibi dersen samsung ek özellikleri güvenli klasör felan var m51 arayüz ul core diye geçiyor A serisinde satmasi daha kolay bilinirlikten dolayi, ben olsam a serisi alirdim ama 5G bir cihaz bakardim ileriye dönük olarak 

TOMBLACK tarafından 23/Oca/21 01:14 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Garantisiz deyince benim aklıma Doğubank tarzı kaçak mallar satan bir yer geldi pardon. 🙂

Samsung, faturaya bakmıyor garantide. Telefonun ilk sinyal aldığı tarih ve saati sistemden görüp o zamandan başlatıyor garantiyi. Aynı sistemi Huawei'de uyguluyor.

Bu sistemi ilk Apple uygulamaya başladı diğerleride uymak zorunda kaldı. 

Yok bunlar direk garantisizdir sanmıyorum o şekilde de garantiye alınacağını.
    Kaçak yolla gelip gümrükte yakalanan eşyaları satıyor devlet, dolayısıla yasal hale gelmiş bir ürün o yüzden kayıtlı kuyutlu. Ama garantisi olacağını sanmıyorum :)

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    manyaksi bunu yazdı

...

ilk 8 ay çok dikkatli kullanmama şarj etmeme ragmen böyle oldu cidden, haftalık bataryayı sıfırlarım hafta da en az 2 defa falan cihazı yeniden başlat yapmadır falan dikkat ederim.

...

Şu haftalık bataryayı sıfırlamak, cihazı açılmayacak seviyeye kadar kullanmaksa tavsiye etmem.

M51'in batarya performansına gelecek olursak;

Kullandığım uygulamalar whatsapp, telegram, firefox. Oyun oynamam. Telefonun bt, wifi, 4.5G, volte, konum, mobil veri ve vowifi hep açık. Telefonu yeniden başlatma gibi bir alışkanlığım yok. Aldığım günden beri 4-5 defa yeniden başlatmışımdır, o da zorunluluktan. Günde yaklaşık 1 saat bt ile arabanın radyosundan müzik dinliyorum. Ortalama ekran süresi 2,5 saat/gün.

An itibariyle %21 dolu. 10,5 saat kaldı gösteriyor. En son sarjı ayın 20'sinde saat 8 civarı doldurmuşum. Yaklaşık 8 saat ekran açık süresi var.

Olaylara karışmayın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

A71 ile M51 hemen hemen aynı boyuttalar. M51 bataryadan dolayı biraz daha kalın.

M51'de gizli klasör var ama TR romunda yok. Hindistan romunu yükleyince gizli klasör ve arama ses kaydı gibi özellikler geliyor. Aynı zamanda Volte ve Vowifi özellikleride gidiyor. 🙂 

Eğer çok lazım değilse hızlı şarjı kapatın telefon yavaş şarj olsun. Öyle yapınca hem günlük kullanımda daha uzun gidiyor hemde bataryanın ömrü uzuyor. 

Bu arada Samsung'un batarya arayüzü kötü.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gsamlabs.bbm

Bu uygulamayı öneririm. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

M51 ve A71'de dikkatimi çeken bir tasarım hatası var. Anakart ile şarj soketi ve mikrofonun olduğu kartın bağlantısı batarya üstünden geçmiş. İleride batarya şişerse o bağlantı kasıp soketi zarar görebilir.

Toplam Hit: 4154 Toplam Mesaj: 34
samsung m51 samsung a71